Naturnära egenvård från norden | Fri frakt från 399kr

Intimvård vid

torrhet, sprickor & klåda i underlivet

Torrt underliv och torra slemhinnor ger kvinnor ständig smärta, klåda, obehag och gör det svårt, ibland omöjligt, att ha ett fungerande samliv. Det finns många orsaker till besvären, t ex hormonell obalans som uppstår i klimakteriet, under graviditet eller vid användning av tamponger. Men med rätt egenvård kan hud och slemhinnor återfuktas, bli mjukare och återfå sin motståndskraft igen.

 

Kvinnor i alla åldrar drabbas periodvis av torra slemhinnor. För den som är på väg in i klimakteriet, eller kanske mitt i, är det väldig vanligt med både irriterade och torra slemhinnor. Men besvären drabbar även kvinnor som ammar, är gravida, äter p-piller eller använder tamponger.

 

Den bakomliggande orsaken kan vara atopisk hud eller rubbad hormonbalans. Trötthet, stress och uttorkande hygientvätt bidrar också. Att få besvär i samband med antibiotikakurer är heller inget ovanligt, och kvinnor som drabbas av cancer och går igenom cellgiftsbehandlingar löper stor risk att få torra slemhinnor och irriterad hud

 

Många kvinnor upplever att det är svårt att hitta alternativ till medicinsk behandling och få en egenvård som både är enkel och skonsam och som effektivt kan hjälpa slemhinnor och underliv. Q for Skins produkter är testade av gynekolog och dermatolog samt har även ingått i en vetenskaplig intimstudie med mycket goda resultat. Studien visade bland annat en effektiv förbättring av torrhetsproblematik med 81 procent redan efter sex veckors användning.

 

QFS 30 Mars Intim Stående

Välmående slemhinnor ger ett bättre samliv 

 

Fräschheten i underlivet har gett mig sexlusten tillbaka och jag vill faktiskt börja dejta igen.

 

Under perioder i livet upplever de allra flesta kvinnor att balansen i underlivet rubbas och att slemhinnorna blir sköra, känsliga och torra. Det leder till sveda och obehag som både kan ta bort lusten till intimitet och gör sex smärtsamt.

 

En viktig del i ett fungerande samliv är välmående slemhinnor – och nyckeln är förebyggande intimvård. Det är inte lätt att veta vilka vägar som finns för att stötta slemhinnor och underliv med egenvård, och många kämpar för att hitta en lösning.

 

Genom att använda Q for Skins Q Ultra Care som återfuktande intimtvätt och Blackcurrant Oil för att tillföra näring och hålla slemhinnorna mjuka kan du själv förebygga torrhetsbesvär och ha ett hjälpmedel i samlivet som är utvecklat för känslig hud.

 

Jag gillar oljan jättemycket. Den är så skön och lätt att hantera.
Shutterstock 2013680051 2

Välmående slemhinnor under klimakteriet

 

Nu vaknar jag inte längre av sveda och klåda!

 

Under klimakteriet förändras hormonbalansen i kroppen och medför att många kvinnor drabbas av torra och sköra slemhinnor. Det kan ge stora problem samtidigt som många har svårt att hitta annan hjälp än genom medicinsk behandling.

 

Vad som passar dig är individuellt, men Q for Skin är en möjlighet till egenvård utan starka tensider, parfymämnen eller konserveringsmedel. Istället tillför du naturlig näring med hjälp av Blackcurrant Oil i kombination med Q Ultra Care som bevarar den naturliga balansen för fräschör och välmående. Vid långvariga torrhetsbesvär rekommenderar vi Svartvinbärskapslar för att även tillföra näring inifrån.

Torrhet och sveda i underlivet

 

Det känns bra. Lätt att använda produkterna, positivt att intimtvätten inte svider.

 

Det är inte ovanligt att hormonbalansen rubbas under menscykeln och gör att slemhinnor blir sköra och torra i perioder. Detta kan påverkas ytterligare vid användning av p-piller. Ett underliv där det känsliga ekosystemet är i obalans innebär ofta sveda och smärta som påverkar flera delar av livet. Men genom egenvård går det både att förebygga och återställa balansen i underlivet. Med Q for Skins Q Ultra Care får du en intimtvätt som både tvättar, återfuktar och ger fräschör.

Genom Blackcurrant Oil kan du tillföra huden ytterligare näring och se till att slemhinnorna håller sig mjuka och välmående.

IMG 9468 (Kopia 3)

Vägen till rätt intimvård


Q for Skin har utvecklat ett intimkoncept med naturlig näring som både förebygger besvär och hjälper till att effektivt bygga upp och stärka torra slemhinnor.

Blackcurrant oil  mot torra slemhinnor

Blackcurrant Oil är en oparfymerad, naturlig intimolja. Oljan mjukgör och effektivt återställer torra slemhinnor. Dermatologiskt testad och kliniskt testad av gynekolog.

 

Q ultra care duschgel för intimvård

Q Ultra Care är en oparfymerad och mild intimtvätt. Q Ultra Care återställer och bevarar den naturliga balansen i underlivet för fräschör och välbefinnande. Kliniskt testad av gynekolog.

Svartvinbärskapslar vid torra slemhinnor

Svartvinbärskapslar innehåller naturligt rikligt med fettsyror som är viktiga för huden och slemhinnornas välmående. 

Sprayflaska från Q for Skin

Sprayflaska som hjälper dig att återfukta huden så ofta du behöver. Rymmer 30 ml och passar perfekt i en handväska. Fyll den med Blackcurrant Oil och spraya när du behöver.

Två produkter för intimbesvär

 

Paketerbjudande innehållande Q Ultra Care och Blackcurrant Oil. Effektivt kit vid torrhet, klåda, smärta och obehag.

Resultat Intimstudie2

Vetenskaplig studie visar på positiv effekt vid intimbesvär

 

Q for Skins intimkoncept har i en vetenskaplig studie ledd av en gynekolog visat en effektiv förbättring av torrhetsproblematik med 63 procent redan efter tre veckor. Efter ytterligare tre veckor, totalt sex veckor var den effektiva förbättringen 81 procent.

76 procent rapporterade minskad smärta vid samlag efter sex veckor och även att klådan minskat med 43 procent. Dessutom upplevde deltagarna en statistiskt signifikant förbättring gällande livskvalitet redan efter tre veckor.


 

En totalupplevelse av mindre torrhet i framförallt hårbotten och underliv. Praktiskt med få produkter som blivit en hel familjeangelägenhet, vi masserar varandra med oljan och njuter verkligen av att en skön känsla infinner sig. Så härligt avslappnande att slippa klåda och torrhet!
Intim Olja Tvätt

Förebyggande intimvård


Rutinen görs dagligen eller vid behov.

 

Spraya eller smörj underlivet med Blackcurrant Oil varje dag. Oljan tas upp snabbt av huden och innehåller vårdande lipider med Omega-3 och Omega-6 som mjukgör och ser till att fettbalansen bevaras.

 

Använd Q Ultra Care vid intimtvätt för att bevara fräschör utan att torka ut eller störa balansen i underlivet. Blackcurrant Oil rekommenderas även vid samliv samt under graviditet och vid amning. Vid tamponganvändning kan oljan användas på tampongen för att förebygga torrhet under mens.

 

Äntligen har jag fått hjälp! Mina besvär i underlivet är nästan borta. Tänk att jag har lidit i så många år för att inget av allt jag har provat har fungerat. Mina slemhinnor är nu som innan klimakteriet och jag känner mig tio år yngre!

Eva

Vid besvär med torra och sköra slemhinnor


Rutinen görs under minst 6 veckor och sedan vid behov.

 

  • Vecka 1–3: Använd Blackcurrant Oil minst tre gånger per dag. Spraya fyra gånger direkt i underlivet eller först i handflatan. Blackcurrant Oil mjukgör, skyddar och går in i huden. Använd Q Ultra Care för en skonsam och återställande intimtvätt, så torkar du inte ut eller irriterar slemhinnorna ytterligare. 
  • Vecka 4–6: Använd Blackcurrant Oil morgon och kväll. Spraya fyra gånger direkt i underlivet eller först i handflatan. Använd fortsatt Q Ultra Care som intimtvätt. 
  • Dagligen: Ha gärna en liten sprayflaska i väskan med Blackcurrant Oil, så att du alltid har oljan tillgänglig när det behövs.
1

Vid långvariga besvär med torra och sköra slemhinnor


Vid långvariga och återkommande besvär behöver hud och slemhinnor även stärkas inifrån. Kombinera Q for Skins intimvårdsprodukter med att också ta Q for Skins Svartvinbärskapslar. Genom att tillföra Svartvinbärskapslar med bärfröolja från svarta vinbär, får du i dig livsnödvändigt och lättupptagligt Omega-3 och Omega-6 som stärker och skyddar slemhinnorna.

 

Börja med att ta 1 kapsel per dag i samband med måltid, därefter 1 till 4 kapslar per dag enligt rekommendationer. Underhållsdosen är 2 kapslar per dag. Vill du inte svälja kapseln kan du klippa sönder den och ta innehållet på en sked. Kapseln är vegetabilisk.

 

IMG 2271

Balanserande intimtvätt förebygger


Visste du att vanliga doftämnen och konserveringsmedel i intimtvätt kan vara en orsak till besvär i underlivet? Torrhet och sveda grundar sig ofta i användning av tvättprodukter som påverkar underlivets känsliga ekosystem. Q Ultra Care innehåller noga utvalda ingredienser och ger en skonsam tvätt som återställer och bevarar den naturliga balansen för fräschör och välmående.

 

Se hela livet och minska intimbesvär

 

Att få problem med sina slemhinnor kan bero på många olika faktorer. Val av tvätt, kost, stress och starka kryddor påverkar, precis som livet i stort. Hos Q for Skin finns ett självskattningsverktyg som hjälper dig att få nya insikter och förstå vad dina slemhinnor behöver för att fungera optimalt.

 

Torrhetsproblem vid tamponganvändning? Spraya Blackcurrant Oil på tampongen för att förebygga torrhetsbesvär under mens.

 

Shutterstock 1344019400 2

Unikt näringskoncept vid torrhetsproblematik

 

Minimal rutin – maximal effekt. Q for Skins filosofi är att produkter ska fungera för olika ändamål och av både vuxna och barn. Huden behöver samma näring och omsorg, oavsett vem och oavsett var på kroppen. Tillsammans med Q for Skin får du egenvård som inte tar mycket plats i badrumsskåpet:

 

Blackcurrant oil för känslig hud

Blackcurrant Oil är en lättabsorberad olje-lotion för känslig hud som bland annat minskar torrhet i hårbotten, på händer, fötter, i näsa, i örongångar och ansikte. Oljan kan användas vid graviditet, amning och vid intimvård.

Q ultra care schampoo och duschgel

Q Ultra Care är både ett oparfymerat schampo och en duschgel som är utvecklad för känslig hud. Rekommenderas vid hårtvätt, vård av hårbotten och intimvård. Passar både vuxna och barn.

QFS Quick Repair Cream Transparent 500Px Srgb

Quick Repair Cream - en oparfymerad kräm för vuxnas och barns känsliga och torra hud. Krämen passar både ansikte, kropp och händer. Den mjukgör, återfuktar och balanserar huden utan kännas kladdig. Testad i kliniska studier av dermatolog.

Intensive Nourishing Serum oljeserum från Q for Skin

Intensive Nourishing Serum är ett vårdande oljeserum som kan användas över hela kroppen och ger maximal näring till huden. Oljeserumet är berikat med svartvinbärsfröolja. Testad i kliniska studier av dermatolog.

Boka rådgivning

 

Har du haft besvär under en lång tid eller har frågor om torra slemhinnor?

 

boka rådgivning hos oss!