Naturnära egenvård från norden | Fri frakt från 399kr

Q for Skin

minskar avfallet, svinnet & miljöpåverkan

Sopberg 2

Vår främsta aktiva ingrediens är närproducerad, vegetabilisk bärfröolja från svarta vinbär och lingon som har ett högt näringsinnehåll av livsnödvändiga omegafettsyror för vital hud och hälsa. Fröerna från bären är en restprodukt från livsmedelsindustrin – därmed bidrar vi till att minska svinnet och avfallet.

Img 1567 2 Min 2

Näringsrik, närproducerad bärfröolja som restprodukt

 

Den viktigaste ingrediensen i vår hudvård är den näringsrika bärfröoljan från lingon och svartvinbär. Den leverantör vi valt för bärfröoljan i våra produkter tar fröerna från livsmedelsindustrin där det är en restprodukt från juicetillverkning. Det minskar svinnet från livsmedelsindustrin och därmed avfallet genom att vi tar vara på en restprodukt som annars slängts.

 

Oljan utvinns ur fröerna genom en ekologisk och mycket miljövänlig pressningsmetod som innebär att endast cirkulerande koldioxid tillsätts, samma gas som vi andas ut, och varken värme eller kemikalier tillsätts i oljorna.

Lingonskog

Vegetabilisk Omega-3 som inte bidrar till utfiskade hav

 

Lingonfröoljan är den av våra bärfröoljor som är mest rik på Omega-3. Kapslar innehåller samma näringsrika, vegetabiliska lingonfröolja som vår hudvård. En viktig del i vårt miljöarbete är att erbjuda essentiella omegafettsyror för huden på ett hållbart sätt, utan negativ miljöpåverkan som t.ex. utfiskade hav.

 

Vi minskar avfallet och möjliggör återvinning

 

Enligt statistik från SCB sattes 1,5 miljoner ton plastförpackningar på den svenska marknaden under 2021, men endast 62% av dessa lämnades till materialåtervinning. Av dessa förpackningar var det bara 10% som kunde materialåtervinnas. Detta vill och ska vi ändra på!

 

Blackcurrant Oil

Färre förpackningar med multifunktionell och dryg hud- och hårvård

 

Genom vår mission att erbjuda multifunktionella produkter som hela familjen kan använda minskar vi antalet onödiga förpackningar och klimatpåverkande transporter.

 

En av våra multifunktionella produkter är Blackcurrant Oil som kan ersätta mer än tio hudvårdsprodukter – från vård av känslig hårbotten och mjäll till intimolja och fotvård. Och den är så mild att den kan användas till både babyhud och känslig, reaktiv hud.

 

Vi har endast 14 produkter i hela vårt sortiment och samtliga hud- och hårvårdsprodukter är multifunktionella med minst två användningsområden.

Förpackningar av återvunnen plast som kan återvinnas igen

 

Av hygieniska skäl behöver hudvårdsprodukter säkra förpackningar och plast är en produkt som bevarar hudvårdens hållbarhet. Därför är det extra viktigt för oss att bidra till en cirkulär ekonomi och ökad återvinning av plast.

 

Våra förpackningar är tillverkade av återvunnen plast utan tillsättning av starka färger som försvårar möjligheterna att återvinna plasten igen. Det är oerhört viktigt att öka återvinningen av plast om vi ska kunna minska sopbergen i tredje världen, plast i våra hav, användningen av fossil råvara som olja – och för att minska utsläppen som uppstår när plast eldas upp.

 

Våra förpackningar ska kunna återvinnas med minsta möjliga miljöpåverkan, och en produkt från Q for Skin ska heller inte innebära en ökad produktion av plast.

Manga Produkter

Etiskt testade och producerade produkter

 

Vår leverantör av bärfröoljan har kvalitets- och miljöcertifieringar enligt ISO 9001 och ISO 14001 för att säkerställa höga standarder för både kvalitet och miljö. Tillsammans med dem arbetar vi aktivt för att säkerställa en konsekvent hög kvalitet på våra produkter. Alla råvaror och produkter genomgår standardiserade tester för att säkerställa dess kvalitet i kvalificerade testlaboratorier.

 

Q for Skin är, med undantag för honung i ett av våra schampon, helt veganskt. Vi hanterar inte några ämnen av animaliskt ursprung förutom små mängder honung i vår produktion.

 

All produktion sker i Skandinavien och därmed kan vi garantera att produktionen sker i länder med en lagstiftning som innebär att inga produkter eller ämnen testas på djur och att anställda har goda arbetsvillkor och skälig ersättning för sitt arbete.