Naturnära egenvård från norden | Fri frakt från 399kr

Brist på fettsyror

påverkar hudens mående

Torrhetsproblematik, trött och glåmig hud och tidiga ålderstecken beror på en rad olika faktorer. En viktig, och för många en okänd sådan, är brist på näring. Det tillsammans med exempelvis stress, trötthet och hormonell obalans kan bidra till en skör och känslig hud. Huden har ett stort behov av fettsyrorna Omega-3 och Omega-6, men många av oss har ständigt låga fetthalter i huden.

 

Ofta finns torrheten på flera områden på kroppen och att få bukt med problemen genom att smörja med fuktåtergivande produkter är oftast ingen lösning på lång sikt. Huden behöver mer hjälp. Hudbarriären kan ses som första linjens försvar som skyddar och möter påfrestningar som väder, UV-strålning och kemikalier. När vi tvättar oss ofta och mycket och med uttorkande produkter bryts försvaret ned. Detsamma gäller om vi äter dåligt eller har ett stressigt liv.

 

Q for Skins hudvårdserie och metod använder naturlig näring för att bygga upp hudbarriären genom fettsyror och fuktstärkande probiotika. Många gånger kan människokroppen jämföras med en bil, där omsorg och egenvård både ger bränsle och minskar risk för reparationer. Rätt mängd olja för bilen ger en fungerande mekanik och motor i god kondition. För huden handlar det om att tillsätta rätt mängd av fettsyror av god kvalitet.

 

Vid stress och andra påfrestningar så blir det svårare för kroppen att ta upp näring. Dessutom prioriterar kroppen till vilka organ som näring ska tillföras; hår, hud och naglar ligger sällan högt på listan. Men med tillförsel av livsnödvändiga fettsyror av Omega-3 och Omega-6, både inifrån och utifrån, får huden både underhåll och omsorg som ger ett långsiktigt skydd och ett skydd som byggs upp över tid. Att börja i rätt ände och inte bara tillföra fukt utifrån är ett viktigt första steg för en välmående hud.

 

Hos Q for Skin finns ett självskattningsverktyg som hjälper dig att reflektera över och förstå vad din hud, hårbotten och slemhinnor behöver för att fungera optimalt. Bärfröoljor från svarta vinbär och lingon är basen för Q for Skins hudvård och de finns både i egenvårdsprodukter och som extra näringstillskott i form av vegetabiliska kapslar. Näring inifrån och utifrån ger synergieffekter.

Oljan Orange
Pexels Юлия Чалова 10067663

Fettsyrorna

som skyddar, balanserar och återfuktar


Studier visar att Omega-3 och Omega-6 spelar en central roll för hudens funktion och vitalitet. Dessutom är förhållandet mellan fettsyrorna viktigt för en välmående hud där hudens mikrobiom är i balans.

 

Omega-6 hjälper till att bygga upp det yttersta hudlagret, hudbarriären, och bidrar till en normal funktion. Omega-3 är viktigt för hudens immunsystem* och hjälper huden att försvara sig mot yttre påfrestningar.

 

Både svarta vinbär och lingon har en unik näringssammansättning. Exempelvis innehåller lingonfröolja rikligt med livsnödvändig Omega-3 (ALA). ALA eller alfa-linolensyra är en fettsyra som bland annat ger lyster.
Svartvinbärsfröolja innehåller lättupptaglig Omega-3 (SDA), men också Omega-6 i form av GLA som är viktig näring för hudbarriären.

 

*McCusker,M., Jane, M. M., & Grant-Kels, M. (2010). Healing fats of the skin: the structural and immunologic roles of the w-6 and 3-fatty acids. Clinics in Dermatology, 28, 440-451.

Ta hjälp av nordiska bärfröoljor för att stärka huden


Kapslar från Q for Skin innehåller nordiska bärfröoljor från svarta vinbär och lingon. Med kalla vintrar och långa och ljusa sommardagar får bären ett näringsrikt innehåll av essentiella fettsyror och naturliga antioxidanter som är optimala för hudens behov.

 

Genom att bären har en rätt balans av både Omega-3 och Omega-6 kan ett tillskott genom kapslar vara en stor hjälp för att minska torrhet och stramhet i huden. Många människor har svårt att få i sig tillräckligt med Omega-3 och Omega-6, vilket ger torr hud och torra slemhinnor. Q for Skins metod för egenvård tillför fettsyror till huden både med tillskott och hudvårdsprodukter, inifrån och utifrån.

IMG 1612 2

Tillverkningsmetod ger rena fettsyror


Det är oljan inuti bärens frö som innehåller de viktiga fettsyrorna, men kroppen kan tyvärr inte ta upp dessa när vi äter hela bär av lingon eller svarta vinbär. Bärfröoljan måste därför utvinnas. När det gäller fettsyror är det av yttersta vikt att de är färska och koncentrerande för att kunna ge allra bästa effekt när de tillförs huden.

 

För att pressa fettsyror ur bärfröerna använder Q for Skin en ekologisk och miljövänlig pressningsmetod som är fri från lösningsmedel och kemikalier. Det gör att de ömtåliga fettsyrorna bevaras i sin naturliga och bioaktiva form och kan tillföra näring till din hud bättre. Du får helt enkelt både fettsyror och fettlösliga näringsämnen av högsta kvalitet.

Näring för torr hud, torr hårbotten och torra slemhinnor


Ta tillskottet för att ge huden näring och minska torrhet.

 

  • Svarvinbärskapslar: Svartvinbärsfröolja innehåller lättupptaglig Omega-3 (SDA) och Omega-6 i form av GLA. Det gör svartvinbäret till ett ovanligt näringsrikt bär. Förhållandet mellan Omega-3 och Omega-6 är 1:3,8. Fungerar även som näringstillskott för vegetarianer och veganer.
  • Dosering: Börja med att ta 1 kapsel per dag tillsammans med måltid. Öka sedan stegvis varje vecka till 4 kapslar per dag. Underhållsdos är 2 kapslar per dag. Om det är svårt att svälja kapseln går det lika bra att klippa sönder den och ta innehållet på en sked.

 

Kosttillskott bör ej ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Rekommenderat referensintag bör ej överskridas. Q for Skin är inte en medicinsk behandling utan ett rikt näringstillskott, inifrån och utifrån.

Näring för vital hy med lyster och elasticitet


Ett näringstillskott för att hjälpa huden vid hyperpigmentering och vid behov av Omega-3.

 

  • Lingonkapslar: Lingonkapslar innehåller rikligt med vegetabilisk Omega-3 (ALA). Förhållandet Omega 3:6 är 1,3:1. Lingonkapslar är även ett bra näringstillskott vid vegetarisk och vegansk kost.
  • Dosering: Inledningsvis 1 kapsel per dag tillsammans med måltid. Därefter underhållsdos 2 kapslar. Högsta dosen är 4 kapslar per dag. Det går också bra att klippa sönder den och ta oljan på en sked.

 

Kosttillskott bör ej ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Rekommenderat referensintag bör ej överskridas. Q for Skin är inte en medicinsk behandling utan ett rikt näringstillskott, inifrån och utifrån.

IMG 0309 3
Fettsyror är lika nödvändiga som vitaminer för huden. Brist på fettsyror skapar många problem; hyn blir torr, inflammerad och kliar. Följden kan bli hudproblem, för tidigt hudåldrande och håravfall, samt depression, koncentrationssvårigheter och rubbningar i hjärta och kärl.

Baoru Young, professor vid Åbo Universitet

Ge omsorg efter säsong


Torrhet i huden är alltid ett tecken på att du behöver fylla på med näring och fukt. Samtidigt som du behöver återfukta i stunden behöver du också långsiktigt bygga upp huden. Det gör du genom att också stärka huden inifrån. Är din hud känslig, se till att du har beredskap för årstidsväxling och väderomslag. Genom att boosta huden innan en jobbig period startar kan du minska besvär och obehag.

Kapslar Svartvinbär

BÖRJA I RÄTT ÄNDA


Vid torr hud och torra slemhinnor är det alltid rätt att börja med Svartvinbärskapslar för att ge huden näring. När du får effekt och huden är återfuktad kan du trappa ner dosen och i nästa steg gå över till lingonkapslar för att istället stärka lyster och elasticitet. Arbeta stegvis med din egenvård och ge den tid. Då får du resultat och en hud som mår bra, återhämtar sig snabbare och får en ökad reparationsförmåga.

AJB 110510 8500

Unikt näringskoncept vid torrhetsproblematik
Minimal rutin – maximal effekt


Q for Skins filosofi är att produkter ska fungera för flera ändamål och kunna användas av både vuxna och barn. Tillsammans med Q for Skin får du egenvård som inte tar mycket plats i badrumsskåpet och som sparar på jordens resurser:

Blackcurrant oil  mot torr och känslig hud

Blackcurrant Oil är en multifunktionell lättabsorberad olje-lotion för känslig hud som bland annat minskar torrhet i hårbotten, på händer, fötter, i näsa, i örongångar och i ansikte.

Quick repair cream för känslig och torr hud

Quick Repair Cream är en oparfymerad kräm för vuxnas och barns känsliga och torra hud. Krämen passar både ansikte, kropp och händer. Mjukgör, återfuktar och balanserar huden utan kännas kladdig. Testad i kliniska studier av dermatolog.

Blackcurrant lip balm läppbalsam för känslig hud

Blackcurrant Lip Balm är ett vegetabiliskt läppbalsam med som skyddar och återfuktar läpparna. Det motverkar även torrhet, utslag och känslighet runt munnen hos stora och små, speciellt under vintern.

Cleansing milk anpassad för känslig hud

Cleansing Milk är oparfymerad rengöringsmjölk anpassad för känslig hud kan användas som ansiktsvätt i en hudvårdsrutin eller som mild handtvål för sköra händer.

Jeithe
Sedan jag var två år har jag haft problem med känslig och extremt torr hud. När jag först fick höra om Q for Skin var jag väldigt skeptisk då jag provat många olika produkter genom åren som lovat fantastiska resultat men som inte levererat. Jag blev rekommenderad att ta Svartvinbärskapslar samt att smörja mig med Quick Repair Cream och Blackcurrant Nourishing Oil.

Min hud kliade och flagnade konstant men när jag smörjde in mig flera gånger om dagen kände jag hur krämen och oljan hade en lugnande effekt. Idag har jag använt Q for Skin i nästan tre månader och kliandet har minskat med hela 80 procent. Min hud i ansiktet känns inte längre stram och torr utan är mjuk och len. Jag är så otroligt nöjd med Q for skin och jag kommer aldrig använda något annat.

 

Jaiteh