Naturnära egenvård från norden | Fri frakt från 399kr

Så tar du hand om

torr & känslig hud

Har du hud som reagerar på ingredienser i krämer, på väder, makeup, kost eller starka parfymer i tvättmedel? Du är inte ensam. Vi vet hur känslig och skör huden kan vara och vilka besvär som det innebär med torrhet och klåda. Det påverkar både självkänslan och skapar stress. Men det finns hjälp.

 

Hudbarriären är hudens första försvarslinje. Det är den som tar första stöten vid påfrestningar som uttorkande tvättprodukter och tvål, stress och miljöpåverkan. Att bara tillföra fukt räcker sällan, huden behöver också näring för att stärka hudbarriären och förebygga torrhet.

Du har säkert hört om hur viktiga fettsyrorna Omega-3 och Omega-6 är för hjärnan och hjärtat – men de är minst lika viktiga för huden som är kroppens största organ. De återfuktar och ger näring både inifrån och utifrån. Våra multifunktionella näringsrika hudvårdsprodukter och kapslar bygger på svartvinbärsfröoljan som är rik på både Omega-3 och Omega-6.

Q for Skins produkter är utvecklade för den känsliga hudens behov och är testade av både dermatologer och personer som har levt med besvär orsakade av känslig hud under många år.

65 Vinter Kvinna Vass
IMG 0284 4

Näringsbaserad egenvård för att minska torr hud


Produkter som är speciellt anpassade för torr och känslig hud i obalans eller hud som är reaktiv:

Blackcurrant Oil från Q for Skin

Blackcurrant Oil är en mild, oparfymerad och näringsrik kroppsolja för känslig, torr hud och torra slemhinnor samt i örongångar och i näsan. Dermatologiskt testad.

Quick Repair Cream från Q for Skin

Quick Repair Cream är en oparfymerad hudkräm för känslig hud som tillför näring från svartvinbärsfröolja och extrakt från probiotiska bakterier. Testad i kliniska studier.

Q Ultra Care schampoo från Q for Skin

Q Ultra Care är ett oparfymerat schampo och duschgel. Mikrobiomstärkande för hud, hårbotten och intimområde. Testad i kliniska studier av gynekolog och dermatolog.

Cleansing Milk från Q for Skin

Cleansing Milk är en rengöringsmjölk för känslig hud som varsamt rengör och tar bort makeup. Med Aloe vera, havre och Vitamin B5 som återfuktar. Innehåller inga doftämnen.

Svartvinbärskapslar från Q for Skin

Svartvinbärskapslar intas vid torr eller känslig hud och ger näring inifrån i form av lättupptaglig Omega-3 (SDA) och Omega-6 (GLA). Kapslarna är vegetabiliska.  

När jag kom i kontakt med Q for Skin möttes jag av förståelse, värme och inte minst kunskap. Jag blev sedd! Inte bara för min hud och mina problem utan äntligen mötte jag någon som såg mig och hela min livssituation. Tack vare Q for Skin blev jag människa igen och mina hudproblem som tidigare fyllde mig med skam har idag försvunnit.

Karin

Källa: 1177.se

 

Vad är eksem, vad beror det på och hur kan det mildras?

 

Detta är information från 1177.se

 

Eksem är en inflammation i huden som gör att huden blir torr och kliar. Du kan få eksem om hudens översta lager skadats. Huden kan ha skadats av till exempel nötning, kemikalier eller om huden kommit i kontakt med något du är allergisk emot.

 

Atopiskt eksem är en hudsjukdom som kan komma i alla åldrar. Den ger torr hud och kliande utslag.

 

Allergiskt kontakteksem kan uppstå om huden har varit i kontakt med något du är allergisk mot. Ämnen som kan ge allergiskt kontakteksem är till exempel nickel, krom, gummi, latex och vissa konserveringsmedel i hudvårdsprodukter.

 

Icke-allergiskt kontakteksem kan du få om du ofta kommer i kontakt med vatten, tvål, rengöringsmedel eller lösningsmedel.

 

Mjälleksem kommer i hårbotten och på andra ställen där det växer mycket hår. Du kan läsa mer om mjäll, klåda och beläggningar i vår artikel om Hårbottenbesvär.  

 

Vad kan du göra själv för att lindra och mildra symptomen?

 

Smörj ofta och regelbundet med mild, mjukgörande hudkräm utan allergener.  Så här kan du göra för att skydda huden från att bli för torr:

 

 • Duscha eller bada inte varje dag om du inte behöver det, och bara kortare stunder.
 • Tvätta inte i onödan med tvål och vatten på dina eksem.
 • Använd en mild oparfymerad tvål eller tvättolja för torr och känslig hud.
 • Smörj huden med mjukgörande hudkräm efter kontakt med vatten.

 

Läs mer om på 1177.se för vidare hjälp med eksem och utslag.

Resultat Torr Hud Svenska

Positiv effekt vid mycket torr och känslig hud

 

Deltagarna var ombedda att äta fyra stycken Svartvinbärskapslar per dag, smörja sig med Quick Repair Cream och Blackcurrant Oil minst två gånger per dag samt tvätta sig vid behov med Q Ultra Care. Dessutom delades deltagarna in i två grupper för att undersöka huruvida kosten påverkar atopisk hud.

 

Grupp 1 använde enbart produkterna. Grupp 2 tog även bort socker och vitt mjöl från kosten för att undvika den stress som ett svängande blodsocker skapar i kroppen.

 

Studien varade i elva veckor, från februari till maj 2013.

Daglig hudvård som förebygger torr hud


Rutinen görs i 10-14 dagar, därefter vid behov.  

 

 • Dag och kväll: Använd Quick Repair Cream där huden är torr och smörj både dag och kväll. Använd som ansiktskräm, handkräm, fotkräm och till torra partier på kroppen. Krämen tillför fuktgivande ämnen, fettsyror och hjälper till att balansera hudens mikrobiom.
 • Mild tvättrutin för daglig rengöring: Rengör med Cleansing Milk för torr och känslig hud. Appliceras på torr hud för att skydda mot vattnets uttorkande effekt. Skölj sedan av smuts och makeup med ljummet vatten. Applicera Quick Repair Cream på torra partier. Har du väldigt torra händer fungerar rengöringsmjölken som en mild handtvål. Använd Q Ultra Care för att tvätta hår och hud utan att torka ut och hjälpa hårbotten att behålla sin balans.
 •  Torra örongångar: Den vanligaste orsaken till torra, kliande örongångar är torr hud i hörselgången. Precis som huden på övriga kroppen behöver hörselgångarna näring. Luta huvudet snett åt sidan, spraya 2 pumptag med Blackcurrant Oil i handen och doppa fingertopparna i oljan. Smörj sedan försiktigt i yttre örongången.

 

Numera visar jag obrytt upp min hud, men så har det inte alltid varit. För några år sedan täcktes en tredjedel av min överkropp av hud så torr och irriterad att klådan höll mig vaken på nätterna. Men det är längesedan nu. Idag har jag Q for Skin att tacka för min lugna, nöjda hud och därmed förbättrade livskvalitet.

Lina

IMG 2257

köp en produkt få tio stycken användningsområden 

 

Blackcurrant Oil är en av våra mest älskade och mest multifunktionella hudvårdsprodukter som kan ersätta över tio vanliga hudvårdsprodukter.

 

 • intimolja vid klimakteriet och torrt underliv
 • vid torrhet i hårbotten
 • mot torr och känslig hud på kroppen
 • vid torr hud i örongångar och näsa
 • ta bort skorv hos spädbarn
 • mot ömmande, torra bröstvårtor vid amning
 • vid självsprickor på fötter och händer
 • som skäggolja för känslig hud
 • nattserum-olja för ansikte
 • nagelbandsolja

 

Egenvård för extra torr, skör och känslig hud


Rutinen görs under sex veckor och sedan efter behov.

 

Skyddar torr och känslig hud mot yttre påfrestningar som värme, kyla och ämnen som finns runt oss i vår miljö. Minskar besvär med torra händer och fötter.

 

 • Morgon och kväll: Smörj torra och sköra områden med Quick Repair Cream, vid behov flera ggr/dag. Vid reaktiv hud rekommenderas att du först masserar in Blackcurrant Oil och sedan applicerar Quick Repair Cream.
 • Mild tvättrutin dagligen: Använd Cleansing Milk för att ta bort smuts och makeup utan att torka ut huden i ansiktet. Applicera på torr hud och skölj av med ljummet vatten. För kropp och hår, tvätta med Q Ultra Care. Använd Q Conditioner vid behov för att reda ut tovor och frizzighet i håret. På torra och sköra hudpartier, applicera Blackcurrant Oil innan dusch och bad för att skydda huden mot vattnets uttorkade effekt.
 •  Vid långvariga besvär: Tillför Svartvinbärskapslar med lättupptagligt Omega-3 och Omega-6 i form av GLA (som är särskilt viktigt för vital hud). Börja med 1 kapsel/dag i samband med måltid och trappa upp vecka för vecka. Underhållsdosen är 2 kapslar/dag och maxdosen är 6 kapslar/dag.
Shutterstock 1477900253 2 (Kopia 2)
Jag har haft problem med torr hud i några år, framför allt händer, fötter och hårbotten och ben. Jag har fått sår och sprickor på händer, fötter och benen har kliat och hårbotten ska vi inte tala om. Jag har dessutom alltid svart på mig på mitt jobb och har behövt borsta bort vita flagor på mina kläder flera gånger om dagen. 

Genom en vän kom jag i kontakt med Q for Skin och sen jag började använda deras smarta produkter så har mina problem försvunnit. Mina händer och fötter är numera lena och utan torra kliande partier med sprickor. Den här sommaren har jag kunnat använda skor med öppen häl utan att skämmas.

Anna

Torra händer, torra fötter och självsprickor


Rutinen görs under tre månader och sedan efter behov.

 

 • Skonsam rengöring dagligen: Använd Q Ultra Care som skonsam tvål. Vid extremt känslig hud, tvätta händer och fötter med Cleansing Milk för att skydda mot vattnets uttorkande effekt. Applicera Cleansing Milk på torr hud och skölj sedan av med vatten. Vid extra torra fötter rekommenderar vi ett fotbad med Blackcurrant Oil. Smörj därefter med Quick Repair Cream.
 • Morgon och kväll: Smörj självsprickor, torra händer och fötter minst två ggr/dag och efter handtvätt med Quick Repair Cream. Vid svåra besvär, applicera först Blackcurrant Oil och smörj sedan med Quick Repair Cream. Prova dig fram till vad som ger en skön känsla och bäst effekt.
 •  Vid långvariga besvär: Tillför Svartvinbärskapslar med lättupptaglig Omega-3 och Omega-6 i form av GLA (som är särskilt viktigt för vital hud). Börja med 1 kapsel/dag i samband med måltid och trappa upp vecka för vecka. Underhållsdosen är 2 kapslar/dag och maxdosen är 6 kapslar/dag.
Pexels Monica Turlui 8218386 (Kopia)

mild, naturlig doft även för känslig hud


Q for Skin har utvecklat en naturlig signumdoft utan innehåll av kända allergener. Den exklusiva, naturliga doften klassas som hypoallergenic. Många kan trots sin känsliga hud njuta av våra väldoftande hud- och hårvårdsprodukter.

Nourishing Shampoo från Q for Skin

Nourishing Shampoo är ett vårdande, näringsrikt och fuktgivande schampo för torrt hår med mild naturlig doft. Framtaget tillsammans med frisörer. 

Intensive Nourishing Serum från Q for Skin

Intensive Nourishing Serum är ett vårdande oljeserum för hela kroppen med naturlig doft. Minskar torrhet i hårbotten, näsa, örongångar och ansiktet. Testad i kliniska studier av dermatolog. 

Lingonberry Hi-tech Serum in Cream från Q for Skin

Lingonberry Hi-tech Serum in Cream är en 24-timmarskräm som som ersätter dag-, natt-, ögonkräm och serum. Innehåller hyaluronsyra och extrakt från probiotiska bakterier. Dermatologiskt testad.

OMTANKE OCH TRYGGHET I KUNDRÅDGIVNING

 

Att bli av med torrhet och återställa hudens mikrobiom kan ta tid och vara svårt på egen hand. Vi hjälper dig gärna!

 

 

kontakta VÅR rådgivning