Naturnära egenvård från norden | Fri frakt från 399kr

Kunderna berättar om hårbottenbesvär hos barn

Shutterstock 1236077344 (Kopia)

Henrys mamma berättar:

 

När min bebis var ca 2 veckor fick han gulvita fjäll där sugklockan hade suttit. Min första tanke var att det såg så äckligt ut och att det säkert inte kommer att vara så lätt att få bort skorvet. Det jag gjorde var att jag masserade ner Blackcurrant oil i hårbotten på kvällen.

 

Nästa dag pillade jag bort de flagor som var lösa. Jag hjälpte även till att gnugga lite lätt med en handduk. Jag gjorde detta tills att alla flagor försvann. Hårbotten var fin igen efter 7 dagar och det hade säkert gått snabbare om jag hade gjort det varje kväll, men med sömnbrist och stor trötthet efter den stora omställningen att bli mamma så glömde jag bort att smörja hårbotten med oljan vissa kvällar. Nu i efterhand så gör det ingenting eftersom skorvet försvann så snabbt och enkelt ändå. Kvar i hårbotten finns nu bara lite märke kvar av sugklockan. Helt fantastiskt!

 

Skorv Fore Efter 1 Man

Eltons mamma berättar:

 

Elton är idag 8 månader och för cirka en månad sedan bestämde jag mig för att bli av med hans skorv. Jag har under en längre tid ätit Svartvinbärskapslar och badat Elton i Blackcurrant oil. Men nu smörjde jag hårbotten varje dag och tog bort det som ramlade bort. Jag höll på konstant i två veckor men allt var nästan borta efter en vecka men fortsatte för att få ett bättre resultat. Sedan hans skorv försvann känns det som håret vuxit mer. Jag önskar att jag gjort likadant med storebror Alwar då han snart är 3 år och har skorven kvar. Det är inte lika lätt att göra det på ett barn som har massa hår.

Loas torra hjässa

 

I oktober föddes min lille torris och hela vintern har vi bråkat med hans röda, kliande och flagande hud. Framför allt huvudet har varit drabbat. Vi har provat krämer från apoteken, avokadoolja och flera olika naturliga krämer men inget har hjälpt. Om vi lyckades få hyfsad bukt med det under dagen så kom det tillbaka lika illa nästa morgon igen. Och så här höll det på tills vi testade Quick Repair Cream. Efter att ha smörjt 2-3 ggr/dag i 4-5 dagar var det röda och torra helt borta.

 

Vi är helt chockade! Har fortsatt att använda krämen varje dag och hans hud är jättefin! Inte en tillstymmelse till flagande hud någonstans.


Amalia och lille Loa

Baby Adobestock 239988462
Min bebis började få skorv när han var ungefär en månad. Till en början försökte vi med vanlig babyolja och borsta huvudet i samband med bad. Det höll sig i schack, men blev knappast bättre. Efter ett par veckor så testade vi istället skorvmedel, som finns att köpa på apoteket. Det fungerade visserligen, men luktade vedervärdigt och var dessutom ganska dyrt.

Sen fick jag tips om svartvinbärsoljan från Q for Skin och bestämde mig för att testa den. Succé! Jag smörjde bebisen morgon och kväll i några dagar och i samband med nästa bad tog jag en mjuk borste och skrubbade lite. Nästan allt försvann på en gång, så tacksam!

Nathalie och lilla Ian