Naturnära egenvård från norden | Fri frakt från 399kr

Ansiktet

speglar hur vi mår

Artikel i Kurera, 2024:

Efter en covidinfektion fick Tove Oddsdotter problem med både kropp, immunförsvar och sin hy. Hon som tidigare haft en fin, skir och relativt problemfri hud drabbades av kliande och ömmande utslag över hela ansiktet. Då fick hon rådet att testa en produktserie med svartvinbärsfröolja, och redan efter några månader såg hon en märkbar förbättring.

 

Hälsa och hudvård har alltid varit ett stort intresse för Tove Oddsdotter som är noga med att ge sin kropp det bästa i form av träning, hälsosam läkande mat och komplement med kosttillskott. Och när det gäller hudvårdsprodukter väljer hon så effektiva och naturliga produkter som möjligt med mycket fukt och bra fetter.

 

– Ansiktet är den del av oss vi visar naket för andra och mycket av självkänslan och självförtroendet speglas i hur vi egentligen känner för oss själva, säger Tove. Just därför är det så viktigt att stötta kroppen på både utsidan och insidan förtydligar Tove.

 

– Vi är vad vi konsumerar; vad vi äter, dricker, tänker, den miljö vi vistas i, hur vi umgås, vad vi läser, tittar på och hur mycket stress vi har i våra liv. Alla dessa aspekter syns inte bara i vår kropp utan också på vår hud. De perioder vi mår sämre behöver kroppen mer kärlek och omvårdnad och det är vårt ansvar att ge den det, säger Tove.

Tove Artikel5

Obalans i immunfÖrsvaret

 

Efter en covidinfektion började Tove få flera problem med kropp, immunförsvar och hy. Hon som alltid haft en relativt problemfri hy fick små utslag över hela ansiktet som kliade och gjorde ont. Det visade sig vara en obalans i immunförsvaret som skapade oreda i magtarmfloran och som triggat igång hudsjukdomen perioral dermatit.

 

– Jag blev förvånad, för även om jag mått riktigt dåligt i perioder av livet med flera trauman och djup depression som följd, hade det aldrig synts i ansiktet. Jag kände inte igen min hud och utslagen gick inte ens att dölja med smink. Det här påverkade mig, jag blev introvert och tappade självkänslan.

 

Efter en tid fick Tove kontakt med en hudvårdsrådgivare som tipsade henne om hudvårdsprodukter och kapslar med svartvinbärsfröolja. Och redan efter en månad märkte Tove en förbättring och efter ytterligare tre var hennes hud helt problemfri igen. Sedan dess har hon varit fast.

 

– Jag började med två kapslar och är nu uppe i fyra kapslar till natten, då huden vilar och reparerar sig. Under den värsta perioden åt jag sex kapslar under en period och märkte att utslagen minskade ännu fortare. Efter fyra månaders användande av kräm, serum och kapslar så är jag i princip helt prickfri i ansiktet, berättar Tove.

Svartvinbvärskapslar

NÄring inifrÅn
och ut


De vårdande produkterna som Tove använt innehåller fröolja från svarta vinbär. Det som gör produkten så unik är att den den är rik på lättupptaglig omega-3 (stearidonsyra) och GLA (omega-6) som är så viktiga för att få en mjuk, fin hud. I fröerna finns dessa näringsämnen helt naturligt, i perfekt balans och av god kvalité.

 

– Om du har riktiga hudproblem hjälper det inte att bara att lägga produkter på huden. Den behöver läka inifrån och då är kapslar perfekt eftersom de innehåller bra fetter, berättar Tove.

 

Även om Tove är intresserad av hudvård så föredrar hon multifunktionella produkter. Inte bara för att minska antalet burkar och flaskor, utan även av ekonomiska skäl eftersom produkterna är så dryga och kan användas från topp till tå.

 

– Tidigare använde jag ekologisk hudvård, men jag tålde många gånger inte de eteriska oljorna, de kliade och gjorde att huden blev rödflammig, ibland svullen. Jag lägger faktiskt mindre pengar på hudvård idag sedan jag började använda produkterna med svartvinbärsfröolja. De räcker mycket längre och jag är jättenöjd med resultatet.

HjÄlpte Även mot hjÄrntrÖtthet

 

Tove har numera lärt sig hur hennes hud fungerar och undviker för mycket peeling och hon har även fått andra positiva effekter av kapslarna hon äter.

 

– De har hjälpt mig mot hjärntröttheten efter covid, då fetterna i kapslarna är bra näring för hjärnan och även bra för mina torra slemhinnor i underlivet, berättar hon.

 

Idag mår Tove mycket bättre tack vare sin fina hud och hon känner stor tacksamhet över produkterna som möjliggjorde det.

 

– Jag erkänner att jag är fåfäng. Att ha utslag som både är fula och gör ont påverkade hur jag såg på mig själv. Det var svårare att hitta till självkärleken när jag inte trivdes med mitt utseende. Nu har jag inga utslag alls, möjligen en liten prick på hakan när jag får mens.

 

Men viktigast av allt för Tove är insikten att motstånd och trauman är en gåva om man väljer att se det så.

 

– Jag mår bra idag, har en positiv livssyn och är lycklig de flesta dagar, förmodligen mer än de flesta. Vi är inte vad som hänt oss utan vilka vi väljer att vara.

 

SvartvinbÄrsfrÖolja

 

Studier visar att svartvinbärsfröolja innehåller viktiga näringsämnen för en normal hudbarriär och hjälper vid:


✔ Torr, känslig hud.
✔ Obalanserad, stressad hud.
✔ Röd, irriterad, kliande hud.

 

 

Artikeln finns publicerad på Kureras hemsida samt i deras tidning, se artikeln här.

q for skins sensitive-serie