Naturnära egenvård från norden | Fri frakt från 399kr

Drivkraften att hjälpa

startade Q for Skin

Med Q for Skin har Florence Ellinor Nilsson utmanat både synen på egenvård och hjälpt ett stort antal människor som under lång tid besvärats av extremt torr, känslig och reaktiv hud. Drivkraften är, och har alltid varit, att ge hopp, livslust och verklig förbättring. Effekten av Q for Skins metod har hon mött hos kunder genom åren, men också själv fått uppleva när livet har ställts på sin spets.

 

För Q for Skins grundare Ellinor Nilsson kunde andranamnet Florence inte vara mer passande, och att hon idag har valt Florence till sitt tilltalsnamn är en naturlig utveckling. Att möta människor, hitta lösningar och få hjälpa till har varit en stark drivkraft; den gjorde sjuksköterska till ett självklart yrkesval och är grunden till att hon började utveckla egenvård riktad till människor med känslig och reaktiv hud.

 

Jag har mött människor som aldrig sover på grund av att huden kliar så fruktansvärt. Människor som har så svåra utslag att det påverkar deras utseende så mycket att de isolerar sig. Man förlorar jobbet och vänner. Kärleksrelationer blir omöjliga och samlivet blir en plåga. Det är inte värdigt.

Florence Nilsson, grundare av Q for Skin

Ellinor

Q for Skin
– en naturkraft för huden

 

Q for Skins metod att tillföra naturlig näring från svarta vinbärets och lingonets fröolja till hud och slemhinnor, både med hjälp av tillskott och med skonsamma hudvårdsprodukter, lanserades 2007. Att produkterna fungerar är många kunders egna berättelser ett bevis på, men även kliniska studier visar på resultat.

 

Det är den största belöningen. Att få höra att det blivit bättre och att barn och vuxna som trott att de aldrig kan bli av med besvären får en vändning.

Linnéa Burström, dotter till Florence Nilsson samt hållbarhetschef och ansvarig för produktutveckling hos Q for Skin

Qfs 30 Mars37178 3 Kopia

sjukdomen gav lärorika insikter 

 

När Florence själv diagnosticerades i aggressiv äggstockscancer i februari 2020 fick hon själv uppleva hur avgörande egenvård kan vara. Cellgiftsbehandlingar innebär en rad svåra biverkningar där torr hud, hudsprickor och torra slemhinnor bara är några exempel. Att inte se sjuk ut, få ha lyster och fyllighet ansiktet och ha en mjuk hud ger viktig kvalitet i livet och minskar lidandet.

 

Min läkare var förvånad över att jag inte hade problem med atrofisk vaginit, det vill säga torrhet och sprickor i underlivet. Det är oerhört smärtsamt. Jag har inte heller drabbats av de vanliga hudproblemen som är vanliga biverkningar. Detta tack vare vår egenvård.

Florence Nilsson, grundare av Q for Skin

Skydd för huden när det verkligen behövs

 

För Florence har det varit ett talande exempel på hur Q for Skin kan fungera som kompletterande egenvård och ytterligare en viktig bekräftelse på att allt arbete som lagts ned på att ta fram ett koncept med naturlig näring till huden har varit mer än värt det.

 

Det är tack vare Q for Skin min hud och mina slemhinnor mår bra, vilket borde vara en självklarhet för alla. Oavsett om du är drabbad av cancer eller inte, tar hormoner under klimakteriet eller inte. Eller om du har fått torra slemhinnor på grund av stress, p-piller, graviditet eller någon annan anledning. Ingen ska behöva acceptera den situationen.

 

Under sina 35 år som sjuksköterska inom avancerad sjukvård i hemmet, och som chefssjuksköterska och verksamhetsledare, har hon mött många människor som levt med torrhetsbesvär i hud, hårbotten och intimområdet. Det påverkar livet både fysiskt och psykiskt, och känslan av att hudbesvären är ett permanent tillstånd kan vara svår att bära.

 

För Florence Nilsson blev det tydligt att det behövdes egenvård som kunde stötta huden. Frustationen över att det fanns så få alternativ på marknaden blev startskottet för Q for Skin. Redan från början var målet att finnas för känslig hud hos både barn, kvinnor och män, vilket innebar att stark parfym, uttorkande tvätt-tensider, starka konserveringsmedel eller eteriska oljor inte var välkomna på innehållsförteckningen.

 

Jag vill att det ska vara enkelt att ta hand om sin hud och det ska kännas bra för alla. Jag har själv barnbarn som haft problem med väldigt torr, känslig hud och det blir lätt stress och konflikter när man måste använda krämer som kladdar, svider och gör ont. Jag vill erbjuda något annat.
Kliniska Studier

Forskning och studier ligger bakom Q for Skin

 

Det har inte varit helt enkelt att hitta en lösning som motsvarade de höga krav Florence Nilsson ställde på egenvård och som hon såg behövde uppfyllas för att kunna göra verklig nytta. Under lång tid var det ett utvecklingsarbete med mestadels uppförsbackar. Vändningen kom när hon av en slump fick kunskap om forskning kring det svarta vinbärets och lingonbärets hälsoeffekter vid Åbo universitet.

 

Forskarnas upptäckt att fröoljan i svarta vinbär och lingon både är rika på Omega-3 och Omega-6 samt har en perfekt balans av fettsyrorna, är grunden i Q for Skin. Det tillsammans med det faktum att många människor lever med låga fetthalter i huden gav en möjlighet att kunna tillföra näring till huden och bygga upp hudbarriären både genom näringstillskott och via hudvård. Men det var inte bara självklart att använda forskningsrön, utan Florence har under åren byggt upp ett nära samarbete med forskare och kemister.

 

Att genomföra egna kliniska studier och pilotstudier har varit en viktig investering och vi har exempelvis fått publicerade artiklar inom atopisk hud, hårbottenbesvär och hyperpigmentering. För mig är det viktigt att kunna backa upp det vi rekommenderar med påvisade resultat, så att vi faktiskt kan vara en trovärdig hjälp.

Florence Nilsson, grundare av Q for Skin

Att ge tillbaka och ge vidare

 

När det handlar om hudbesvär finns det många faktorer som påverkar och det krävs ofta både tålamod och kontinuitet för förändring. Då behövs någon som lyssnar och kan ge råd, och för Florence Nilsson har rådgivning alltid varit en del av Q for Skin. Hon sitter inte själv i kundrådgivningen längre, men den som behöver vägledning kan boka en tid och använda självskattningsverktyget på hemsidan.

 

- Vi jobbar tillsammans med våra kunder och för oss är det så viktigt att det finns en hållbarhet. Både i ingredienser, förpackningar, i metod, effekt och bemötande. Florence starka vilja och enorma arbetsinsats för att hitta dit är det som är Q for Skin idag, säger Linnéa Burström, hållbarhetschef och ansvarig för produktutveckling för Q for Skin.

 

Florence Nilssons drivkraft att hjälpa till har gått som en röd tråd från starten och både blivit starkare och mer målmedveten under tiden med cancerdiagnosen. Sjukvården är livsavgörande och tacksamheten mot vetenskapen och behandlingsmetoderna stor. Det har förstärkt Q for Skins grundläggande mission om att vara den där stöttepelaren som många kan behöva.

 

- Jag är oerhört tacksam för den sjukvård som jag får och jag är också tacksam för att jag genom Q for Skin kan få ge tillbaka till andra som letar efter hjälp. Det betyder så mycket att kanske kunna möjliggöra för ett bättre liv i livet. Jag vill ge livskvaliteten, för i många fall handlar det om det. Livskvalitet och hopp är det vi vill erbjuda med en faktisk förändring. Det gör sådan skillnad, förklarar Florence Nilsson, grundare av Q for Skin.

3184 Ellinor (Kopia 2) 2
Det är inte skönhetsvård, men det blir skönhet av det. För mig har det inte handlat om ungdomlighet, utseende eller att sälja en burk. Jag vägrar acceptera att människor inte kan få hjälp med sina torrhetsbesvär. Med rätt näring kan man göra stor skillnad för livskvaliteten.

Florence Nilsson, grundare av Q for Skin