Naturnära egenvård från norden | Fri frakt från 399kr

Hårbotten­besvär

torrhet, mjäll, klåda & beläggningar

Klåda, torrhet, flagor och beläggningar är vanliga hårbottenbesvär som alla kan drabbas av oavsett ålder. Orsaken till besvären kan bero på allt från medfödd känslighet i hårbotten till väderväxlingar, stress, brist på fettsyror, starka kemikalier och känslighet mot konserveringsmedel.


Besvär i hårbotten kan medföra stor problematik. Det kliar, flagnar och kan till och med bildas små sår i hårbotten som blöder och svider. Kanske känns det både pinsamt och besvärande när det faller vita flagor ner på kläderna.

 

Problemen kommer ofta av produkter som torkar ut och innehåller starka konserveringsmedel och parfymer. Det bildas helt enkelt en obalans i hårbottens mikroflora. Huden blir tömd på dess naturliga fetter som håller den frisk och i balans.

Bild 1 (Kopia)

Q for Skins framgångsrika hårbottenkoncept bygger på Quick Relief Shampoo och Intensive Nourishing Serum. Schampot balanserar mikrofloran och oljans återfuktande lipider reparerar och återställer de besvär som beror på torrhet.

 

IMG 0405 Jpg

Vägen till

en välmående och problemfri hårbotten


Vid hårbottenbesvär ingår dessa produkter i våra olika hudvårdsrutiner:

Quick relief schampoo från Q for Skin

Quick Relief Shampoo är ett specialutvecklat frisörschampo som återställer obalanser i hårbottens mikroflora. Milda tensider från kokos gör att det kan användas dagligen. 

Intensive Nourishing Serum från Q for Skin

Intensive Nourishing Serum innehåller fröoljans återfuktande lipider som reparerar och återställer besvär som beror på torrhet. Mjukar även upp beläggningar. 

Q Conditioner från Q for Skin

Q Conditioner är ett oparfymerat balsam med näring från havre och Aloe vera som ger glansigt, mjukt och fylligt hår. Innehåller även Vitamin B5 som återfuktar och skyddar.

Svartvinbärskapslar från Q for Skin

Svartvinbärskapslar rekommenderas vid långvariga hårbottenbesvär för att tillföra näring inifrån. Innehåller lättupptaglig Omega-3 och Omega-6.

Startpaket Harbottenbesvar

Startpaket hårbottenbesvär rekommenderar vi till alla med besvär som torrhet, klåda, flagor och beläggningar i hårbotten. Passar alla hårtyper.

Hårbottenbalans

Startpaket hårbottenbalans är den kompletta hårvårdskuren för dig som besväras av torrhet, klåda, mjäll och beläggningar, som samtidigt vill ha ett mjukt, glansigt och vackert resultat.

Qforskin Hair 1

RUTIN vid tillfälliga besvär 


Den här rutinen motverkar klåda och mjäll och kan göras vid behov.

 

 •  Vid tillfälliga besvär med hårbotten, som klåda och mjäll använd dagligen eller vid behov det specialutvecklade frisörschampot Quick Relief Shampoo. Schampot återställer de obalanser som finns i hårbottens mikroflora. Vårdande och färgbevarande för behandlat hår!
 • Använd sedan Q Conditioner i topparna för mjukt följsamt hår.

 

Qforskin Hair 2

Hårvård vid torr hårbotten och mjäll


Rutinen görs under 10-14 dagar och sedan efter behov.

 • På morgonen: Återställ mikrofloran genom att tvätta håret med Quick Relief Shampoo.
  Ofta beror besvären på att mikrofloran i hårbotten har kommit i obalans. Tvätta varje dag eller varannan dag. Vid behov rekommenderas applicering av Q Conditioner i topparna.

 • På kvällen: Tillför näring genom att massera hårbotten med Intensive Nourishing Serum. Ett vanligt förekommande problem är mjäll, klåda och brist på naturliga fetter. Det återställer du med vårt lättabsorberande oljeserum som effektivt tar bort torrheten i hårbotten. Låt oljan sitta i över natten.

 

3. Hårbottenstudie

20 års arbete med kliniska studier och samarbeten


Q for Skins framgångsrika och effektiva hårbottenkoncept är ett resultat av 20 års utvecklingsarbete med kliniska studier och ett nära samarbete med professorer, kemister och inte minst kunder som haft långvariga hårbottenbesvär. Genom detta har vi säkerställt produkternas effekt och tolerans.

 

80 % blev bra på två veckor och efter fyra veckor var de flesta helt bra.

Janette

Hej Jeanette Sonneblom...

 

...frisör med 30 års erfarenhet av kunder med hårbottenbesvär! Vad tycker du om Q for Skins produkter?

 

Jag har testat produkterna under ett halvår tillsammans med kunder och min upplevelse är att de här produkterna faktiskt löser problemet med mjäll, beläggningar och torrhet i hårbotten. De inte bara minskar symptomen utan löser problemet långsiktigt. Mina kunder har kunnat trappa ner användningen efter bara några veckor och de får bestående resultat.

 

Jag vet att det kan kännas jobbigt, pinsamt och hopplöst – men hjälp finns och du är absolut inte ensam om detta!

 

Visst krävs det arbete att komma till rätta med detta, men har man haft problem i många år ska man inte vara inställd på en quickfix. Det bästa är att gå till en frisör som kan de här problemen och kan hjälpa till under tiden med stöttning och hårvård.

 

Vad vill du säga till alla som lider av sina hårbottenbesvär?

 

Jag vet att det kan kännas jobbigt, pinsamt och hopplöst – men hjälp finns och du är absolut inte ensam om detta!

 

Hårvård vid beläggningar, FLAGOR och klåda i hårbotten


Rutinen görs under 10-14 dagar och sedan efter behov.

 • På kvällen: Tillför näring till den torra, irriterade hårbotten genom att massera hårbotten med Intensive Nourishing Serum. Låt oljan sitta i över natten.
 • På morgonen: Borsta hårbotten skonsamt med en mjuk naturborste. Ta långa masserande drag genom att trycka borsten mot hårbotten. Använd hela borstens bredd och dela gärna upp håret i små benor så att du kommer åt hela hårbotten. Borstningen är viktig för att få bort torrhetsflagor, döda hudceller och beläggning samt stimulera cirkulationen.
 • Efter borstningen: Tvätta håret med Quick Relief Shampoo som återställer mikrofloran i hårbotten. Vid behov appliceras Q Conditioner i topparna. Du kan också ta lite Intensive Nourishing Serum i topparna om håret är torrt och frizzigt.

 

Vid omfattande och långvariga hårbottenbesvär

 

Tillför näring inifrån med Svartvinbärkapslar


Vid långvariga hårbottenbesvär, och vid torr hud på kroppen eller i ansiktet, rekommenderar vi att du även lägger till Svartvinbärskapslar för att tillföra näring inifrån. Svartvinbärsfröoljan innehåller naturligt lättupptaglig Omega-3 (SDA), men också Omega-6 i form av GLA, som är viktig näring vid torr hud.


Börja med att ta 1 kapsel per dag under första veckan i samband med måltid. Vecka 2 ökas dosen till 2 kapslar, vecka 3 till 3 kapslar och vecka 4 till 4 kapslar. Därefter rekommenderas en underhållsdos om 2 kapslar per dag. Vill du inte svälja kapseln, går det lika bra att klippa sönder den och ta oljan på en sked.

 

DSC 1314

Skonsam och mild hudvård vid barnskorv


Gör rutinen under 7 dagar i barnets hårbotten och sedan efter behov.


Skorv i hårbotten är väldigt vanligt hos små barn. Studier tyder på att barn med barnskorv kan ha brist på fettsyran GLA (Omega-6)*. Q for Skins milda produkter tillför fettsyror och näring till huden och kan användas så ofta det behövs.


*Tollesson, A. et al (1993). Essential fatty acids in infantile seborrheic dermatitis. American Academy of Dermatology (28) 257-61

 • Dagligen: Massera mjukt området i hårbotten som är utsatt för barnskorv med några droppar av Blackcurrant Oil. Hudoljan är oparfymerad och innehåller svartvinbärsfröolja som mjukgör och hjälper till att lösa upp skorvet. Dagen efter masserar du varsamt bort den gula hudbeläggningen med en mjuk handduk.

 • Mild tvätt- och badningsrutin: Q Ultra Care är en oparfymerad och mild rengöring för hud och hår som bevarar hudens naturliga fuktbalans. Med skonsamma tensider av kokos och helt utan doftämnen kan Q Ultra Care användas dagligen. Använd också några droppar Blackcurrant Oil i badvattnet.
Jag fick tips om Blackcurrant Oil och bestämde mig för att testa, succé! Jag smörjde bebisen morgon och kväll i några dagar och i samband med nästa bad tog jag en mjuk borste och skrubbade lite. Nästan allt försvann på en gång, så tacksam!

Nathalie

 

Img 8085

Hårvårdsprodukter som används till hela kroppen


Minimal rutin – maximal effekt. Q for Skins filosofi är att hud, oavsett var på kroppen, behöver samma näring och omsorg för att undvika torrhet och skörhet. Våra produkter har flera funktioner och kan användas av hela familjen. Det sparar inte bara plats i badrumsskåpet utan också på jordens resurser.

Quick relief shampoo vid kliande skägg

Quick Relief Shampoo passar även som skonsam hudtvätt vid till exempel kliande skägg och mjäll i ögonbryn.

Q ultra care för mild intimvård

Q Ultra Care är ett oparfymerat schampo och duschgel som är speciellt framtaget för känslig hud, hårbotten och intimvård.

Blackcurrant oil mot torra slemhinnor och känslig hud

Blackcurrant Oil är en oparfymerad olje-lotion som passar gammal som ung. Används vid hårbottenbesvär, torra slemhinnor och känslig hud.

Intensive Nourishing Serum som oljeinpackning

Intensive Nourishing Serum är ett lättabsorberande oljeserum för ansikte, kropp och hårbotten. Serumet används också med fördel i håret för anti-frizz och som oljeinpackning för mjukt, följsamt hår.

Behöver du råd kring DIN hårbotten?

 

Kontakta vår kundrådgivning

Kliande hårbotten är ett minne blott! Jag har haft kliande hårbotten i flera år, men efter bara en vecka med Quick Relief Shampoo har klådan hållit sig borta. Jag reser mycket och märker direkt om jag t.ex. använder ett annat schampo på hotell eller liknande. Jag rekommenderar varmt att prova Q for Skins produkter!


Dan