Naturnära egenvård från norden | Fri frakt från 399kr

Torr hud hos barn

egenvård som skyddar & återfuktar

Torr hud, skorv och blöjirritation kan göra livet besvärligt. Barnens hud är tunnare än en vuxens och behöver därför extra kärlek och omtanke. Med rätt näring och milda produkter finner hudbarriären balans och du förebygger torrhet. 

 

Det finns många faktorer som kan ge barn och spädbarn torr hud. Oavsett om det är kyla, väderväxlingar eller medfödd känslighet som orsakar besvär kan det vara svårt att hitta egenvård som fungerar. Trygga och säkra produkter är ett måste; samtidigt är det viktigt att kunna smörja huden med produkter som känns sköna för både babyn och barnet, absorberas snabbt och ger effekt.

 

Den viktigaste egenvården för torr hud är att återfukta huden. Studier visar att Omega-6 och Omega-3 har en central roll för hudens kondition. Att tillsätta svartvinbärsfröolja i egenvården är ett enkelt sätt att ge torr och känslig hud livsnödvändiga fettsyror. Blackcurrant Oil, Quick Repair Cream och Q Ultra Care hjälper alla till att tillföra huden naturlig näring, bland annat genom svartvinbärets fröolja, men också med hjälp av naturliga fuktgivande ämnen. Det hjälper till att förebygga torrhet!

 

Q for Skins produkter är utvecklade för den allra känsligaste huden. De är dermatologiskt testade och innehåller inga doftämnen, starka konserveringsmedel eller uttorkande tensider.

Pexels Polina Tankilevitch 3875103
Nate
Nate har haft problem med torr och känslig hud sedan han var ett spädbarn. Vi är så otroligt glada och tacksamma över att äntligen ha hittat produkter som verkligen fungerar och som Nate älskar att smörja sig med.

Molly
Qforskin Nov2017 1

Vägen till mjuk hud för baby och barn


Hos Q for Skin finns produkter som är utvecklade för att passa barn och bebisar med känslig och torr hud:

Blackcurrant oil för bebis och barnhud

Blackcurrant Oil är en mild, oparfymerad olje-lotion med svartvinbärsfröolja som gör barnets hud mjuk. Lätt att smörja på och rik på Omega-3 och Omega-6 som stärker hudbarriären.

 

Quick repair cream för barn och bebishud

Quick Repair Cream är en parfymerad lotion för ansikte, fötter, händer och kropp med svartvinbärsfröolja och extrakt från probiotiska bakterier. Passar den känsligaste huden.

Q ultra care schampoo för barn och bebis

Q Ultra Care är ett milt rengörande, återfuktande och oparfymerat schampo med havre, Aloe vera och Vitamin B5. Helt utan starka tvätt-tensider och konserveringsmedel. 

Q conditioner balsam för barnhår

Q Conditioner  är ett parfymerat balsam med vegetabilisk näring från havre och Aloe vera som gör barnets hår mjukt och lätt att kamma. Innehåller även Vitamin B5.

Blackcurrant lipbalm läppbalsam för barn

Blackcurrant Lip Balm är ett vegetabiliskt läppbalsam med nordisk svartvinbärsfröolja som återfuktar läpparna och skyddar mot narighet, torra läppar och köldutslag.

Pexels Ron Lach 9486567
Min dotter har samma torra hud som mig. Värst har varit armvecken och ansiktet. Nu har hon blivit jättefin av att äta två Svartvinbärskapslar varje dag och att jag smörjer henne med Quick Repair Cream. När hon var som finast i huden testade vi att ta bort kapslarna, men fick direkt ett bakslag. Trots hudbesvären är jag så glad att jag fått en förståelse för vad som fungerar för oss. Jag både ser och känner resultat! 

Camilla med 4-årig dotter

Vårdande RUTIN FÖR STORA och SMÅ barn MED TORR HUD


Vid besvär kan du göra rutinen under tre veckor och sedan efter behov.

 

Torr hud hos barn kan uppkomma i korta perioder eller vara något som påverkar barnet under lång tid. Q for Skin har utvecklat dermatologiskt testad och förebyggande egenvård som känns skön mot huden, är enkel att använda och som snabbt absorberas.

 

 • Vid bad och tvätt: Förebygg torrhet med en mild bad- och tvättrutin. Q Ultra Care är oparfymerad och en skonsam rengöring för hud och hår som återställer fuktbalansen. Vid behov smörj på Blackcurrant Oil på torra områden innan badet för att ytterligare skydda från uttorkning. Du kan också använda oljan i badvattnet eller smörja in barnet efter bad. Använd Q Conditioner vid behov för att reda ut tovor och bli av med frissigt hår.
 • Dagligen och vid behov: Förebygg torrhet genom att använda Quick Repair Cream till händer, ansikte och kropp. Krämen är oparfymerad och utvecklad för att passa känslig hud. Använd den dagligen när torra partier uppstår på barnets hud eller förebyggande på exempelvis ansikte och händer för att stärka hudbarriärens skyddande lager. Vid mycket torr hud rekommenderas att först använda Blackcurrant Oil och sedan smörja med Quick Repair Cream för mer motståndskraft.

RUTIN Vid hudbesvär, REAKTIV HUD OCH BLÖJIRRITATION


Rutinen görs så ofta det behövs. Vid besvär kan du göra rutinen under 10-14 dagar och sedan efter behov. 

 

 • Morgon och kväll: Använd Quick Repair Cream för att tillföra viktig näring till torra partier. Är huden mycket torr, applicera Blackcurrant Oil först och smörj sedan med Quick Repair Cream. Prova vad som fungerar för just ditt barn. Du kan använda krämen och oljan flera ggr/dag.
 • Vid bad och tvätt: Använd Q Ultra Care för skonsam rengöring av hud och hår. För äldre barn som har besvär av mjäll rekommenderas Quick Relief Shampoo. Massera gärna några droppar av Blackcurrant Oil i hårbotten för extra stöd. Använd Q Conditioner vid behov för att reda ut tovor och bli av med frizzigt hår.
 •  Vid torrhet och blöjirritation: Använd Blackcurrant Oil i samband med blöjbyte för att förebygga eller minska torrhetsbesvär. Vid omfattande torrhet applicera först Blackcurrant Oil och sedan Quick Repair Cream varje morgon och kväll samt vid blöjbyte.
 • Vid kyla och röda kinder: Förebygg röda kinder genom att smörja in Blackcurrant Oil på utsatta områden innan utomhusaktivitet. Barn som blir irriterade runt munnen kan få extra mycket problem under vintern. Smörj med Blackcurrant Lip Balm runt munnen som extra skydd för huden. 

 

Kontakta vår kundrådgivning 

Min 2-åriga son har haft eksem över flera stora områden på kroppen. Barnmorskan ordinerade kortisonkräm och när krämen inte hjälpte skulle vi öka och smörja oftare. Det kändes inte bra att ge en så liten människa kortisonkräm under en längre tid, så jag googlade runt, testade olika krämer och hittade er Quick Repair Cream. Den gjorde så att utslagen försvann! Vi smörjer fortfarande när eksemen blossar upp. Min familj har definitivt fått ökad livskvalitet av Q for Skin!

David

DSC 1237 (2)

Rutin vid skorv


Gör rutinen under 7 dagar och sedan efter behov.

 

Skorv i hårbotten är väldigt vanligt hos små barn. Studier tyder på att barn med skorv kan ha brist på fettsyran GLA (Omega-6)*. Q for Skins milda produkter tillför fettsyror och kan användas så ofta det behövs.

 

 • Dagligen: Massera mjukt området i hårbotten som är utsatt med några droppar av Blackcurrant Oil. Hudoljan är oparfymerad och innehåller svartvinbärsfröolja. Oljan mjukgör och hjälper till att lösa upp skorvet. Dagen efter masserar du varsamt bort den gula hudbeläggningen med en mjuk handduk.
 • Mild tvätt- och badrutin: Q Ultra Care är en oparfymerad och skonsam rengöring för hud och hår som kan användas dagligen. Massera gärna några droppar av Blackcurrant Oil i hårbotten vid torrhet. Du kan även tillföra några droppar i badvattnet.

  *Tollesson, A. et al (1993). Essential fatty acids in infantile seborrheic dermatitis. American Academy of Dermatology (28) 257-61

Få hjälp MED att hitta vad ditt barn behöver


Varje hud är unik och vad som fungerar bäst som egenvård är individuellt. Hos Q for Skin kan du få tester av olika produkter för att hitta det som fungerar för ditt barn. Att få prova är också något som kan skapa nyfikenheten hos barnet och öka intresset för att bli insmord.

 

KONTAKTA VÅR KUNDrådgivning 

Barn Vinter

besvär från kyla och narig hud


Barns hud är extra känslig för yttre påfrestningar. Vid kyla kan torrhet och narighet drabba partier runt munnen och på kinder. Använd Blackcurrant Lip Balm runt munnen och på kinderna för att ge huden extra skydd under vintern. Komplettera med Blackcurrant Oil och Quick Repair Cream efter utomhusvistelse.

AJB 110510 8500

produkter för hela familjen
minimal rutin – maximal effekt


Q for Skins filosofi är att produkter ska fungera för flera ändamål och kunna användas av både vuxna och barn. Oavsett ålder eller var på kroppen torrhet uppstår behöver huden samma näring. Undvik krångel och maximera din och ditt barns hudvårdsrutin med naturliga och enkla produkter:

Blackcurrant oil för känslig hud

Blackcurrant Oil är en lättabsorberad olje-lotion för känslig hud som bland annat minskar torrhet i hårbotten, på händer, fötter, i näsa, i örongångar och i ansikte.

Nourishing schampoo frisörschampo för torrt hår

Nourishing Shampoo är ett vårdande och fuktgivande schampo med vegetabilisk näring för torrt hår. Utvecklat för doftkänsliga med en naturlig doft utan kända allergener. Uppskattas av både män, kvinnor och barn. Schampot är framtaget tillsammans med frisörer.

QFS Quick Repair Cream Transparent 500Px Srgb

Quick Repair Cream är en oparfymerad kräm för vuxnas och barns känsliga och torra hud. Krämen passar både ansikte, kropp och händer och mjukgör, återfuktar och balanserar huden utan kännas kladdig. Testad i kliniska studier av dermatolog.

Blackcurrant lip balm läppbalsam för känslig hud

Blackcurrant Lip Balm är ett vegetabiliskt läppbalsam med som skyddar och återfuktar läpparna. Det motverkar torrhet, utslag och känslighet runt munnen hos stora och små, speciellt under vintern.