Nyheter

Tovas erfarenhet av Q for Skin

Tovas mamma berättar:

 

"När Tova var knappa tre månader upptäckte vi att hon var torr i huden och hade utslag på benen. Jag testade att undvika komjölkprodukter i sex veckor men vi märkte ingen direkt skillnad, tvärtom blev utslagen värre med tiden. Jag ville tro att besvären kom inifrån och ökade upp dosen omega3 som jag tog, men på BVC insisterade de på att det var ett utvärtesproblem och att vi skulle smörja med mjukgörande. Vi smorde med ”rena” produkter, olja och kräm, men ingen bättring. Vid det här laget hade hon även fått röda fläckar på magen som de på BVC sa var typiska torrfläckar.

 

Vi funderade mycket över vad som orsakade utslagen men trodde inte att hon hade ont av dem, så det var inte förrän vi förstod att det kliade på henne som ”paniken kom”. Insikten att det kliat på henne hela tiden men att så små barn helt enkelt inte kan klia sig var nästan mer än jag stod ut med. Klådan kan mycket väl ha varit en orsak till att hon vaknade så många gånger om nätterna. Detta fick vi veta när Tova var nästan sex månader och jag hade en tid hos hudläkare för egen del och passade på att fråga om Tova. Hudläkaren sa att det var atopiskt eksem. Hon tyckte vi skulle smörja med en mild kortisonkräm och sa att det kanske kommer att växa bort.

 

Ett par dagar senare hade vi sexmånadersbesök på BVC och barnläkaren där sa samma sak; kortison. Jag frågade om nattljusolja med mera men det trodde de inte på och menade att kortison har bevisad inflammationsdämpande effekt. Jag visste att jag inte ville använda kortison då jag inte vill dämpa utslagen utan läka dem och dessutom är listan på biverkningar minst sagt avskräckande.

 

Nu började en intensiv jakt efter naturligt alternativ till kortison. Jag kom i kontakt med Q for Skins Svartvinbärsfröprodukter via rådgivning på en hälsokostbutik och tyckte det lät logiskt att de balanserar upp omega3 och omega6 plus att produkterna är ”rena”, vilket är viktigt för mig. Jag köpte olja & kräm till Tova och kapslar till mig och vi startade när Tova var knappa sex månader. Vid det här laget hade hon eksem på mage och bröst, hals, kinder, lite på armarna, samt på benen inklusive knäveck. Hon var väldigt torr på utsida vader och nästan sårig på utsidan av fötterna som hon gnuggade mot varandra. Hon kliade sig med händerna på bröst och mage, det var hemskt att se. Samtidigt som vi började med svartvinbärsfröprodukterna slutade jag äta komjölk, gluten och socker (jag helammade). Jag hade hört att eksem kan bero på känslighet i tarmslemhinnorna och förhoppningen var att Tovas hud skulle läkas av att vi tog bort dessa födoämnen i kombination med att vi tillförde svartvinbärsfröolja.

 

Bara efter några dagar såg vi stor förbättring! Problemen på benen var nästan helt borta och de ilskna märkena på magen var betydligt blekare, vi trodde knappt våra ögon. Men efter fem-sex dagar blev det sämre igen och i samma veva fick Tova sin första lilla förkylning. Vi blev såklart ledsna över försämringen men jag läste i en kundberättelse på hemsidan om en bebis som först blivit snabbt bättre för att sen bli sämre innan han blev bra igen och har förstått att det ofta kan vara så med läkeprocesser. Det blev lite sämre för varje dag i en veckas tid. Vi fortsatte att smörja (vid varje blöjbyte) och med kapslarna samt med kosten plus att vi var sparsamma med att bada henne. Vi har även tagit Tova till kiropraktor regelbundet för att få hjälp att stärka hennes immunförsvar. Under flera veckor kunde vi inte märka av någon förbättring, vilket såklart var frustrerande men vi ville ge produkterna en rejäl chans och inte ge upp för snabbt. Hon hade ytterligare en liten förkylning under den här tiden då eksemen blev sämre men det kan jag tycka är logiskt då immunförsvaret är utsatt för större belastning vid infektion.

 

Sakta men säkert blev hon bättre och bättre och fem månader efter att vi började är hon nu helt bra! Jag tar fortfarande kapslarna men smörjer henne bara sporadiskt. Jag får nästan nypa mig i armen när jag ser hur fin hon är i huden, vi är oändligt tacksamma! Det känns så fantastiskt bra att ha åstadkommit detta resultat med hjälp av rena naturprodukter, en hjälp till kroppen att läka sig själv."

 

 

 

 

qforskin_kunderattelse_tova_svartvinbar

 

 

 

qforskin_foreochefterbilder_tova_svartvinbar

 

 

Fler nyheter


Årets julerbjudanden!


BLACK FRIDAY - 20% på hela sortimentet!


Cleansing Milk - Nu fri från citronsyra!


Testpaket - Beställ hem ditt testpaket redan idag!


Svartvinbärsfröoljan – Näring för alla!


3 enkla steg till ett vackert hår!


Malin tipsar!


Hjälp vid orenhy


Nytt pris!


Nytt pris!


Nya Quick Relief Shampot har kommit!


Q for Skins nyöppnade blogg


Julen 2016


Årets julerbjudanden


Havtornsserumet utgår


Fett är bra för barn


Publicerad artikel


Nya Anti-stress Cream


Nya Anti-stress Cream


Nya Anti-stress Cream


Uppdatering produkter


Nourishing Oil har kommit!


Artikel i Hemmets Veckotidning


Barnens vinterhud


Öppetider under julen


Q for Skins julerbjudanden 2015


Nourishing Shampoo har kommit!


Nourishing Shampoo har kommit!


Lingonberry Anti-ageing Cream har äntligen kommit!


Det nya Quick Relief Shampoo har anlänt


Artikel i Allas


Påsk 2015


Karins må bra blogg


Nordisk hud- och hårvård


Problem med telefonväxeln


Q for Skins julerbjudanden 2014


Q for Skins julerbjudanden 2014


Lingonkapslar - ung hy längre!


Artikel i Hemmets Veckotidning


Nya Blackcurrant Oil


Blackcurrant Oil


Ny förpacking till Suppressing Boostern!


Tovas erfarenhet av Q for Skin


Effekt av svartvinbärsfröoljan


Nordisk hud- och hårvård


"Svartvinbärsfröoljan och kosten har gjort mig eksemfri"


Q for Skin finns på Facebook


Q for Skins julerbjudanden 2013


Natural Products Scandinavia 20-21 oktober


Nya svartvinbärskapslar


"Nå kan jeg slippe ut håret"


Artikel i Året Runt


Eteriska oljor


Q for Skins nyöppnade forum


Cleansing Milk har äntligen kommit!


Noliamässan i Umeå


Nu kan jag släppa ut mitt hår


Nu kan jag släppa ut mitt hår


Lindas erfarenhet av Q for Skin


Havtornskapslar 130


Pressklipp


Q for Skins vårbjudande


Har du besvär med torr och känslig hud?


Q for Skin har en egen webshop


Artikel i Året Runt


Eksemstudie våren 2013


Q for Skins julerbjudanden


"Mindre schampo är bra för miljön"


Quick Repair Cream- en favorit


Q Conditioner har äntligen kommit!


Hårmässa i Skövde


Hårbottenstudie hösten 2012


Hårbottenstudie hösten 2012


Artikel i tidningen Må Bra


Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2019 · Sitemap