SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Kvalitetssäkrade produkter
och hållbarhet

 

Om Q for Skin

Q for Skin är ett svenskt familjeföretag som brinner för hälsa och välmående. Fler och fler upplever känslig hud och vetskapen om hur brist på näring påverkar vår hälsa, men även hur innehållet i hud- och hårvårdsprodukter har en inverkan på hud och miljö, är grunden och drivkraften bakom framtagandet av produkterna.
Hud- och hårvårdsprodukterna tillverkas i Danmark och kosttillskotten i Finland. Tack vare långvarigt samarbete, forskning och utveckling har ett fantastiskt egenvårdskoncept tagits fram som baseras på nordiska bärfröoljor. Produktkonceptet är helt enkelt ett resultat av det bästa från Norden!

 

Kvalitetssäkrade produkter och hållbarhet

Kvalitet och säkerhet är av högsta vikt för Q for Skin. Innan en produkt tas fram har de genomgått rigorösa kontroller och kliniska tester (endast på människor med känslig hud) gällande hållbarhet och säkerhet. Produkterna ska vara trygga att använda på huden, men även för miljön. De utsätts till exempel för värme, fukt och mögel. De blir inte godkända förrän de klarar av att hålla en hållbarhet på över tre år (oöppnade förpackningar). Det är endast Blackcurrant Lip Balm och kosttillskotten som har kortare hållbarhet och därmed har en datummärkning. Symbolen "Öppen burk" anger hållbarhet efter öppnandet. Våra ansiktskrämer har en hållbarhet på 6 månader och övriga produkter 12 månader efter första öppnandet.

Våra producenter följer hög kvalitet genom hela tillverkningsprocessen och är kvalitetssäkrade och reglerade av GMP (Good Manufacturing Practices). Med Q for Skins produkter kan man känna sig säker ända från val av ingredienser till den färdiga produkten.

 

Variationer av produkterna

Som med all naturlig hudvård kan produkterna variera. Eftersom Q for Skin använder råvaror från växtriket kan doft och utseende variera något beroende på skörd. Detta beror på att växter och bär har haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. Dessutom har allt som är naturligt en naturlig doft. Våra oparfymerade produkter kan därför upplevas ha ”en doft” trots att de är helt parfymfria. Det är den naturliga lukten av till exempel svartvinbärsfröolja som man känner. Dessutom kan produkterna efter hand ändra något i doft när förpackningen har varit öppnad.

 

Val av ingredienser

När en av tre är doftöverkänsliga och varannan upplever känslig hud känner vi ett stort ansvar över val av ingredienser. Produkterna ska kännas trygga att använda även på känslig hud. Därför är till exempel eteriska oljor en ingrediens som vi har valt bort. Doften som vi har tillsatt i utvalda produkter består utav olika doftämnen som man har satt samman från växtriket. Den är helt fri från kända allergener och klassas som hypoallergenic.

 

Tolerans av produkterna

Hud- och hårvårdsprodukterna är välstuderade och väldokumenterade, men alla är olika känsliga. Har man extra känslig hud rekommenderar vi att man provar på ett litet område först för att känna hur just min hud upplever produkterna. Man kan alltid be om en test först om man känner sig osäker. Initialt kan man uppleva en försämring av huden i form av torrhet och orenheter som kan blomma upp. Detta är en del av utrensningsprocessen som kan ske i början och är helt normalt.

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap