SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor som vi får från kunder. Om du inte hittar svar på de frågor du har, är du välkommen att kontakta oss på kundservice@qforskin.se eller 08-754 37 00.

 • Hyperpigmentering
  • Vad kan man göra åt bruna fläckar i ansiktet?

   Vid hyperpigmentering är det viktigt att tänka på att huden är en del av en helhet och att stress, näringsbrist och hormonell obalans har en påverkan. Särskilt vid hyperpigmentering är det viktigt att stötta huden med näring inifrån eftersom hyperpigmentering är ofta tecken på näringsbrist på Omega-3 och Omega-6. Därför är det vanligt att kvinnor efter graviditeter drabbas av hyperpigmentering. 

  • Varför får man bruna solfläckar (hyperpigmentering) i ansiktet?

   Den vanligaste orsaken till pigmentfläckar är att ”hudens färgfabrik” (melanocyterna) har kommit i obalans. Vanligaste orsaken är sol och hormonell obalans/förändring som till exempel graviditet och användning av p-piller. Vad som inte är lika känt är att risken för uppkomst av hyperpigmentering också ökar markant vid brist av Omega-3, Omega-6 och naturliga antioxidanter. Dessa näringsämnen är avgörande för att huden ska kunna vara motståndskraftig och bibehålla sin förmåga att hålla fukt, elasticitet och ha jämn hudton.

  • Vad rekommenderar ni att man ska göra om man får bruna solfläckar (hyperpigmentering) i ansiktet?

   Vi rekommenderar att man naturligtvis använder solskydd och gärna använder keps/hatt, men förutom det måste man tänka på att tillföra näring till huden.

   Hur gör man det?

   Vi har sett fantastiska resultat med kombinationen av Lingonberry Hi-tech Serum in Cream och Suppressing Booster.

   Lingonberry Hi-tech Serum in Cream
   innehåller djupgående serumingredienser som lingonfröolja (patenterad för att motverka hyperpigmentering) och Matrixyl (mikrocollagen som stimulerar hudförnyelse), men också humle som har en blekande effekt just på hyperpigmentering. Hyaluronsyra och probiotiska enzymer stärker hudbarriären och bidrar till ökad motståndskraft.

   Suppressing Booster förstärker effekten av Lingonberry Hi-tech Serum in Cream. Suppressing Booster innehåller bland annat Niacinamid (vitamin B3-derivat) och vitamin B5 som har barriärstärkande egenskaper och effektivt minskar hyperpigmentering och ger jämnare hudton.

   Har man återkommande problem med solfläckar (hyperpigmentering) rekommenderar vi att tillföra näring inifrån. 2st Lingonkapslar/dag alternativt 4st Svartvinbärskapslar per dag om man har känslig mage och omfattande torrhetsproblematik. 

  • Är det möjligt att undvika att få bruna solfläckar (hyperpigmentering) i ansiktet?

   Tillför man den näring som huden behöver för att vara motståndskraftig och välmående (Omega-3, Omega-6, antioxidanter), helst både inifrån och utifrån, kan man definitivt motverka hyperpigmentering. Det har både vår studie och många kunder bekräftat.

  • Måste man även äta kapslar vid hyperpigmentering?

   Har man återkommande problem med solfläckar (hyperpigmentering) så ger näring också inifrån ett förstärkt resultat. 2st Lingonkapslar/dag alternativt 4st Svartvinbärskapslar per dag om man har känslig mage och omfattande torrhetsproblematik.

 • Hårbottenbesvär vuxen
  • Jag har haft besvär i många år i min hårbotten. Jag är så less på klådan och att alltid få mörka kläder ”nerflagade” av vita mjällflagor. Läst om andra som har blivit hjälpta. Vad rekommenderar ni att jag ska göra?

   – I hårbotten ska det finnas en naturlig fettsyramantel som ska skydda hårbotten. När vi tvättar oss med konventionell hårvård tvättas även denna fettsyramantel bort då dessa schampon innehåller tvätt-tensider som är uttorkande. Tyvärr blir då ofta resultatet att hårbotten börjar klia pga torrhet, men också av att mikrofloran kan ha blivit rubbad. Detta kan då bli grunden för tex beläggningar, mjäll och torrhetsflagor. Värt att nämna är att huden bortprioriteras i en stressad kropp och får därför endast byggstenar om det blir ”något över”. Vår erfarenhet är att när man tillför svartvinbärsolja inifrån och utifrån tillförs byggstenar till kroppen så att den kan prioritera din hårbotten.

    

   Vid vanliga hårbottenbesvär kan det räcka med att tvätta håret med vårt specialschampo, Quick Relief Shampo, som hjälper till att återställa mikrofloran i hårbotten. Men har man besvär med torrhet och/eller torrhetsflagor rekommenderar vi att man även tillföra essentiell näring till hårbotten med svartvinbärsfröolja. Blackcurrant Oil (oparfymerad) eller Blackcurrant Nourising Oil (med mild naturlig doft) hjälper till att återställa de besvär som beror på torrhet.

    

   Har man haft besvär länge och vill ha ett mer hållbart resultat rekommenderar vi även Svartvinbärskapslar inifrån.

  • Jag har problem med beläggning i hårbotten, räcker det att jag använder bara schampot?

   – För att få bort beläggningar och torrhetsproblem behöver man utöver Quick Relief Shampoo massera ner någon av våra oljor innehållande svartvinbärsfröolja för att tillföra väsentlig näring till hårbotten och för att lösa upp eventuella beläggningar. Detta gör man förslagsvis på kvällen innan man går och lägger sig. På morgonen rekommenderar vi att man borstar hårbotten med en naturborste för att lättare få bort beläggningar innan schamponering med Quick Relief Shampoo. Hur länge och hur ofta man skall göra detta beror på hur omfattande problem man har.

  • Hur länge måste jag hålla på med hårbottenkuren?

   – Det är individuellt hur länge och ofta man måste hålla på. Har man haft besvär under många år, tar det längre tid att få hårbotten i balans igen. Initialt rekommenderar vi att man är ”duktig” i 2 veckor. Sedan är det individuellt hur ofta man måste underhålla.

  • Jag har sett er annonsering och undrar om era produkter verkligen kan hjälpa eftersom inget annat har fungerat.

   Det handlar om att förstå vad som är grundorsaken. Det ena är förstås ett schampo som kan återställa mikrofloran i hårbotten. Det gör Quick Relief Shampoo.

   Det andra grundproblemet är att hårbotten upplevs som torr och flagig/mjällig. Det återställer man inte med fuktgivande ämnen, utan vi rekommenderar en kurbehandling med Blackcurrant Nourishing Oil som effektivt återställer de obalanser som beror på torrhet.  

   Vår rekommendation är därför att prova vad Quick Relief Shampoo och Blackcurrant Nourishing Oil kan göra för torr, kliig hårbotten!

  • Upplever att min hårbotten har blivit så fet sedan jag började med produkterna, varför då?

   – Man ska inte spraya oljan ner i hårbotten, utan man ska spraya lite olja i handflatan och sedan ”dutta” fingertopparna i oljan för att sedan massera ned i hårbotten. Detta gör man på kvällen innan man går och lägger dig. På morgonen borstar man sedan hårbotten och håret med naturborsten för att få bort eventuella beläggningar och torrhetsflagor. Efter hårborstmassagen tvättar man håret med Quick Relief Shampot och vid behov använder man Q Conditioner i topparna.

  • Schampot löddrar inte så mycket som mitt vanliga schampo gör, varför då?

   – Vi har valt att inte använda SLS (Sodium Laureth Sulfate) utan SCS (Sodium Coco Sulfate) som är ett derivat ur kokosolja. Detta sulfat (tvätt-tensid) är mycket mildare för huden samt ett betydligt miljövänligare alternativ. Schampot tvättar rent och löddrar, men det blir inte alls lika mycket lödder som med ett traditionellt schampo. 

  • Mitt hår känns fetare med era schampon. Varför då?

   – Är man vad vid traditionella schampon kan det ta några tvättar innan håret vänjer sig vid de mildare tensiderna.

  • Behöver man äta kapslarna också vid hårbottenbesvär?

   – Vi har sett stora skillnader i resultat i våra studier om man utöver att använda hud- och hårvårdsprodukterna också intar kapslarna. Om man behöver kapslar eller ej beror på hur länge och hur omfattande besvär man har.

 • Hårbottenbesvär barn
  • Mitt barn har skorv i hårbotten. Vilken produkt ur ert sortiment rekommenderar ni att jag ska använda?

   – Forskning har visat att skorv kan bero på en svårighet att omvandla viktiga fettsyror till huden. Detta kan leda till brist på en fettsyra (GLA), som är viktig för en sund hudbarriär. Svartvinbärsfröoljan innehåller naturligt denna fettsyra.

    

   Vi rekommenderar att du smörjer med Blackcurrant Oil för att lösa upp skorvet. Oftast ser man resultat inom en vecka. Det är vanligt att man behöver underhålla med Blackcurrant Oil.Vid behov av tvätt används vårt oparfymerade och milda Hair & Body Shampoo. 

 • Intimbesvär
  • Jag har problem med torra, sköra slemhinnor i underlivet. Vad kan man göra?

   – Vi rekommenderar att man under tre veckor sprayar/smörjer underlivet rikligt med Blackcurrant Oil morgon och kväll samt vid behov under dagen, och att man gärna tillför viktig näring också inifrån (Svartvinbärskapslar). Hair & Body Shampoo rekommenderas som intimtvätt tack vare sina milda egenskaper. Kvarstår besvären efter tre veckor rekommenderar vi att man söker hjälp hos gynekolog. 

  • Hur blir jag av med klådan i underlivet?

   – Det är vanligt med tillfälliga obalanser i perioder. Det kan räcka långt med att ändra vad man tvättar sig med. Tvål, även om det är en så kallad intimtvål, kan vara uttorkande, precis som bara vatten kan vara. Vi rekommenderar Blackcurrant Oil innan dusch för att skydda mot vattnets uttorkande effekt, men också för att tillföra vårdande lipider till ett uttorkat intimområde. Det är inte fukt som saknas, utan mjukgörande och vårdande fettämnen. Det är också viktigt att tänka på vad man använder för schampo och övrig kroppstvätt efter som det också kan torka ut och störa mikrofloran i underlivet. Vi rekommendera därför vårt milda, oparfymerade Hair & Body Shampoo som är en skonsam tvätt som hjälper till att bevara den naturliga balansen i underlivet. Kvarstår besvären efter tre veckor rekommenderar vi att man söker hjälp hos gynekolog. 

  • Jag har problem med återkommande urinvägsinfektioner. Vad kan man göra åt det?

   – Det är välkänt att torra slemhinnor i underlivet också kan leda till urinvägsinfektioner. Har man ofta problem med urinvägsinfektion är det särskilt viktigt att se på helheten.

   • • Vilken intimtvätt använder jag?
   • • Smörjer jag intimområdet? I så fall med vad?
   • • Får jag i mig lättupptaglig Omega 3 och Omega 6 och av god kvalitet?

   Det kan göra stor skillnad att se över vad som finns på badrumshyllan då det finns många ingredienser i hud- och hårvårdsprodukter som är uttorkande och därmed skapar obalans och torrt, känsligt underliv.

   Vi rekommenderar att man sprayar/smörjer underlivet rikligt med Blackcurrant Oil morgon och

   kväll samt vid behov under dagen, och att man gärna tillför viktig näring också inifrån (Svartvinbärskapslar) under några månader. Hair & Body Shampoo rekommenderas som intimtvätt tack vare sina milda egenskaper.

  • Vad är speciellt med Blackcurrant Oil – varför ska man ha den till underlivet?

   – Blackcurrant Oil är en fantastisk vegetabilisk olja för torr hud och torra slemhinnor. Oljan mjukgör hud och slemhinnor genom att återställa fettbalansen och bildar en behaglig barriär som skyddar och vårdar vid torrhetsbesvär. Oljans innehåll av vårdande lipider (Omega 3 och Omega 6 från svartvinbärsfröolja) återskapar den naturliga barriären. Vi rekommenderar att man sprayar/ smörjer underlivet rikligt med Blackcurrant Oil morgon och kväll samt vid behov under dagen. Kvarstår besvären efter tre veckor rekommenderar vi att man söker hjälp hos gynekolog. 

  • Varför rekommenderar ni Svartvinbärskapslar?

   – Har man haft långvariga intimbesvär rekommenderar vi att man även tillför näring inifrån. Det finns många likheter mellan en bil och människokroppen. Det kan låta förenklande, men det är en bra liknelse för att illustrera vårt behov av kvalitativ olja. Vårt näringsbehov av fettsyror och särskilt fettsyran GLA/Omega 6 räcker inte alltid till från den maten vi äter. I svartvinbärsfröolja finns det både lättupptaglig Omega 3 och GLA-fettsyran i perfekt balans. Vi rekommenderar 4 kapslar/dag till dess att man upplever bättre balans i sina slemhinnor.

  • Måste man äta Svartvinbärskapslar mot intimbesvär eller räcker det att smörja sig utifrån?

   – Nej, man måste inte äta svartvinbärskapslar, men om man har haft problem länge och dessutom besväras av torr hud så är vår erfarenhet att det är positivt att tillföra svartvinbärsfrölja även inifrån. Vårt näringsbehov av fettsyror och särskilt fettsyran GLA/Omega 6 räcker inte alltid till från den maten vi äter. I svartvinbärsfröolja finns det både lättupptaglig Omega 3 och GLA-fettsyra i perfekt balans. Vi rekommenderar 4 kapslar/dag till dess att man upplever bättre balans i sina slemhinnor.

  • Jag använt oljan i två veckor och det känns bättre, men problemen finns kvar. Vad ska jag göra?

   – Eftersom Blackcurrant Oil är en egenvårdsprodukt behöver man använda produkten kontinuerligt och rikligt för att det ska fungera. Vi rekommenderar att man initialt använder oljan minst tre gånger per dag och sprayar/smörjer intimområdet rikligt med oljan. Har man inte fått effekt är det oftast att man har varit för ”snål”. Vi rekommenderar att man även har med sig en liten sprayflaska i väskan så att man kan använda oljan efter toalettbesök även när man inte är hemma. Det är även viktigt att se över vad man tvättar sig med. Tvål, även om det är en så kallad intimtvål, kan vara uttorkande, precis som bara vatten kan vara. Vi rekommendera därför vårt milda, oparfymerade Hair & Body Shampoo som är en skonsam tvätt som hjälper till att bevara den naturliga balansen i underlivet. Kvarstår besvären efter tre veckor rekommenderar vi att man söker hjälp hos gynekolog. 

  • Jag upplever att jag har blivit torrare

   – Det är faktiskt en positiv process som händer. Våra näringsrika bäroljor stimulerar till cellförnyelse och gör så att huden börjar ”ömsa skinn”. Därav känslan av ökad torrhet. Det är övergående, så fortsätt att spraya/smörja rikligt med oljan.

  • Vad ska man tvätta sig med?

   – Vi rekommenderar Hair & Body Shampoo som är en skonsam intimtvätt som hjälper till att bevara den naturliga balansen i underlivet. Det är så milt att det kan användas varje dag.

  • Jag är så torr i underlivet och det gör ont vid samlag. Vad kan man göra åt det?

   – Det kan finnas många orsaker, men den vanligaste anledningen är torrhetsbesvär i intimområdet. Vi rekommenderar att under tre veckor sprayar/smörjer rikligt med Blackcurrant Oil. Även att man smörjer rikligt med oljan vid intimsammanhang. Kvarstår besvären efter tre veckor rekommenderar vi att man söker hjälp hos gynekolog.  

 • Plitig, stressad hud

  Då val av produkter beror på flera faktorer såsom kost, livssituation och upplevelse av känslighet rekommenderar vi att man bokar rådgivning och fyller i en själuppskattningsanalys på vår hemsida.

 • Torr, känslig hud vuxen
 • Torr, känslig hud
  • Mitt barn har väldigt torr hud, vad rekommenderar ni att man gör åt det?

   – Vår sensitive-serie innehåller produkter som är milda och sammansatta för att passa barns känsliga och ömtåliga hud. Blackcurrant Oil kan t.ex. användas vid blöjirritation, skorv i hårbotten och som skydd på utsatta områden före bad. Quick Repair Cream kan smörjas in på hela kroppen och har ett högre pH-värde för att minimera sveda. Hair & Body Shampoo är ett parfymfritt och milt shampoo för ditt barn, med milda tvätt-tensider från kokos. Q for Skin är ett tryggt val för hela familjen!

 • Vad är speciellt med Q for Skins produkter?
  • Har ni ekologisk stämpel?

   – På grund av oenigheten, som råder kring vilka riktlinjer som skall gälla, för vad som skall godkännas/tolkas som ekologiskt har vi beslutat att avvakta ekologisk stämpel. Diskussioner med försök om att enas pågår inom EU. Q for Skin har istället valt att investera och fokusera på att driva egna kliniska studier med vetenskapliga mätinstrument för att säkerställa vilka effekter vårt koncept- inifrån och utifrån- kan uppnå.

  • Vad menas med Nordic Skin Care?

   – Vad vi menar med ”Nordic Skin Care” är att utifrån ett nordiskt perspektiv erbjuda ett hud- och hårvårdskoncept som tar hänsyn till människa, djur och miljö både gällande produktion och val av ingredienser.

   Q for Skin skall vara skonsamt för både hud och miljö, men i vissa fall får man kompromissa då tyvärr allt som är naturligt inte är det bästa för en hud i obalans. Till exempel i vårt Quick Relief Shampoo har vår kemist valt att använda ett anti-svamp ämne som heter Piroctone Olamine istället för att använda Tee tree oil, som är en naturlig eterisk olja. Eftersom vi tar särskild hänsyn till en känslig hud, har vi valt bort eteriska oljor då fler och fler reagerar med allergiska reaktioner. Vi har även fasat ut citronsyra eftersom många är oroliga över denna ingrediens.

  • Ni har en syntetiska ingredienser i Quick Relief, vad är det för skillnad mellan syntetiska och naturidentiska ingredienser?

   När vi skriver naturidentiska, till exempel vad gäller vitaminer, så är de syntetiskt framtagna men den kemiska uppbyggnaden är fullständigt jämförbar med den naturliga. En syntetisk ingrediens förekommer inte "naturligt i naturen", till exempel Piroctone Olamine. Exempel på naturidentiska ingredienser är salicylsyra, mjölksyra, betaglukan och phytosphingosine.

 • Val av kapslar
  • Vad blir skillnaden på effekt om jag även tar kapslar?

   – Vi har sett stora skillnader i resultat i våra studier om man utöver att använda hud- och hårvårdsprodukterna också intar kapslarna. Om man behöver äta kapslarna beror på hur länge och hur omfattande besvär man har med sin hud. Vi utgår från att det ofta är näringsbrister/obalanser gällande Omega 3/ Omega 6 som ligger till grund till besvären.

  • Vad är den rekommenderade dosen av kapslarna?

   Inledningsvis 1 kapsel/dag tillsammans med måltid, därefter ökas dosen stegvis till 4 kapslar/dag. Underhållsdosen är 2 kapslar/dag.

  • Vad är det för skillnad mellan svartvinbär, havtorn och lingonkapslarna?

   Svartvinbärsfröoljan innehåller lättupptaglig Omega 3 och 6 (GLA) i perfekt balans. Dessa näringsämnen är viktiga byggstenar för en frisk och sund hudbarriär. Studier vid Åbo Universitet har visat att svartvinbärsfröoljan är trygg att inta för alla även för gravida, ammande mödrar och barn.


   Havtornsoljan däremot innehåller Omega 3, 6, 7 och 9 samt cirka 200 bioaktiva ämnen som kan ha positiva effekter på hud, hår, slemhinnor och stresstolerans. Det höga innehållet av E-vitamin och karotenoider,som är viktiga fettlösliga antioxidanter, bidrar till att förnya, stärka och skydda huden mot angrepp från fria radikaler orsakade av UV-strålning, stress, rökning, alkohol, luftföroreningar och åldrande. 

    

   Lingonfröoljan innehåller rikligt med Omega 3 och Omega 6 samt den ovanligt kraftfulla antioxidanten gamma-tocotrienol. Dessa näringsämnen har visats ge lyster och fräschör, återfukta och bidra till att reducera rynkdjup och förbättra ansiktshudens elasticitet på ett naturligt sätt.

  • Hjälp mina hudbesvär har förvärrats efter att jag har börjat äta kapslarna, varför då? Vad ska jag göra?

   Vid eventuell förstförsämring, vilket ibland kan hända, rekommenderar vi att du minskar dosen av kapslarna och dricker mer vatten. Om besvären kvarstår är du hjärtligt välkommen att boka tid för rådgivning.

  • Vad är speciellt med era kapslar?

   – Vi har valt koldioxidpressade bärfröoljor i våra kapslar, vilket innebär en tekniskt komplicerad framställningsmetod som är fri från kontaminering och oxidation. Man använder varken höga temperaturer eller kemiska lösningsmedel. Metoden är ekologisk. Som resultat av detta blir det en vegetabilisk olja med helt rena bioaktiva näringsämnen. 

  • Räcker det inte att äta bären för att få i sig näringsämnena?

   – Svarta vinbär, havtorn och lingonbären innehåller rikligt med näringsämnen, men det är oljan inuti fröna som bär på supernäringen. Det räcker alltså inte att äta bären hela för att ta del av den hälsofrämjande effekten då fröna är så små och slinker gärna igenom mag- och tarmkanalen.

  • Jag vill helst inte äta kapseln, kan man ta sönder kapslarna och bara ha oljan i något?

   – Det går bra att klippa sönder kapseln och bara använda oljan.

  • Hur många bär innehåller en kapsel?

   1 kapsel = ca 10g havtorn

   1 kapsel = ca 50g svarta vinbär

   1 kapsel = ca 70 g lingon

  • Vad är det för kapselskal?

   – Kapseln är vegetabilisk och gjord av majsstärkelse (ej GMO) och innehåller inga animaliska ämnen.

  • Varför innehåller kapseln karragenan?

   – Den mikromängd karragenan, som kommer från rödalg, används i våra hel vegetabiliska kapslar för att göra kapseln mjuk och hållbar.

   Alternativet kan vara fiskgelatin eller gelatin från köttslakteriet. Det anser vi vara ofräscht att använda. Man kan även använda cellulosa från träindustrin, men enligt vår producent så är det inte ett bättre alternativ. Vår leverantör har mycket hårda miljö- och säkerhetskrav på sig som ständigt kontrolleras. De oljor som finns i kapslarna har blivit certifierade enligt miljöcertifikat ISO 9001 och ISO 14001. 

  • Jag får orolig mage av kapslarna. Kan jag fortsätta?

   – Det händer ibland att man blir orolig i magen av fettsyror initialt.  Detta är oftast övergående, vi rekomenderar att dricka mer vatten och fortsätta med låg dos någon vecka till.

  • Med tanke på fettsyra balansen och allt tal om dess inverkan på inflammationer av olika slag, varför innehåller då era kapslar både Omega 3 och Omega 6?

   Många i västvärlden har problem med balansen mellan Omega 3 och Omega 6.

   Brist eller obalans på livsnödvändiga fettsyror inuti kroppen kan leda till många olika besvär för vårt allmänna välbefinnande - vilket ofta syns utanpå som tex problem med torr hud, förtidigt åldrande, håravfall, men också mental ohälsa och rubbningar i hjärta och kärl.

   Naturen har själv skapat perfekt balans mellan Omega 3 och Omega 6 i våra bärfröoljor. Till exempel i vår fantastiska svartvinbärsfröolja finns det en idealisk kombination av lättupptaglig Omega 3 och Omega 6 i form av Stearidonsyra och Gammalinolensyra, som kroppen enkelt kan ta upp.

   Att den här kombinationen finns i svartvinbärsfröoljan är helt unikt ,något som man inte funnit någon annanstans. Det är dessutom en hållbar resurs som är viktigt för oss. Vi ser våra bärfröoljekapslar som ett näringsstöd inifrån för bland annat optimerad hudkvalité, men också för slemhinnor , hormon- och immunsystem.

 • Vanliga frågor kring hudvårdsprodukterna
  • Vad är det för skillnad på rengöringarna?

   Cleansing Milk är speciellt framtagen för en känslig hud. Den är återfettande och tvättar varsamt bort make-up. För att skydda en känslig hud applicerar man den på torr hud och tvättar sedan bort med ljummet vatten. Vid extra sköra händer kan Clensing Milk användas som handtvål.

    

   Cleanser är framtagen för en normal hud. Den rengör och tvättar effektivt bort make-up. En mycket dryg produkt.

    

   Vi har valt att inte använda SLS (Sodium Laureth Sulfat) utan SCS (Sodium Coco Sulfate) i både Cleansing Milk och Cleanser, som är ett derivat ur kokosolja. Detta sulfat är mycket mildare för huden samt ett betydligt miljövänligare alternativ.

  • Jag upplever att huden har blivit torrare efter att jag har börjat använda produkterna, varför då?

   – Det är faktiskt en positiv process som händer i din hud. Våra näringsrika bäroljor stimulerar cellförnyelse och gör så att huden börjar ”ömsa skinn”. Därav känslan av ökad torrhet.

    

   Under vinterhalvåret rekommenderar vi Nourishing Oil under krämen som en extra näringsboost då huden behöver mer näring i form av både fett och fukt.

  • Måste man inte ha en ögonkräm, en dagkräm och en nattkräm till ansiktet?

   Våra ansiktskrämer är specciellt framtagna för att man ska slippa ha flera olika produkter. De kan användas på dagen, natten och både i hela ansiktet och runt ögonen.

  • Vad menas med multifunktionella produkter?

   Av hänsyn till miljön har vi tagit fram multifunktionella produkter som kan användas till flera olika ändamål och till hela familjen. Till exempel Blackcurrant Oil kan man ha för att smörja kroppen, händerna, fötterna, hårbotten, ansiktet, underlivet, öron- och näsgångar, ömma bröstvårtor vid amning, ta bort skorv etc.

   Detsamma gäller för Nourishing Oil förutom att den inte rekommenderas till barn under 3 år då Astma- & Allergiförbundet inte rekommenderar att barn under 3år ska använda produkter med tillsatta dofter. Quick Relief Shampoo kan användas vid besvär både i hårbotten och på kroppen.

   Våra ansiktskrämer kan du använda dag, natt och både i hela ansiktet och runt ögonen. 

  • Vad har ni för doft i produkterna? Var kommer den ifrån?

   Vi är otroligt stolta över vår unika och exklusiva signum doft. Det är en naturlig doft som är fri från kända allergener. Många upplever att doften påminner om äpple och honung, men den innehåller inte ingredienser från äpple och honung utan doften är från doftämnen som man har satt samman från växtriket. 

 • Vanliga frågor kring hårvårdsprodukterna
  • Jag tycker att Quick Relief Shampoot är dyrt. Måste jag alltid använda det?

   Quick Relief Shampoo är ett specialutvecklat anti-svamp schampo som kan användas som ett kurschampo. Man använder det när man upplever besvär och när besvären har försvunnit kan man gå över till vårt milda, oparfymerade Hair & Body Shampoo eller Nourishing Shampoo. Upplever man att besvären kommer tillbaka går man över till Quick Relief Shampoo igen.

  • Kan man tvätta hårborsten?

   – Absolut kan man det! Det är bra att göra det ibland med tvål och vatten då det lätt kan fastna mjäll och beläggningar i borsten. 

  • Varför är det ett hål i borsten?

   – Anledningen till hålet beror på att man ska kunna tvätta hårborsten och vatten ska kunna rinna igenom.

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap