Naturnära egenvård från norden | Fri frakt från 399kr

Hudvård

byggd på nordiska bärfröoljor

Q for Skin är ett svenskt företag som med stöd av forskning om nordiska bärfröoljors stärkande effekt på hud och slemhinnor utvecklar egenvård med fokus på mångåriga besvär av torr hud. Med få produkter och många funktioner som utgår helt från den allra känsligaste hudens behov är resultatet skonsam egenvård som ger effekt: både i hud, självkänsla och livslust.

 

Den känsligaste huden är alltid Q for Skins utgångspunkt. Det är därför kunder med torr och skör hud deltar i vårt utvecklingsarbete och vi erbjuder egenvård utan konventionella konserveringsmedel, starka tvätt-tensider, kemikalier, eteriska doftämnen eller parfymämnen. Men Q for Skin handlar också om hopp och att kunna vara en källa till omsorg om huden på lång sikt, och under många år. En lösning som ger effekt och kvalitet, oavsett var i livet du befinner dig, oavsett var på huden torrheten finns och oavsett vilken typ av hud som behöver skydd och återuppbyggnad.

Pexels Юлия Чалова 10067663
Hudmätning

Egenvård som grundas på forskning

 

Q for Skin är inte en medicinsk behandling utan ett näringstillskott för huden, där stöttning sker både inifrån och utifrån. Q for Skin bygger på över 20 års arbete med kliniska studier och i nära dialog med forskare, kemister och professorer. Grunden är nordisk forskning kring hälsoeffekter hos svarta vinbärs och lingons bärfröoljor, och under årens lopp har en nära kontakt och ett löpande samarbete byggts upp med bland annat forskare i Finland.

 

Q for Skin har utvecklat sin metodik för egenvård och serie av produkter med hjälp av tester och studier. Studier och tester görs alltid vid produktutveckling och med hjälp av oberoende laboratorium, där bland andra tester av dermatolog och av gynekolog är självskrivna. Det görs även pilotstudier och utvecklade studier där vetenskapliga mätinstrument används för att se effekten av produkten.

 

Q for Skin har idag publicerat studier inom ämnen som atopisk hud, hårbottenbesvär och intimbesvär.

Under mina 35 år som sjuksköterska har jag mött många med torrhetsbesvär i hud, hårbotten och intimområde som medfört försämrad livskvalitet. Min önskan var att utveckla ett enkelt, effektivt och naturligt egenvårdskoncept som kunde underlätta och bidra till bättre välmående i livet – och nu har vi det!

 

Florence Ellinor Nilsson, grundare av Q for Skin

Få produkter med
maximal effekt

 

Varför finns det så många skönhetsprodukter? För oss handlar det istället om att maximera effekten med minimalt av produkter. Att vårda sin hud, oavsett om den är välmående eller om det finns hudbesvär, ska vara smidigt för både stora och små.

 

Med produkter som har fler funktioner och ändamål blir egenvården enkel att genomföra och det blir lätt att få utrymme för den i vardagen. Med få produkter som ger maximal effekt kan också fler hitta egenvård som passar för just dem.

 

Att använda en produkt som har fler ändamål gör också att vi tillsammans kan minska på mängden förpackningar och använda resurser effektivare. Genom att Q for Skin använder vegetabiliska bärfröoljor behöver inte heller havens ekosystem belastas av hudens behov av fettsyror. I kombination med naturliga ämnen och vegetabiliska ingredienser samt en miljövänlig tillverkningsmetod får du hudvård som både tar hänsyn till natur, djurliv och är bekväm att använda. Det är hållbart i längden.

IMG 0790

Att ta hand om hela huden

 

Huden är kroppens största organ. Ändå ses den sällan som en helhet inom skönhetsindustrin, trots att problem med torra händer, torr hårbotten eller torra fötter ofta hänger ihop.

 

För oss är huden första linjens försvar som ska möta livets påfrestningar. Att stärka hela huden med pre- och probiotisk näring ger en starkare fuktbarriär, bättre skydd och mer motståndskraft.

 

Q for Skin erbjuder en helhet och en holistisk syn på hudens behov. Med produkter som är sköna att smörja på kroppen och inte svider samt näringstillskott som ger huden den viktiga näring den behöver från insidan. Samtidigt är det viktigt att se att en rad olika faktorer som exempelvis miljö, årstid, kost, sömn, stress och hormoner också kan påverka hudens välmående och balans. Att även väga in det i egenvården kan ge fler ledtrådar och vägar till förbättring.

Omtanke och trygghet i kundrådgivning


Att bli av med torrhet och återställa hudens mikrobiom kan ta tid. Därför har Q for Skin en egen kundrådgivning som du kan vända dig till.


Rådgivningen erbjuder stöd, men ger också oss återkoppling och en dialog kring hur produkterna upplevs och fungerar. Det är för oss otroligt värdefull information. Det gör att vi vet att många som vänder sig till oss får en egenvård som ger resultat och förbättrad livskvalitet – ibland till hela familjen. 

Efter att ha studerat hållbarhetsfrågor under fem år på universitet i Storbritannien är jag stolt över att vi på Q for Skin ligger i framkant gällande hållbar produktion, men även hur vi ur ett helhetsperspektiv hjälper människor till bättre livskvalitet.

 

Linnéa Burström, hållbarhetschef och ansvarig för produktutveckling

IMG 0311

Rena och naturliga fettsyror av hög kvalitet

 

Hud och slemhinnor har stort behov av tillförsel av Omega-3 och Omega-6 för att må bra. Balansen mellan fettsyrorna spelar stor roll, men även kvaliteten är viktig för att nå en förbättring. Det handlar också som att kroppen ska kunna ta upp den näring som finns i bäroljorna, vilket inte sker när man äter hela lingon eller svarta vinbär.

 

För att pressa fettsyror och antioxidanter ur bärfröerna används koldioxidpressning vid tillverkning av Q for Skins produkter. Det är en ekologisk och miljövänlig pressningsmetod som är fri från värme, lösningsmedel samt kemikalier och ser till att bärfröoljorna är rena och håller hög kvalitet. Metoden bevarar de ömtåliga och värdefulla fettsyrorna och de fettlösliga näringsämnena i sin naturliga och bioaktiva form, vilket ger en effektiv egenvård.

Kort om Q for Skin

 

Q for Skins egenvård är utvecklad för den känsligaste huden och utgår från forskning kring den nordiska florans effekter på hälsa. Metoden bygger på att tillföra livsnödvändig näring till huden med hjälp av naturliga bärfröoljor från svarta vinbär och lingon, både med hjälp tillskott av kapslar och med egenvårdsprodukter. Bärfröoljorna hos Q for Skin kommer från Finland.

4

Hudvårds­produkter för de allra känsligaste minimal rutin – maximal effekt

 

Q for Skins filosofi är att produkter ska kunna användas till flera ändamål, där sensitive-serien passar hela familjen och hela kroppen. Det är egenvård för hud, hår och intimområden som gör skillnad:

QFS Blackcurrant Oil Transparent 500Px Srgb

Blackcurrant Oil är en multifunktionell lättabsorberad olje-lotion för känslig hud som bland annat minskar torrhet i hårbotten, på händer, fötter, i näsa, i örongångar och i ansikte.

QFS Svartvinbarskapslar Transparent 500Px Srgb

Svarvinbärskapslar tillför huden lättupptaglig Omega-3 (SDA) och Omega-6 i form av GLA. Kapslarna återfuktar huden och tillför livsnödvändig näring som bygger upp hudbarriärens skydd och motståndskraft. Rekommenderas som näringstillskott för vegetarianer och veganer.

QFS Sensitive Q Ultra Care Shampoo And Wash Transparent 500Px Srgb

Q Ultra Care är ett schampo och duschgel utvecklat tillsammans med frisörer för känslig hårbotten och hud. Oparfymerat med sammansättning av milda tensider från kokos och aktiva näringsämnen som stärker mikrobiomet i hårbotten och intimområdet. Passar både som intimvård, babyvård och daglig tvättrutin och är testad i kliniska studier av gynekolog och dermatolog.

QFS Quick Repair Cream Transparent 500Px Srgb

Quick Repair Cream är en oparfymerad kräm för vuxnas och barns känsliga och torra hud. Krämen passar både ansikte, kropp och händer och mjukgör, återfuktar och balanserar huden utan kännas kladdig. Testad i kliniska studier av dermatolog.