SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Lars erfarenhet av Q for Skin

Artikel i Hemmets Journal nr 30, 2014

 

 

”Efter två veckor var klådan borta!

Under flera år plågades Lars Nilsson av kliande utslag. Läkarna stod hjälplösa, men sambon Bodil vägrade ge upp hoppet. Hjälpen kom från ett litet bär…

 

Ute på landet i Skånes Värsjö, i norra Skåne, har Lars Nilsson, 71,och sambon Bodil Hansson, 68 år, sedan 20 år tillbaka sitt eget paradis, en vinterbonad och ombyggd sommarstuga. Eftersom Lars arbetat som snickare i hela sitt liv är det en gediget byggd stuga vi välkomnas till. Lars och Bodil strålar i kapp med solen. Och det är lätt att förstå varför de numera är så lyckliga när Lars

berättar:

 

- Våren 2011 började det plötsligt klia på mina armar och rygg, och det spred sig till benen och hårbotten. Och ansiktet svullnade rejält. Lars, som aldrig tidigare haft problem med allergi eller eksem, stod frågande. Det gjorde även Bodil – och läkarna skulle det visa sig.

 

- På läkarmottagningen i Örkelljunga trodde de att Lars blivit allergisk och skrev ut tabletter, berättar Bodil. När det inte hjälpte blev det remiss till hudläkare i Helsingborg, som ordinerade mjukgörande crème och kortison.

 

Spreds till hela kroppen

Men inte heller det fick stopp på klådan. Ett tredje besök, denna gång på hudkliniken i Ängelholm, resulterade i en stor utredning. Diagnosen blev ”någon form av kontakteksem” och tilläggsbehandling med zinkstrumpa. Men kliandet fortsatte.

- Sommaren 2013 hade klådan spridit sig till hela kroppen, det var hemskt. Lars rev sig så att det började blöda, fortsätter Bodil.

- Jag kunde inte låta bli att riva, det kliade ju hela tiden, inflikar Lars. Värst var det på nätterna och framåt småtimmarna.

- Mellan klockan 1 och 4 var det som svårast för Lars, så då satt vi uppe och spelade Yatzy för att han skulle få annat att tänka på. Det blev många fulltecknade block, berättar Bodil med ett leende.

 

Bodil försökte lindra klådan med både barnpuder och kalla linneomslag, men det hjälpte bara kortvarigt. - Vi brukar ta motgångar med jämnmod, men den här gången var det svårt.

Men så fick Bodil höra talats om ett preparat, baserat på svartvinbärsfröolja, som kunde hjälpa mot eksem. - Vi hade inget att förlora. Läkarna hade ju gett upp, så det enda som fanns kvar att pröva var naturmedel.

 

En vändpunkt

I oktober 2013 åkte hon och Lars till Lifebutiken i Ängelholm – och lämnade den två timmar senare.

- Under den tiden gick de igenom allt, kollade min hudfuktighet och så fick jag svara på en massa frågor om hur jag mådde. På frågan om min livskvalitet svarade jag 1, det var verkligen skit, betonar Lars. Lars fick rådet att köpa Q for Skins paket för torr och känslig hud med bl a svartvinbärskapslar och olja och crème med svartvinbärsfröolja.

- Jag började ta en kapsel om dagen och smörjde mig morgon och kväll. Sedan ökade jag antalet kapslar enligt ett schema.

 

Efter två veckor kom vändpunkten:

- Plötsligt märkte jag att klådan minskade. Och efter ytterligare två veckor var den helt borta. Det var heltunderbart att kunna sova en hel natt!

Efter två månader var miraklet ett faktum. Då var nämligen även de flesta av Lars utslag borta! Livet hade plötsligt återvänt till det normala i lilla Skånes Värsjö. Och när Lars återvände till Lifebutiken för uppföljning blev hans svar på livskvaliteten 10, högsta möjliga.

- Allt var ju på topp igen!”

Lars_qforskin_hemmetsveckotidning

Spara

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap