SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Lindas erfarenhet av Q for Skin

”Mina hudbesvär började när jag var ca 1 år, mamma tog med mig till min barndoktor och där fick jag min första kortisonkräm. Armveck, knäveck och baksida lår. Vintrarna var hemska, mycket kläder och klåda. När sommaren kom blev jag nästan bra.

 

När jag kom in i puberteten var jag utan hudbesvär ca ½ år. Sedan kom det tillbaka och då var det på hals, ansikte, höger hand och höger bröstvårta. Det var eksem som kliade och hade en brinnande och fjällande känsla. Ögonen var svullna och jag hade rödamarkerade utslag runt ögonen.

 

2001 hade jag en period jag var konstant dålig. Ansikte och hals var flammigt, rött med en svidande, brinnande känsla. Jag sov med ispåsar på ansikte och hals. Det hjälpte när jag duschade riktigt varmt. Men det blev mycket värre när jag slutade duscha. På min lunchrast, på mitt dåvarande jobb, duschade jag för att klara dagen.

 

Jag fick tid på hudmottagningen på sjukhuset. De tog massor av allergitester. Ibland reagerade jag på alla för att kroppen var så retad. Men jag fick ingen hjälp. De kom inte fram till något svar.

 

Hudbesvären som jag hade i vuxen ålder blev inte bättre på sommaren.

Jag var hos en privatläkare, hudspecialist, och betalade 700 kr för ett besök. Han skrev ut Elocon, som jag redan hade fått. Det är bara att gilla läget, du har atopiskt eksem.

 

2005 och 2009 var jag gravid och efter vecka 15 försvann mina besvär och kom tillbaka när jag slutade att amma.

 

När jag har varit på hudmottagningen de senaste gångerna har jag fått penicillinkur mot candida svamp. Efter att jag har ätit den i en vecka har det blivit bättre, men efter avslutad kur så kommer det tillbaka. Jag kontaktade min läkare på hud och frågade ifall jag skulle lägga om kosten. Nej, det behöver du inte göra. Jag skulle höra av mig om jag behöver kortison och svamptabletter.

 

November 2012 bestämde jag mig för att ta bort gluten ur min kost. Januari 2013 fick jag ett bakslag. Fick fruktansvärt ont i ansikte och hals. Vaknade med ögon som var helt ihop svullnade. Sov inget på nätterna och mådde jättedåligt. Fick svampmedicin och blev lite bättre, men visste att det skulle komma tillbaka. Då bestämde jag mig för att ta bort socker och gluten. Sockret var jättesvårt pga. av att jag var sockerberoende. Det är fortfarande svårt för om jag smakar något sött triggar det igång sötsuget i mig.

 

Efter att jag tagit bort gluten och socker ur min kost och äter kapslarna från Q for Skin och smörjer mig med kräm, så mår jag sååå bra. Sist jag använde kortison var i slutet av februari. Det har inte hänt i hela mitt liv. Svamptabletterna har jag inte behövt äta, januari var senast.

Tack för att jag fick vara med i studien på Ekolea. ”

qforskin_kundberattelse_linda

 

torrkanslighy_qforskin

 

Linda har använt:

• Svartvinbärskapslar Quick Repair Cream
• Blackcurrant Oil • Hair & Body Shampoo

• Quick Relief Shampoo

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap