SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Alfreds erfarenhet av Q for Skin

"När Alfred var 3 veckor gammal började problemen med hans mage och utredning om födoämnesallergi påbörjades. Jag har i olika vändor uteslutit komjölksprotein, ägg och soja ur min kost då jag ammade. Problemen för Alfred visade sig aldrig i huden utan enbart genom blodig avföring. När han var 10 månader testade jag återigen att äta ägg under ett antal veckor och det var här som det började dyka upp röda fläckar på hans mage. De spred sig och blev värre, till slut hade han fula blossande utslag på större delen av kroppen. Värst var det på magen, i knävecken och halsen. Vi blev genast ordinerade kortison men jag ville få bukt på problemen med rätt kost samt rena produkter.

 

Efter samtal med Ellinor började vi med 1 kapsel svartvinbärsolja/dag samt smorde flera ggr dagligen med svartvinbärscremen och oljan. Efter drygt två veckor var produkterna slut, så mycket hade vi smort! Och eksemen blossade värre än någonsin. Ungefär här kände jag paniken stiga och pratade återigen med Ellinor som lugnade mig och sa det jag egentligen redan visste, huden förnyade sig och var i en övergångsfas. Så, vi köpte en omgång till med créme och olja samt ökade dosen kapslar till 2st/dag.

 

Fem dagar senare var Alfred så fin i huden att jag grät av lättnad. Vi behövde inte smörja lika mycket men fortsatte med kapslarna. Han äter en kost fri från komjölk, ägg, soja och gluten. Vi badar honom ca 1 gång i veckan med enbart olja i badvattnet. Hudbesvären är ännu inte borta (det har bara gått 1,5 månad sen vi började med produkterna)och vissa dagar då han härjat och lekt intensivt kan det blossa upp extra. Han har även varit förkyld en gång och då har eksemen blivit sämre. Men vi ger inte upp och allt känns mer under kontroll!

Det känns fantastiskt att det finns hjälp att få och som bara gör gott i en liten barnkropp, bara man öppnar ögonen och söker utanför ramarna. Jag önskar att fler med problemhud får chansen och tar den :-)

/ Alfred och Andrea"

qforskin_efter_fore

Före och efter

 

 

 

 

torrkanslighy_qforskin

 

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap