SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Sandras erfarenhet av Q for Skin

Allt starkare kortisonbehandlingar och receptbelagda mediciner visade sig verkningslösa mot Sandras besvär. Efter att ha plågats i över 20 år av förvärrade hud- och hårbottenbesvär i ansikte och hårfäste var Sandra till slut desperat och på god väg att ge upp. Idag är hon glad att hon inte gjorde det. Efter 4 månader med Q for Skin är hon i det närmaste helt fri från sina besvär.

 

MARDRÖMSRESA

Känner man inte till hennes tidigare problem, är det nästan svårt att tro på det Sandra Rajacic berättar. Den 38-åriga tjejen med de pigga bruna ögonen ser nästan oförskämt frisk och sund ut. Men så har det inte alltid varit. Långt ifrån.

 

En snabb blick på de före- och efterbilder hon visar räcker för att förstå att Sandra varit med om en mardrömsresa, bokstavligen talat. Allt började så långt tillbaka som 2001, när hon flyttade från sitt hemland Kroatien till det betydligt kallare Sverige och Göteborg. Visserligen hade hon redan lindrigare besvär med torr hy och hårbotten, men i den bistra Göteborgsluften upplevde hon hur problemen snabbt förvärrades.

 

STARKA KORTISONBEHANDLINGAR

Flytten innebar en kämpig omställning, inte bara klimatmässigt. Sandra var nybliven småbarnsmamma i ett nytt land med ett främmande språk, kulturskillnader och helt nya arbetsförhållanden. Uppblossande eksemartade utslag i ansiktet och flagnande och inflammerad hårbotten innebar otaliga besök på vårdcentraler och olika hudspecialister. Samtidigt sökte hon febrilt efter råd och tips på nätet, både i Sverige och utomlands. Under tiden fortsatte hon att använda sina vanliga hud- och hårvårdsprodukter.

 

Nu följde år av ständigt pendlande mellan hopp och förtvivlan. Läkarna ordinerade kortison och olika mjällschampo, följt av ännu starkare kortisonbehandling.

– Kortisonet höll besvären någorlunda i schack, men jag blev inte bättre. Fast jag vågade inte heller sluta med preparaten, de gav ju ändå viss lindring.

Kortsiktigt dämpades också besvären något, om än bara för att återkomma lika starkt som innan. I jobbet som tandsköterska upplevde hon det att det var jobbigt att behöva vara nära patienterna. Sandra skämdes för sitt utseende och försökte dölja det värsta med smink. Men inombords mådde hon jättedåligt.

– Till slut visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Jag var helt desperat och grep efter halmstrån. Det var oerhört påfrestande psykiskt. Jag kände mig äcklig och oattraktiv.

 

VÄNDPUNKTEN
Men saker kom att förändras den januaridag när hennes man av en händelse klev in i en hälsokostaffär på Vasaplatsen i centrala Göteborg. En engagerad personal tog sig tid att berätta om en hud- och hårbottenserie baserad på bland annat naturliga fröoljor av svartvinbär och havtorn, och de resultat som åstadkommits i studier på problemhud av Sandras slag. Det blev så småningom Sandras första möte med hud- och hårvårdsserien Q for Skin.

 

SKEPTISK TILL ATT PROVA
Sandra hade kommit till ett vägskäl. Hon fick veta att den typ av besvär hon led av ofta orsakas av näringsbrister i kombination med stress och starka kemikalier. Hon blev rekommenderad att testa Q for Skin-serien med kraftfulla Omegafettsyror, vitaminer och antioxidanter som bygger upp huden, inifrån och utifrån.
– Först var jag tveksam, jag hade ju blivit beroende av allt starkare kemiska behandlingar. Men i det läget var jag så desperat att kände att jag inte hade något att förlora.

 

Sandra bestämde sig för att prova. Redan efter några dagar märke hon hur klådan och irritationen i hud och hårbotten gav med sig. Efter en vecka hade besvären klingat av helt och hållet. För hon som nästan börjat ge upp hoppet, var det en obeskrivlig känsla. I takt med att besvären försvann återkom livsglädjen och känslan av att känna sig naturligt vacker.

– Det är en helt fantastisk känsla att komma till jobbet och inte längre behöva dölja sitt ansikte och hår!

 

När den här intervjun gjordes i slutet på maj 2013, hade Sandra använt produkterna varje dag i drygt 4 månader och hon mår bättre än hon gjort på år och dag.

– Jag har alltid varit skeptisk till så kallade mirakelkurer. Och det är jag fortfarande. Men alla som känner mig och vet hur jag såg ut förut kan ju se skillnaden. Det bevisar ju att de här produkterna med bland annat rena vegetabiliska oljor kan ha väldigt positiv effekt på den typen av besvär som jag haft, säger Sandra.

På frågan hur hon upplever Q for Skins hud- och hårvårdsserie och filosofin bakom hela konceptet, svarar hon:
– Som den naturligt sunda person jag är, gillar jag Q for Skins koncept med rena naturliga ingredienser. Och resultatet talar för sig själv. För mig blev det en vändpunkt i livet. Jag känner mig mentalt stark och frisk, och nu trivs jag äntligen med mitt utseende igen!

Enligt Sandra finns det ingen tvekan om att Q for Skins produktserie är den rätta för henne.

– Jag kommer absolut att fortsätta med Q for Skin. Det handlar om ju om min hälsa och mitt välbefinnande – det är värt vartenda öre. Nu vill jag gärna hjälpa andra som har liknande besvär, och ge dem chansen att prova någonting nytt som kan förändra deras liv till det bättre.

 

För Sandras del har de senaste månaderna inneburit just det: en avsevärd förändring både på insidan och utsidan och som påverkat hela familjen och deras gemensamma tillvaro i positiv riktning.

Fråga min man, det är ju mycket hans förtjänst att jag kom i kontakt med Q for Skin. Han är minst lika glad och lättad som jag själv, om inte ännu gladare!

 

Inte undra på det. Idag är Sandra en kvinna som fullt ut njuter av livet och gärna delar med sig av sina erfarenheter av Q for Skin.

qforskin_efterbilder_sandra

 

 

förebild_sandra

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap