SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Petras erfarenhet av Q for Skin

"Det var en sommardag som det hela började, jag var 19 år och fick min första finne. Under hela min tonårstid hade jag inte haft en enda finne och jag tänkte att någon gång så måste tonårsfinnarna komma. Det jag då trodde var tonårsfinnar var början till 15 års lidande. Strax efter att den första finnen hade ploppat upp så blev de bara fler och fler. Jag sökte mig till olika läkare och fick antibiotika och starka salvor. Det hjälpte för stunden men efter några månader var finnarna tillbaks igen. På somrarna var min akne mycket bättre, eftersom jag solade slaviskt för att bränna bort den. Personer med akne har ofta en mycket känslig hud och att utsätta sig för så mycket solande är inte bra för huden, vilket jag också upptäckte flera år senare. Sommaren var den bästa tiden på året, då brukade jag vara helt fri från mina finnar.  

 

Så fort sommaren blev till höst så började finnarna att ploppa upp igen. Vid 20 års ålder började jag att söka mig till olika hudterapeuter, vilket jag fortsatte med under de kommande 13 åren. Det jag alltid fick till svar var att jag hade fel produkter och att jag behövde göra en kemisk peeling eller en syrabehandling. Jag har gjort både syrabehandlingar och kemiska peelingar, samtidigt som jag har använt produkter med aha-syra under många år. Min hud blev betydligt bättre, finnarna gick aldrig bort men periodvis kunde jag hålla dem i schack.

 

Vid 33 års ålder började min hud att reagera på nästan allt som jag tog på huden. Jag hade sår i ansiktet och aknen var värre än någonsin. Min hud var tunn och torr som ett sandpapper, som inte kunde ta till sig någon fukt. Jag var helt förtvivlad och undvek sociala situationer. Att gå till jobbet var jättejobbigt, dels för smärtan i mina bölder och med tanke på hur jag såg ut. Jag hade provat mängder av produkter som fanns på marknaden och spenderat ofantliga summor pengar på olika mirakelprodukter.

 

En höstdag så klev jag in i en lifebutik i Simrishamn och blev rekommenderad Q for Skins produkter. Jag bokade telefonrådgivning hos Q for Skin och vi resonerade kring mina hudproblem och vikten av näring inifrån. Jag började därför med svartvinbärskapslar för att tillföra lättuptaglig Omega 3 och Omega 6-fettsyran GLA och även hudvårdsprodukter med samma olja. Efter en månad började jag också kombinera med havtornskapslar.

 

I början blev det lite sämre men sakta men säkert blev min hud bättre. Efter två månader hade jag inga finnar kvar. För att min akne ska hålla sig i schack så äter jag både svartvinbärskapslar och havtornskapslar. Jag behöver också tänka på vad jag äter och försöker undvika vitt mjöl, socker och choklad så gått det går.

 

Jag är så tacksam för den hjälp och stöd som jag har fått av Q for Skin under våra samtal. Att jag skulle bli så här bra hade jag inte kunnat föreställa mig. Budskapet som jag vill få fram med min berättelse är att hälsa och skönhet kommer inifrån. För att må bra så måste både insidan och utsidan vara i balans. Fettsyror, bra mat och en mild och naturlig hudvård, tror jag är a och o, oavsett om du är gammal eller ung. Jag har utsatt min hud för mycket och jag kan inte med säkerhet säga vad som har utlöst vad. Däremot är jag starkt övertygad om att vad jag gjorde mot min hud för 15 år sedan får jag betala priset av idag."

 

qforskin_orenhy_fore_petra

Före

 

 

qforskin_orenhy_efter_petra

Efter 2 månader

 

 

Petra har använt:

Svartvinbärskapslar • Havtornskapslar
Blackcurrant Oil Quick Repair Cream
• Cleansing Milk

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap