SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Nikkis erfarenhet av Q for Skin

När jag var 27 år gammal fick jag besvär med kraftig rodnad och plitor i ansiktet. Just då var det ingen stor sak för mig. Jag hade besvär i några månader, gick till läkaren, fick antibiotika i några månader, och problemet var löst. 

 

Ungefär tio år senare kom besvären tillbaka, först lite smygande men med tiden blev det värre med plitor som täckte hela ansiktet och även nyckelben och bröst. Under perioder fick jag också rodnad, hetta och stramande hud som dök upp direkt om jag åt eller drack något starkt. 

 

Under åren som gått mellan det första utbrottet och återfallet hade jag börjat intressera mig för kost och hälsa på djupet. Att ta en flera månader lång antibiotikakur för att dämpa besvären kändes därför inte längre som ett alternativ, utan jag ville komma åt problemet på naturlig väg. 

 

I grunden åt jag redan en relativt ”ren” kost: i princip veganskt och utan raffinerat socker, gluten och tillsatser. Det fanns alltså inte så mycket kvar att laborera med, men jag testade olika varianter som att äta raw food under en period (jag hade redan tidigare gjort det under ett års tid), äta mer eller mindre enbart frukt under en period, dricka gröna juicer, smoothies och kombucha, utesluta olika livsmedel som potatis, tomat, broccoli o.s.v., och även att ta kosttillskott som chlorella, MSM, selen, kisel och annat. En del saker gav effekt i några månader, men varje gång kom obehaget tillbaka, och fortsatte att bli värre och värre.

Samtidigt provade jag mig igenom olika hudvårdsprodukter och olika ansiktsbehandlingar. Jag vet inte hur mycket pengar jag lagt på kompletta serier med produkter, som ibland gett fina resultat i början, men utan undantag kom besvären tillbaka efter några månader. 

 

Till slut, i oktober 2017, när jag kämpat med hudbesvären i 4-5 år, fick jag ett infall när jag var på en hälsokostbutik i Göteborg och frågade om det fanns något kvar som jag inte hade provat, och då blev jag rekommenderad Svartvinbärskapslar från Q for Skin.

 

Sagt och gjort, jag köpte en burk kapslar och gick sedan in på Q for Skins hemsida och läste om konceptet. På hemsidans kundberättelser såg jag att många fick resultat redan efter några veckor, så en månad senare, när jag inte såg någon skillnad alls, var jag ärligt talat superbesviken. 

 

Jag bokade ändå tid för telefonrådgivning, och där fick jag rådet att inte nöja mig med Svartvinbärskapslar, utan också lägga till Quick Repair Cream, Blackcurrant Oil och Cleansing Milk, samt helst även Havtornskapslar. Dessutom blev jag rådd att ge det ett halvår och inte bara några veckor. 

 

Egentligen var jag ganska skeptisk, det kan jag glatt medge. Men eftersom jag redan hade köpt så många olika produkter genom åren, varför inte prova ett sista alternativ?

 

Ett halvår senare, i maj 2018, hade huden knappast blivit perfekt, men äntligen hade jag börjat se tillräckligt stor skillnad för att välja att förlänga ”prövotiden” - och efter det började huden snabbt att förändras dramatiskt. I månadsskiftet juli/augusti hade jag kvar några enstaka plitor, men jämfört med att vara helt täckt av dem kändes huden på gränsen till perfekt.

 

De senaste åren har jag inte visat mig utomhus utan tjocka lager mineralsmink, och nu behöver jag inget smink alls längre – det är en sån befrielse! 

/Nikki

 Oktober 2017                November 2017                   Juli 2018

 

Nikki har använt:

• Svartvinbärskapslar • Havtornskapslar
• Blackcurrant Oil Quick Repair Cream
• Cleansing Milk

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap