SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Yvonnes erfarenhet av Q for Skin

Artikel i Hemmets Veckotidning nr 8 2016

 

"Redan efter en vecka kom vändningen"

I flera år kämpade Yvonne för att bli av med de smärtsamma beläggningarna i hårbotten.

"När Yvonne Lohela, 38 år, blev sjukskriven för utbrändhet hösten 2011 drabbades hon efter en tid av ännu ett problem.

-Jag fick en tjock beläggning i hårbotten. Det gjorde ont och brände, berättar Yvonne som är redovisningskonsult och bor med man och tre barn i Strömsund.

Hon hoppades i det längsta att besvären skulle försvinna av sig själva, men efter ett år sökte hon läkare och fick en remiss till hudkliniken på sjukhuset. Olika preparat med kortison skrevs ut, men inget hjälpte.

-Jag provade fem olika kortisonsalvor som skulle smörjas in i hårbotten och varje gång hoppades jag att det skulle bli bättre.
Förutom att hårbottenproblemet var plågsamt tog det mycket tid.

-Det kändes som allt kretsade kring det. Jag la ner åtskilliga timmar på att smörja in hårbotten, tvätta håret och sedan ta bort skorpor.

Allt detta påverkade också humöret negativt. Yvonne kände sig dranerad på kraft och energi och hade inte orka vara social som hon ville.

När kortisoncrémerna inte hjälpte fick hon prova ljusbehandling som inte heller gav resultat. Ännu ett alternativ som diskuterades var cellgifter i låg dos.

-Det här pågick i två år och det var förstås väldigt jobbigt. Till slut fanns det inte mer att göra och jag fick höra att jag skulle få leva med de här problemen, det kändes hopplöst.

 

En artikel i tidningen gav hopp

Sjukvården kunde inte hitta någon förklaring till vad hårbottenbeläggningen berodde på och man kunde varken konstatera att det var eksem eller psoriasis.

- En kväll ringde min mamma och sa att hon hade läst en artikel om produkter med havtornsolja som kunde hjälpa mot hårbottenbesvär.
Yvonne läste mer om Q for Skin, som tillverkar produkterna, på internet och bestämde sig för att testa. Efter rådgivning började hon ta kapslar med havtornsolja, smorde in hårbotten med havtornsserum och tvättade håret med Quick Relief Shampoo. Hon använde också en naturborste med svinborststrån för att massera hårbotten och få bort beläggningarna.

- Redan efter en vecka märkte jag resultat och ett par dagar senare var jag helt ren i hårbotten! Då försvann också smärtan och den brännande känslan, berättar Yvonne och fortsätter:
- Jag trodde inte det var sant. Det var en enorm lättnad att slippa beläggningarna och smärtan som jag trodde jag skulle få dras med resten av livet.

Hon påbörjade behandlingen i april 2015 och har sedan dess fortsatt med kapslarna, serumet och schampot.

- Jag vet inte riktigt om jag vågar sluta, då kanske besvären kommer tillbaka, men kanske jan jag trappa ner dosen lite. Det känns bra att produkterna bygger på havtornsolja och är ekologiska.

Nu när allt inte längre kretsar runt hårbottenbesvären mår Yvonne mycket bättre och känner sig piggare och gladare.

- Det känns som jag har fått mitt liv tillbaka. Nu är det mycket roligare att vara social och träffa folk."

harbottenbesvar_mabra_2013

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap