SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Jessicas erfarenhet av Q for Skin

Allers nr 9, 2014

 

Äntligen mår min hårbotten toppen!

Jessica har besökt åtskilliga läkare och provat många olika mjällschampon för att få bukt med besvären i hårbotten. Utan att få rätt hjälp. När det började kännas hopplöst hittade on på egen hand det som skulle bli en riktig mirakelkur…

 

Nära nog så länge hon kan minnas har Jessica Jansdotter, 30, från Örebro haft besvär i hårbotten.

– Det kliade och var rött, framförallt vid hårfästena. Sedan fick jag en gulaktig beläggning, nästan som sårskorpor, och under den var huden inflammerad.

 

Hon fick höra att det var mjäll och provade olika mjällschampon utan effekt.

 

Jessica suckar och berättar hur hon i femton års tid kämpade och verkligen testade allt. Från vanliga mjällschampon och produkter från frisörer till ekologiska medel och huskurer som nässelvatten.

 

– Man brukar säga ”a bad hair day”, en dålig hårdag. Men jag har haft ” a bad hair life”.

 

För två år sedan blev hennes besvär ännu värre och spred sig till ansiktet.

– Det blev riktigt illa. Ögonlocken blev röda och irriterande, jag blev svullen runt ögonen och fick mjäll i ögonfransarna och ögonbrynen.

 

Flera olika diagnoser

Då gick hon till en läkare som sa att det var mjälleksem. Hon ordinerades specialschampo från apoteket, men det hjälpte inte heller.

– Då skrev läkaren ut kortisonlösning som jag skulle badda hårbotten med. Den gjorde bara att det blev ännu värre.

 

Jessica var sedan i kontakt med flera läkare, och fick diverse diagnoser.

 

– Någon sa att det var inbillning, eller att jag fått skräp i ögonen. En annan sa att det kunde vara tecken på reumatisk sjukdom.

 

Så småningom remitterades hon till en ögonspecialist som konstaterade att hon fått kronisk inflammation i ögonlocken på grund av mjälleksemet.

– Hon undrade om jag inte hade försökt göra något åt mina besvär i hårbotten, säger Jessica lite uppgivet.

 

Nu började en ny runda med mjällschampon från apoteket – som inte fungerade.

– Det började kännas ganska hopplöst, ju mer jag testade.

 

Jessica sökte på internet och hittade ett forum där en amerikansk läkare skrev att kapslar med svartvinbärsfröolja kunde lindra besvär som hennes.

Hon började leta produkteri Sverige, och hittade i en hälsokostaffär med kapslar från Q for Skin.

– Jag testade och tyckte att jag blev bättre, så jag gick tillbaka för att köpa mer. Då frågade de vad jag hade för besvär och föreslog även att jag skulle prova ett schampo och hudkräm med samma olja.

 

Bra efter fem dagar

Det gjorde Jessica.

– Det var det bästa jag provat.

Tidigare tappade jag mycket hår, men efter bara två tvättar med schampot blev det betydligt mindre, och efter fem dagar var besvären i hårbotten borta. Helt otroligt!

 

Nu använder Jessica schampot dagligen, till både håret och kroppen, och smörjer ansiktet och kroppen med kräm som innehåller svartvinbärsfröolja. Hon äter också kapslarna för att maximera effekten.

 

Drömmen om en frisk hårbotten och tjockt hår har gått i uppfyllelse. Och nu har Jessica förverkligat även en annan dröm.

– Trädgårdar är mitt stora intresse och jag har hittat en perfekt utbildning i England, garden management. Jag ska plugga minst i två år, sedan hoppas jag få jobba trädgårdsmästare där. Jag har försäkrat mig om att få Q for Skin produkter skickade till mig – dem kan jag inte vara utan.

harbottenbesvar_allers_jessica_qforskin

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap