SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Åsas erfarenhet av Q for Skin

Artikel i Året Runt, juni 2016

 

"Jag botade min torra hårbotten med svartvinbärsfröolja

 

Åsa fick besvär med hårbotten redan som barn, med det var först för något år sedan som hon blev riktigt besvärad. Tillslut var det så illa att hon fick dammsuga sängen för att bli av med alla mjäll.

 

När Åsa Svensson, 48 år, i Linköping, var barn hade hon till och från bevär med hårbotten, det kliade och fjällade och hon fick starka salvor att smöjra in sin hårbotten med.

- När jag kom upp i tonåren försvann besvären av sig själva och jag hade inte några problem med mjälleksem på flera år. Men för något år sedan började det komma tillbaka och jag gick till läkaren för att få hjälp, berättar Åsa.

 

Åsa fick starka salvor, bland annat med kortison i, och köpte även schampo på apoteket som skulle lindra och dämpa klådan och förhindra att hårbottnen flagade. För Åsas del uteblev effekten och hårbotten blev istället tunn och skör. När hon kliade sig var hårbotten så skör att det ibland började blöda.

- Jag blev lite förvånad över att det inte fanns andra och mer skonsamma preparat att erbjuda, det var precis samma medel och salvor som jag hade fått när jag var yngre.

 

Åsa beskriver att hennes liv påverkades på många olika sätt. Förutom den ständiga klådan kunde hon inte ha håret utsläppt, hon fick borsta håret utomhus och kunde inte bära svarta kläder, eftersom det mjällade så från hennes hårbotten. Det räckte att hon reste sig från en stol för att det skulle falla mängder av flagor från håret.

 

Fick skaka huvudkudden

- Varje morgon när jag vaknade fick jag gå ut och skaka huvudkudden och ibland även resten av sängkläderna, eftersom de var fulla av mjäll. När det var som värst dammsög jag till och med sängen, eftersom det kommit så mycket under natten. Jag kände mig aldrig fräsch även om jag var nyduschad och nytvättad i håret, det är en väldigt olustig känsla och det tar på psyket efter ett tag, berättar Åsa.

 

Tack vare en arbetskamrat fick Åsa höra talas om att svartvinbärsfröolja kunde hjälpa, kollegan had eläst om det någonstans och visste även vilket bekymmer Åsa hade med sin hårbotten.

- Jag har aldrig ätit hälsopreparat, men när jag läste om det blev jag intresserad och samtidigt - vad hade jag att förlora på att pröva.

 

Efter någon månad märkte Åsa att hon blivit bättre och ytterligare ett tag kunde hon konstatera att hårbotten kändes mjukare och inte lika torr. Hon kunde så småningom börja borsta sig inomhus igen och dessutom ha håret utsläppt om hon ville.

- Det var verkligen stor skillnad, vilket även konstaterades av min frisör när jag var hos henne och klippte mig. Jag är helt enkelt jättenöjd och jag vet inte vad jag hade gjort om jag inte hade fått nys om det här medlet. En stor fördel är också att det är helt naturligt och inte har en massa biverkningar, avslutar Åsa."

 

 

harbottenbesvar_aretrunt_2016

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap