SE | EN
SE | EN
Q for Skin
Q for Skin
SE | EN
Det finns hopp!

Vi har samlat erfarenheter från våra kunder.
Vi har delat in kundberättelserna i följande kategorier:

 

 • Hyperpigmentering
  • Mina hyperpigmenteringar är nästan helt borta

   "Jag är inte personen som sminkar mig till vardags, men när jag för några år sedan fick mycket pigmentering i ansiktet var det inte alls kul. Jag kände mig smutsig i ansiktet. Jag hade funderingar på att slipa min hud eftersom jag inte ville täcka detta med smink varje dag. När jag kom i kontakt med Ellinor på Q for Skin föreslog hon att jag skulle prova deras nya lingonkräm, som var under utveckling, men även tillföra Havtornskapslar för att stötta huden inifrån.

    

   Jag är en person som aldrig använt mig av massa olika produkter utan vatten och tvål har varit min grej. Jag glömde kapslarna ofta, men försökte att äta två kapslar om dagen. Jag var däremot noga med att smörja ansiktet med krämen morgon och kväll. Jag började i augusti och såg ingen förändring i början, men trots att jag vistades i sol utomlands under 2 månader (nov-jan) kan man verkligen se skillnad. Jag har lite kvar, men inte alls något jag känner att jag behöver dölja. Detta passar mig då jag inte är en person som orkar syssla med massa olika krämer. Jag vill ha det så enkelt som möjligt, men ändå uppnå ett bra resultat."

  • Lingonberry Cream och Lingonkapslar gör verkligen skillnad för min hy

   I mitt jobb som triathlet får huden och kroppen jobba hårt varje dag. Jag har normalt ganska torr hy i mig själv, vilket inte blir bättre av att jag  i stort sett börjar varje morgon med att simma i klorvatten som verkligen torkar ut huden. Sedan fortsätter jag att misshandla huden genom att springa och cykla i ur och skur och rätt ofta i hård blåst här i Skåne - flera timmar varje dag. Lägg därtill några uttorkande duschar till så borde det vara den ultimata utmaningen att hålla min hy slät, spänstig och ungdomlig särskilt som jag är 44 år i år.


   Jag har ätit 2 lingonkapslar och smörjt mig med Lingonberry Cream 2ggr per dag och verkligen märkt vilken skillnad det gör. Huden och jag menar hela huden har blivit mycket mindre torr och fnasig. Tidigare kunde jag efter jag kommit upp ur simbassängen ha torra fläckar i ansiktet - det har jag inte längre. Huden känns mycket mer spänstigt också och tom med min man noterade en dag att min hud hade mer lyster och var mindre rynkig.

    

   En positiv bieffekt har visat sig på fotsulorna. Jag springer inte sällan 10 mil per vecka och har bebisfötter när det gäller huden. 

   Jag håller er uppdaterade på bloggen hur det går!
   /Camilla

  • Jag är 69 år och kan inte begära underverk, men krämen gör sån skillnad.

   "Lingonkrämen ger en väldigt speciell känsla som är svår att förklara. Känslan är underbar och det känns som man tror att man fått världens finaste hy. Så känns det faktiskt! Jag är 69 år och kan inte begära underverk, men krämen gör sån skillnad. Mina fula pigmentfläckar har bleknats bort. Jag har har dessutom fått lyster och bättre spänst. Min man har bett att få låna krämen vid några tillfällen, men jag har noggrant sagt att han bara ska ta pyttelite för att krämen är så dryg. Vid ett tillfälle skojade han och sa att han smörjt in hela kroppen för den är ju så skön!"

    

   Annika, 69 år

  • Grattis till mig tänkte jag, nu ska jag behöva dras med pigmentfläck.

   Förra sommaren upptäckte jag en brun liten fläck vid högra tinningen. Tänkte inte så mycket mer på den förrän jag upptäckte att den växte ju mer jag vistades i solen. Pigmentfläck! Grattis till mig tänkte jag, nu ska jag behöva dras med pigmentfläck. Rätt vanligt förekommande men svårt att göra något åt. Den fick leva sitt egna lilla liv. Har testat rätt mycket produkter över åren och inget av det jag kände till då verkade fungera särskilt bra. Kanske var det för att jag försökte angripa fläcken alldeles för sent. När hösten kom så avtog pigmentfläckens storlek och den gick så småningom tillbaka helt. 

    

   Detta året fick jag så tips om Q For Skins nya Lingonkräm. Den skulle funka mot massa olika saker, så även mot pigmentfläckar. Det som i början tilltalade mig mest var att detta är en multifunktionskräm! I en tid där vi behöver banta ner vår konsumtion kommer det bli nödvändigt med denna typ av produkt. Q for skin ligger i framkant i denna punkt då de har lyckats skapa en dagkräm/nattkräm/serum/ögonkräm i ett!!! En förpackning istället för flera olika.  

    

   Ihop med vänner drog jag iväg på två veckors semester till Italien. Vi klättrade runt på små vulkanöar utanför Sicilien. Gissa om det plötsligt blev lite mer plats i necessären när jag enkelt kunde packa ner en kräm istället för fyra? :)  

    

   Den största överraskningen blev ändå den som jag inte ens tänkt på, pigmentfläcken. Efter två veckor i medelhavsklimat hade den inte påverkats alls. Jag hade grundat ordentligt med lingonkapslarna samt lingonkrämen och med facit i hand kan jag inte annat än fullständigt jubla över hur mycket mer resistent min hud har kommit att bli. Lyster, mindre linjer och jämn. 

    

   Jag kan inget annat än att rekommendera denna fantastiska kräm, som enligt mig är tokbillig med tanke på innehållet samt resultatet.  Jag har påpekat detta för Q For Skin, att jag tycker priset inte matchar det man får, så det är bara att skynda sig att testa innan de lyssnar på mig och bestämmer sig för att höja priset. :)  

    

    

    

    

    

    

    

    

   lingonberryconcept_qforskin

  • Krämen passar även män

   ”Kliande hårbotten och rynkig hud är ett minne blott. Jag har haft kliande hårbotten i flera år, men efter bara en vecka med Quick Relief Shampoo har klådan hållit sig borta. Jag reser mycket och märker direkt om jag tex använder ett annat schampo på hotell eller liknande. Jag använder sedan i maj i år, Lingonberry Hi-tech Serum in Cream till ansiktet och upplever en annan lyster, mindre rynkor och att påsarna under ögonen har blivit mindre. Jag rekommenderar varmt att prova Q for Skins produkter!”

    

   Dan

    

    

  • Jag behöver inte längre skämmas för mina fula bruna fläckar

   Redan när jag var i 19 årsåldern började jag få hyperpigmenteringar. Då som en linje runt munnen och en mustasch på överläppen. Inte så kul när man är i den åldern.  Sen blev det värre när jag blev gravid med mitt första barn. Då fick jag som stora fläckar i pannan, på kinderna och mustaschen blev värre. Jag såg ständigt smutsig ut och kunde knapp vistas i solen. Det spelade ingen roll om jag smörjde mig med en spf 50 och hade hatt, det blev bara värre och värre. Jag försökte täcka mina fläckar med smink, men de syntes ändå och folk kommenterade ofta hur jag såg ut. Jag funderade på om jag skulle gå på diverse behandlingar för att få bort mina fläckar, men det kändes både som ett dyrt och dåligt alternativ för huden.


   Men sen kom jag i kontakt med Q for Skin. Jag började äta deras svartvinbärskapslar och smörjde mig med deras lingoncreme. Jag fick lära mig att huden är som en bil. Får den inte rätt olja, fungerar den inte. Så känns det när jag använder Q for Skins produkter, som att de jobbar inifrån och ut. Mina fläckar/ hyperpigmenteringar har minskat betydligt. Nu är jag är gravid för tredje gången och har i princip inga fläckar alls, trots att jag slarvat med både spf och hatt. Det cremen och kapslarna har jobbat med inifrån syns verkligen utåt. Min hud är så mycket bättre. Jag känner att den fått en helt annan lyster och är inte alls lika känslig för yttre påfrestningar och sol.


   Jag vet att många har problem med hyperpigmenteringar just under sin graviditet och jag skulle önska att fler fick höra om vad Q for Skins produkter faktiskt gör med huden. Det låter kanske larvigt, men för mig har det lett till bättre självkänsla. Nu äntligen känner jag min fin i ansiktet trots att jag är gravid och har slarvat med solkräm. Q for Skin funkar!

    

   Anna

   före-efter bild

   Bild på mitt ansikte med hyperpigmenteringar sommaren 2015 och idag

    

 • Hårbottenbesvär barn
  • Elton, skorv

   Eltons mamma berättar:

    

   ”Elton är idag 8 månader och för cirka en månad sedan bestämde jag mig för att bli av med hans skorv. Jag har under en längre tid ätit Svartvinbärskapslar och badat Elton i Blackcurrant oil. Men nu smörjde jag hårbotten varje dag och tog bort det som ramlade bort. Jag höll på konstant i två veckor men allt var nästan borta efter en vecka men fortsatte för att få ett bättre resultat. Sedan hans skorv försvann känns det som håret vuxit mer. Jag önskar att jag gjort likadant med storebror Alwar då han snart är 3 år och har skorven kvar. Det är inte lika lätt att göra det på ett barn som har massa hår.”

  • Henry, skorv

   Henrys mamma berättar:

    

   "När min bebis var ca 2 veckor fick han gulvita fjäll där sugklockan hade suttit. Min första tanke var att det såg så äckligt ut och att det säkert inte kommer att vara så lätt att få bort skorvet. Det jag gjorde var att jag masserade ner Blackcurrant oil i hårbotten på kvällen. Nästa dag pillade jag bort de flagor som var lösa. Jag hjälpte även till att gnugga lite lätt med en handduk. Jag gjorde detta tills att alla flagor försvann. Hårbotten var fin igen efter 7 dagar och det hade säkert gått snabbare om jag hade gjort det varje kväll, men med sömnbrist och stor trötthet efter den stora omställningen att bli mamma så glömde jag bort att smörja hårbotten med oljan vissa kvällar. Nu i efterhand så gör det ingenting eftersom skorvet försvann så snabbt och enkelt ändå. Kvar i hårbotten finns nu bara lite märke kvar av sugklockan. Helt fantastiskt!"

    

  • Loas torra hjässa

   "I oktober föddes min lille torris och hela vintern har vi bråkat med hans röda, kliande och flagande hud. Framför allt huvudet har varit drabbat. Vi har provat krämer från apoteken, avokadoolja och flera olika naturliga krämer men inget har hjälpt. Om vi lyckades få hyfsad bukt med det under dagen så kom det tillbaka lika illa nästa morgon igen.

   Och så här höll det på tills vi testade Quick repair cream. Efter att ha smörjt 2-3 ggr/dag i 4-5 dagar var det röda och torra helt borta.

   Vi är helt chockade! Har fortsatt att använda krämen varje dag och hans hud är jättefin! Inte en tillstymmelse till flagande hud någonstans."

    

   Amalia och lille Loa

   qforskin_foreochefterbilder_tova_svartvinbar

  • Ian, skorv

   "Min bebis började få skorv när han var ungefär en månad. Till en början försökte vi med vanlig babyolja och borsta huvudet i samband med bad. Det höll sig i schack, men blev knappast bättre. Efter ett par veckor så testade vi istället skorvmedel, som finns att köpa på apoteket. Det fungerade visserligen, men luktade vedervärdigt och var dessutom ganska dyrt. Sen fick jag tips om svartvinbärsoljan från Q for Skin och bestämde mig för att testa den. Succé! Jag smörjde bebisen morgon och kväll i några dagar och i samband med nästa bad tog jag en mjuk borste och skrubbade lite. Nästan allt försvann på en gång, så tacksam!"

    

   Nathalie och lilla Ian

   qforskin_foreochefterbilder_tova_svartvinbar

 •  Hårbottenbesvär vuxen
  • Sophie, hårbottenbesvär

   Nu förstår jag vad som händer med min hårbotten och äntligen har jag hittat lösningen!

    

   ”Egentligen så länge jag kan minnas har jag haft problem med min torra hårbotten. Jag har nämnt det någon gång för någon frisör, som rekommenderat mjällschampo och sen har det inte varit något mer med det. Jag har kliat och till och med fått stora sår i skalpen. Man skäms ju att säga det men det blir liksom som ett tix att pilla skorpor från huvudet, inte så charmigt, jag vet.

    

   För lite drygt två veckor sedan pratade jag med en vän och började ventilera om saker som händer i livet och jag kom fram till att jag har en väldigt stressig period just nu, både fysiskt och mentalt. I samma vända nämnde jag att min hårbotten är kaos.

    

   När jag då tog kontakta med Q for Skin föll poletten ner. Jag blev påmind om hur stress och reaktioner i huden hör samman. Och äntligen förstod jag. Min hårbotten är känslig och den kommer att bete sig annorlunda vid stress och under vinterhalvåret och/eller under perioder när jag tvättar håret extra mycket. Då behöver jag ge den extra omtanke. Så jag fick två veckor på mig, varje kväll skulle jag smörja in hårbotten med Blackcurrant Nourishing Oil och på morgonen borsta med en naturborste för att hjälpa hårbotten och få bort flagorna och sedan tvättade jag håret med Quick Relief Shampoo.

    

   För mig är det här helt fantastiskt! I många många år har jag haft såna problem och i två år har jag ju haft en lösning framför mig, men ibland är det bara svårt att börja med något nytt.

    

   Tack Q for Skin! Jag kommer fortsätta att ge min hårbotten extra omtanke, särskilt när jag märker att livet är stressigt eller vid väderomslag! Känns tryggt att veta att jag har lösningen nära till hands och också kan agera förebyggande när jag förstår vad som kan utlösa problemet."

   Sophie

   harbottenbesvar_qforskin

  • Sofia, hårbottenbesvär

   Artikel i tidningen MåBra augusti 2013

    

   "Nu kan jag släppa ut mitt håret

   Sofias hårbotten kliade och kliade. En kur med olika fettsyror blev räddningen!

    

   Slarv med kosten i kombination med stress gav Sofia extrem klåda och mjälliknande flagor i hårbotten. Det var så illa att Sofia ständigt tänkte på hur hon skulle sätta upp eller kamma håret för att dölja irritationen i sin hårbotten.

   - Jag var oerhört begränsad, jag kunde aldrig ha utsläppt eller testa nya frisyrer när jag ville göra min fin. Jag hade alltid håret uppsatt.

    

   Efter 3 år med klåda fick Sofia nog och gick till husläkaren som gav rådet att använda mjällschampo och kortison – trots att Sofia var säker på att det inte var mjäll hon led av. Det hade hon haft enstaka gånger när hon var yngre, men det här var någonting annat. Flagorna var extremet många – mer än vanlig mjäll. I perioder var de också väldigt stora.

   - Men jag gjorde som läkaren sa, fast det blev bara värre. Jag fick ännu mer klåda och om jag tyckt att flagorna var som snö innan så hade det blivit snöstorm nu. Det kliade så in i norden, jag höll på att bli tokig.

   Sofia har alltid varit intresserad av alternativ medicin och sedan flera år använt naturliga produkter till kroppen och ansiktet. En dag gick hon förbi en hud- och hårvårdssalong som skulle göra en hårbottenstudie. Sofia anmälde sig och fick veta att hennes hårbotten var näst intill tom på fett – hudbarriären var otät och kunde inte bibehålla fukt.

   - Det var självklart för mig att vara med i studien. Jag ansåg att jag åt bra och borde ha fått i mig tillräckligt med rätt sorts fett, men så var det tydligen inte.

   Q for Skin, företaget bakom studien, ville undersöka vilken effekt oljor av havtorn och svartvinbärsfrön kan ha mot klåda, beläggningar och torrhetsflagor. Sofia fick en specialborste, kapslar med havtornsolja och svartvinbärsfröolja samt ett schampo mot klåda. – Efter 2 veckor hade jag ingen klåda alls, säger Sofia.

    

   För att hålla sin hårbotten i schack äter Sofia numera två havtornskapslar per dag, tvättar håret med ett specialschampo och borstar igenom det noggrant med sin specialborste. Problemet i hårbotten kommer och går, särskilt när hon är stressad eller när det är kallt ute. Men hon kan kontrollera irritationerna. – Det är ganska tidskrävande, men det är definitivt värt det! Med rätt rutiner fungerar det bra. Det är fantastiskt skönt. Nu mår jag väldigt mycket bättre, jag kan ha håret utsläppt och slipper den inre stressen, säger Sofia.

    

   Ellinor Nilsson, sjuksköterska och vd för Q for Skin, berättar att det som är speciellt med hårbottenkuren är att man tillsätter vegetibiliska oljor från havtorn och svartvinbär inifrån och utifrån. Oljorna återställer de irritationer som beror på torr hud. Kuren består också av ett milt schampo med anti-svamp effekt och en borstteknik som stimulerar hårbotten. – I vår studie blev cirka 80 procent bra på två veckor och efter fyra veckor blev de flesta helt bra. Men det är ingen ”quick fix”. Det kräver tid och eget arbete för resultat. Hur mycket tid beror på hur länge man har haft besvär och hur omfattande de är, säger hon."

   harbottenbesvar_mabra_2013

  • Marie, hårbottenbesvär

   Året Runt nr 3, 2013

    

   Min klåda försvann med svartvinbärsfröoljan

    

   Marie hade haft klåda i hårbotten många år när hon började smörja med svartvinbärsfröolja.

   – Klådan försvann på en vecka, säger hon.

    

   Marie Öberg, 57 år, i Karlstad, hade inte bara problem med klåda i hårbotten. Varje kväll var hon tvungen att skrapa hårbotten med en kam för att försöka få bort mjällflagor.

   – Det var mindre trevligt när det rasade ner stora flagor, särskilt om jag hade svart kavaj på mig, säger Marie.

    

   Under flera år sökte hon förgäves hjälp hos läkare. De kunde bara rekommendera henne att använda mjällschampo – men det fungerade inte särskilt bra.

   – Mjällschampot gjorde så jag fick lite mindre mjäll, men det var på bekostnad av hårkvaliteten, suckar Marie.

    

   Problemen med hårbotten gjorde att Marie alltid kände sig ofräsch. Men allt vände när hennes frisör frågade om hon ville delta i en studie.

    

   Varje kväll masserade marie in hårbotten med svartvinbärsfröolja, och för att öka blodcirkulationen borstade hon igenom hela hårbotten med naturborste. På morgonen schamponerade hon håret med ett specialschampo och i kuren ingick även att äta fyra kapslar med havtornsolja varje dag.

   - När jag masserade in oljan i hårbotten kändes det som den sa ”slurp”, den var så torr. Klådan försvann redan efter första veckan och när kuren var avslutad hade också problemen med hudflagorna försvunnit. Nu har jag inga besvär alls, säger Marie Öberg.

   harbottenbesvar_aretrunt_qforskin_marie

  • Jessica, hårbottenbesvär

   Allers nr 9, 2014

    

   Äntligen mår min hårbotten toppen!

   Jessica har besökt åtskilliga läkare och provat många olika mjällschampon för att få bukt med besvären i hårbotten. Utan att få rätt hjälp. När det började kännas hopplöst hittade on på egen hand det som skulle bli en riktig mirakelkur…

    

   Nära nog så länge hon kan minnas har Jessica Jansdotter, 30, från Örebro haft besvär i hårbotten.

   – Det kliade och var rött, framförallt vid hårfästena. Sedan fick jag en gulaktig beläggning, nästan som sårskorpor, och under den var huden inflammerad.

    

   Hon fick höra att det var mjäll och provade olika mjällschampon utan effekt.

    

   Jessica suckar och berättar hur hon i femton års tid kämpade och verkligen testade allt. Från vanliga mjällschampon och produkter från frisörer till ekologiska medel och huskurer som nässelvatten.

    

   – Man brukar säga ”a bad hair day”, en dålig hårdag. Men jag har haft ” a bad hair life”.

    

   För två år sedan blev hennes besvär ännu värre och spred sig till ansiktet.

   – Det blev riktigt illa. Ögonlocken blev röda och irriterande, jag blev svullen runt ögonen och fick mjäll i ögonfransarna och ögonbrynen.

    

   Flera olika diagnoser

   Då gick hon till en läkare som sa att det var mjälleksem. Hon ordinerades specialschampo från apoteket, men det hjälpte inte heller.

   – Då skrev läkaren ut kortisonlösning som jag skulle badda hårbotten med. Den gjorde bara att det blev ännu värre.

    

   Jessica var sedan i kontakt med flera läkare, och fick diverse diagnoser.

    

   – Någon sa att det var inbillning, eller att jag fått skräp i ögonen. En annan sa att det kunde vara tecken på reumatisk sjukdom.

    

   Så småningom remitterades hon till en ögonspecialist som konstaterade att hon fått kronisk inflammation i ögonlocken på grund av mjälleksemet.

   – Hon undrade om jag inte hade försökt göra något åt mina besvär i hårbotten, säger Jessica lite uppgivet.

    

   Nu började en ny runda med mjällschampon från apoteket – som inte fungerade.

   – Det började kännas ganska hopplöst, ju mer jag testade.

    

   Jessica sökte på internet och hittade ett forum där en amerikansk läkare skrev att kapslar med svartvinbärsfröolja kunde lindra besvär som hennes.

   Hon började leta produkteri Sverige, och hittade i en hälsokostaffär med kapslar från Q for Skin.

   – Jag testade och tyckte att jag blev bättre, så jag gick tillbaka för att köpa mer. Då frågade de vad jag hade för besvär och föreslog även att jag skulle prova ett schampo och hudkräm med samma olja.

    

   Bra efter fem dagar

   Det gjorde Jessica.

   – Det var det bästa jag provat.

   Tidigare tappade jag mycket hår, men efter bara två tvättar med schampot blev det betydligt mindre, och efter fem dagar var besvären i hårbotten borta. Helt otroligt!

    

   Nu använder Jessica schampot dagligen, till både håret och kroppen, och smörjer ansiktet och kroppen med kräm som innehåller svartvinbärsfröolja. Hon äter också kapslarna för att maximera effekten.

    

   Drömmen om en frisk hårbotten och tjockt hår har gått i uppfyllelse. Och nu har Jessica förverkligat även en annan dröm.

   – Trädgårdar är mitt stora intresse och jag har hittat en perfekt utbildning i England, garden management. Jag ska plugga minst i två år, sedan hoppas jag få jobba trädgårdsmästare där. Jag har försäkrat mig om att få Q for Skin produkter skickade till mig – dem kan jag inte vara utan.

   harbottenbesvar_allers_jessica_qforskin

  • Yvonne, hårbottenbesvär

   Artikel i Hemmets Veckotidning nr 8 2016

    

   "Redan efter en vecka kom vändningen"

   I flera år kämpade Yvonne för att bli av med de smärtsamma beläggningarna i hårbotten.

   "När Yvonne Lohela, 38 år, blev sjukskriven för utbrändhet hösten 2011 drabbades hon efter en tid av ännu ett problem.

   -Jag fick en tjock beläggning i hårbotten. Det gjorde ont och brände, berättar Yvonne som är redovisningskonsult och bor med man och tre barn i Strömsund.

   Hon hoppades i det längsta att besvären skulle försvinna av sig själva, men efter ett år sökte hon läkare och fick en remiss till hudkliniken på sjukhuset. Olika preparat med kortison skrevs ut, men inget hjälpte.

   -Jag provade fem olika kortisonsalvor som skulle smörjas in i hårbotten och varje gång hoppades jag att det skulle bli bättre.
   Förutom att hårbottenproblemet var plågsamt tog det mycket tid.

   -Det kändes som allt kretsade kring det. Jag la ner åtskilliga timmar på att smörja in hårbotten, tvätta håret och sedan ta bort skorpor.

   Allt detta påverkade också humöret negativt. Yvonne kände sig dranerad på kraft och energi och hade inte orka vara social som hon ville.

   När kortisoncrémerna inte hjälpte fick hon prova ljusbehandling som inte heller gav resultat. Ännu ett alternativ som diskuterades var cellgifter i låg dos.

   -Det här pågick i två år och det var förstås väldigt jobbigt. Till slut fanns det inte mer att göra och jag fick höra att jag skulle få leva med de här problemen, det kändes hopplöst.

    

   En artikel i tidningen gav hopp

   Sjukvården kunde inte hitta någon förklaring till vad hårbottenbeläggningen berodde på och man kunde varken konstatera att det var eksem eller psoriasis.

   - En kväll ringde min mamma och sa att hon hade läst en artikel om produkter med havtornsolja som kunde hjälpa mot hårbottenbesvär.
   Yvonne läste mer om Q for Skin, som tillverkar produkterna, på internet och bestämde sig för att testa. Efter rådgivning började hon ta kapslar med havtornsolja, smorde in hårbotten med havtornsserum och tvättade håret med Quick Relief Shampoo. Hon använde också en naturborste med svinborststrån för att massera hårbotten och få bort beläggningarna.

   - Redan efter en vecka märkte jag resultat och ett par dagar senare var jag helt ren i hårbotten! Då försvann också smärtan och den brännande känslan, berättar Yvonne och fortsätter:
   - Jag trodde inte det var sant. Det var en enorm lättnad att slippa beläggningarna och smärtan som jag trodde jag skulle få dras med resten av livet.

   Hon påbörjade behandlingen i april 2015 och har sedan dess fortsatt med kapslarna, serumet och schampot.

   - Jag vet inte riktigt om jag vågar sluta, då kanske besvären kommer tillbaka, men kanske jan jag trappa ner dosen lite. Det känns bra att produkterna bygger på havtornsolja och är ekologiska.

   Nu när allt inte längre kretsar runt hårbottenbesvären mår Yvonne mycket bättre och känner sig piggare och gladare.

   - Det känns som jag har fått mitt liv tillbaka. Nu är det mycket roligare att vara social och träffa folk."

   harbottenbesvar_mabra_2013

  • Jessica efter 3 år

   Håller resultatet? 3 år efter tidningsartikeln i Allers berättar Jessica hur hon gör för att behålla sina fina resultat!

    

   Min hårbotten mår toppen!

   "När jag efter femton års kämpande med att bli av med mina besvär i hårbotten provade Q for Skins hårbottenpaket innehållande hårborste Blackcurrant Oil, Quick Relief Schampo samt Hair & Body Schampo dröjde det inte mer än fem dagar innan besvären var helt borta. Det var en helt otrolig känsla och jag kunde knappt tro att det var sant. Och det var just kombinationen av att inför natten massera hårbotten med borsten, sedan med oljan för att nästa dag borsta igenom håret och sedan först tvätta med Har & Body Schampot och sedan med Quick Relief Schampot som hjälpte mig. Jag kunde nämligen inte låta bli att prova lite olika kombinationer för att se om det gjorde någon skillnad. Det visade sig att det gjorde det! Att använda oljan och hårborsten men tvätta med ett annat schampo var inte alls lika effektivt.

    

   Efter en tids användande kunde jag inte låta bli att oroa mig över om den fantastiska effekten av svartvinbärsfröolja skulle avta och sluta fungera för mig. Det har nu gått tre år sedan jag började använda produkterna och min hårbotten mår precis lika bra som när jag provade Q for Skins produkter för första gången! Det har dessutom visat sig att jag inte längre behöver massera hårbotten med oljan eller tvätta med Quick Relief schampot varje dag - en omgång under 3-5 dagar ungefär var 5-6 vecka räcker alldeles utmärkt för att besvären ska hålla sig borta.

    

   Samma år som jag började använda produkterna flyttade jag till England för att utbilda mig i Garden Management vid University of Greenwich. Efter två år tog jag min examen och har sedan dess vunnit ett stipendie vilket innebar att jag fick möjlighet att fortsätta lära mig och utvecklas som trädgårdsmästare i Great Dixter House and Gardens i East Sussex. Därefter kom jag in på en tvåårig utbildning i RHS (Royal Horticultural Society) Garden Wisley i Surrey som jag stormtrivs med. Att få göra det jag så länge drömt om är helt fantastiskt, däremot är vattnet i England inte lika fantastiskt…

    

   Där jag bor just nu är vattnet väldigt hårt med mycket kalk och klor vilket medförde att jag fick väldigt torrt och glanslöst hår. För att hålla det i schack använde jag kopiösa mängder balsam och inpackning. Lyckligtvis fick jag i december förra året ett prov på Q for Skins Nourishing Schampo som jag sedan dess har använt i stället för Hair & Body Schampot. Skillnaden har varit enorm! Mitt hår både ser och känns mycket friskare. Det har återfått sin glans. Dessutom är det inte alls frizzigt längre! Jag behöver inte längre använda inpackning och använder mycket mindre mängd utav Q for Skins Conditioner. I början tyckte jag att det fungerade lite för bra och att det måste vara inbillning från min sida. Därför gjorde jag ett eget blindtest där jag hällde i Nourishing Schampo in en märkt flaska och Hair & Body Schampo i en precis likadan omärkt flaska. Även om inte jag visste vilken schampo jag använt på morgonen så visste mitt hår det! Det är också roligt att jag fått så mycket komplimanger för håret sedan jag börjat med ett nytt schampo.

    

   När jag började med Q for Skins produkter tog jag svartvinbärskapslar för kronisk inflammation i ögonlocken (Blefarit) som jag fått på grund av mjälleksem i ansiktet. Jag tog då fyra kapslar per dag men har med tiden minskat dosen och tar idag endast två. Jag hade dessutom blivit tillsagd av min ögonläkare att använda ljummet vatten och babyschampo för att tvätta ögonlocken med morgon och kväll. Jag tyckte inte att det hjälpte så mycket mot mjället i ögonfransarna eller mängden ögonfransar jag tappade. Eftersom att Quick Relief Schampot varit så effektivt och är så otroligt milt provade jag det i stället för apotekets babyschampo och det har hjälpt mig jättemycket. Jag tappar inte längre lika mycket ögonfransar och har näst till ingen mjäll i ögonfransarna. Detta har även hjälpt mot torrheten, irritationen och svullnaden kring och i ögonen.

    

   Q for Skins produkter har även trollat bort mitt mjälleksem. Jag brukade använda en stark kräm från apoteket som hjälpte till en viss del, men med en kombination av Quick Repair krämen och Blackcurrant Oil har jag inte haft några tecken på mjälleksem i ansiktet på flera år! Jag har dessutom provat deras nya Nourishing Oil som hittills har haft samma underbara effekt men med en underbar doft! Jag har också provat Cleansing Milk och har aldrig haft renare hy i ansiktet.

    

   Vattnet i England har också visat sig ha en negativ effekt på min hud vilket har lätt till torrhet med eksem på kropp och händer. Jag har då använt oljan innan dusch och Hair & Body schampot som tvål när jag duschat för att sedan smörja in mig med Quick Repair krämen. Detta har fungerat perfekt! Ibland har jag även upplevt torrhet i underlivet och har då gjort på samma sätt - olja före dusch men sedan tvättat med Quick Relief Schampot. Även det fungerar utmärkt! Jag har dessutom så länge jag kan minnas haft torra läppar som spricker i tid och otid. För att lindra besvären har jag använt en salva på apoteket som fungerat riktigt bra, men jag har aldrig tyckt om att den innehåller så mycket "skräp". Jag har därför nu provat Blackcurrant Lip Balm och det är det ENDA läppsyl som någonsin haft samma effekt som salvan från apoteket!

    

   När jag pratar om Q for Skins produkter känns det ibland lite fånigt och lite för fantastiskt för ingenting kan väl vara så bra eller hjälpa mot så mycket? Av flera års egen erfarenhet av Q for Skins produkter kan jag med gott samvete säga - jo, det kan faktiskt det!"

   harbottenbesvar_jessica_efter 3ar

    

    

   kundberättelse_allers

  • Åsa, hårbottenbesvär

   Artikel i Året Runt, juni 2016

    

   "Jag botade min torra hårbotten med svartvinbärsfröolja

    

   Åsa fick besvär med hårbotten redan som barn, med det var först för något år sedan som hon blev riktigt besvärad. Tillslut var det så illa att hon fick dammsuga sängen för att bli av med alla mjäll.

    

   När Åsa Svensson, 48 år, i Linköping, var barn hade hon till och från bevär med hårbotten, det kliade och fjällade och hon fick starka salvor att smöjra in sin hårbotten med.

   - När jag kom upp i tonåren försvann besvären av sig själva och jag hade inte några problem med mjälleksem på flera år. Men för något år sedan började det komma tillbaka och jag gick till läkaren för att få hjälp, berättar Åsa.

    

   Åsa fick starka salvor, bland annat med kortison i, och köpte även schampo på apoteket som skulle lindra och dämpa klådan och förhindra att hårbottnen flagade. För Åsas del uteblev effekten och hårbotten blev istället tunn och skör. När hon kliade sig var hårbotten så skör att det ibland började blöda.

   - Jag blev lite förvånad över att det inte fanns andra och mer skonsamma preparat att erbjuda, det var precis samma medel och salvor som jag hade fått när jag var yngre.

    

   Åsa beskriver att hennes liv påverkades på många olika sätt. Förutom den ständiga klådan kunde hon inte ha håret utsläppt, hon fick borsta håret utomhus och kunde inte bära svarta kläder, eftersom det mjällade så från hennes hårbotten. Det räckte att hon reste sig från en stol för att det skulle falla mängder av flagor från håret.

    

   Fick skaka huvudkudden

   - Varje morgon när jag vaknade fick jag gå ut och skaka huvudkudden och ibland även resten av sängkläderna, eftersom de var fulla av mjäll. När det var som värst dammsög jag till och med sängen, eftersom det kommit så mycket under natten. Jag kände mig aldrig fräsch även om jag var nyduschad och nytvättad i håret, det är en väldigt olustig känsla och det tar på psyket efter ett tag, berättar Åsa.

    

   Tack vare en arbetskamrat fick Åsa höra talas om att svartvinbärsfröolja kunde hjälpa, kollegan had eläst om det någonstans och visste även vilket bekymmer Åsa hade med sin hårbotten.

   - Jag har aldrig ätit hälsopreparat, men när jag läste om det blev jag intresserad och samtidigt - vad hade jag att förlora på att pröva.

    

   Efter någon månad märkte Åsa att hon blivit bättre och ytterligare ett tag kunde hon konstatera att hårbotten kändes mjukare och inte lika torr. Hon kunde så småningom börja borsta sig inomhus igen och dessutom ha håret utsläppt om hon ville.

   - Det var verkligen stor skillnad, vilket även konstaterades av min frisör när jag var hos henne och klippte mig. Jag är helt enkelt jättenöjd och jag vet inte vad jag hade gjort om jag inte hade fått nys om det här medlet. En stor fördel är också att det är helt naturligt och inte har en massa biverkningar, avslutar Åsa."

    

    

   harbottenbesvar_aretrunt_2016

  • Ruth, troublesome scalp

   "I have struggled with a dry, flaky and itchy scalp for almost 4 years. Living in hot and humid Singapore and Hong Kong, I attributed it to the climate. I saw various doctors and was prescribed different shampoos, none of which had any success. On the contrary, things were getting worse, particularly when under periods of stress and my husband would regularly tell me to "stop clawing at my head". I was becoming increasingly self conscious about flakes on my clothes.

    

   I will admit, after 4 years of struggling with this, I was sceptical about there being any products that would improve the condition of my scalp. At the same time, I reckoned I had nothing to lose by giving Q for Skin's products a shot.  I was also impressed by the company's commitment to sustainability - I firmly believe the products we use should not have a detrimental effect on the environment. To treat my scalp, I was advised to massage Blackcurrant oil into the affected areas on a nightly basis. In the morning I should brush my scalp and then wash my hair with Quick Relief Shampoo followed by Q Conditoner. In addition I was told to take 3 blackcurrant seed oil capsules a day.

    

   Within a few days my scalp felt less itchy and after 10 days the previously affected areas were completely clear. I was (and still am) completely amazed at the improvement in such a short space of time. I would highly recommend Q for Skin's products to anyone with skin problems."

  • Anita, hårbottenbesvär

    

   "Jag är en kvinna på 71år som har haft hårbottenprobelm så länga jag kan minnas med illröd hårbotten, klåda och torr fjällande hud.


   Jag har varit hos flertal hudläkare fått en massa olika preparat bl.a cortisonlösning och gått igen alla hårshampoon och lösningar för torr hårbotten på apotek men utan resultat. Jag hade verkligen tappat tron till att någonsin bli bra. Sedan gick jag in på nätet av en händelse och klicka på hårbottenbesvär och kom fram till Q for Skins webshop, där jag hittade ett paket med ”Nourishing oil, Quick Relief Shampoo, svartvinbärskapslar och hårborste". Tog nu sista chansen till att bli bättre med mina problem och det ångrar jag verkligen inte.

    

   Började första veckan att massera oljan varje kväll, borsta håret varje morgon, tvätta håret varje dag och tog en svartvinbärskapsel varje morgon. Såg redan förbättring efter 3 veckor.

    

   Nu har det gått fyra månader och är helt symtomfri, ingen röd, kliande eller torr hårbotten. Numera tar jag lite olja på fingertopparna och masserar in i hårbotten ca 2 ggr. i veckan och tvättar håret med schampo var tredje dag.

   Måste också tillägga att jag numera använder oljan till hela kroppen även ansiktet den är ljuvlig.

    

   Jag är så tacksam för att ha hittat något som verkligen fungerar, synd bara att jag inte har kommit på detta tidigare.

   Vill med detta förmedla till andra med liknande problem testa detta, för mig det enda som hjälpt."

   Anita

  • Dan - Kliande hårbotten är ett minne blott

   ”Kliande hårbotten och rynkig hud är ett minne blott. Jag har haft kliande hårbotten i flera år, men efter bara en vecka med Quick Relief Shampoo har klådan hållit sig borta. Jag reser mycket och märker direkt om jag tex använder ett annat schampo på hotell eller liknande. Jag använder sedan i maj i år, Lingonberry Hi-tech Serum in Cream till ansiktet och upplever en annan lyster, mindre rynkor och att påsarna under ögonen har blivit mindre. Jag rekommenderar varmt att prova Q for Skins produkter!”

    

   Dan

    

    

  • Aina, Gävle, hårbottenbesvär

   Efter 4 års elände blev jag besvärsfri med Quick Relief Shampo.

    

   Jag såg en intervju i Året Runt och kände igen mig i de problem som beskrevs. Jag var desperat och hade provat allt men inget hade hjälpt mig tidigare. Jag blev sakta men säkert bättre för varje tvätt och efter tre månader var mina problem borta.

    

   Så fantastiskt att slippa klådan, beläggningarna i hårbotten och alla dessa mjäll, jag som jobbar i kyrkan och har ofta svarta kläder.

    

   Min frisör sa att min hårkvalite förändrades och att håret blev tjockt och fylligt igen.
   Jag är så tacksam.

    

   Aina

    

 • Intimbesvär
  • Lotta, torra slemhinnor

   "De senaste 10 åren har jag haft besvär med torra och sköra slemhinnor. Under dessa år har jag provat ”allt”, utan märkbara resultat. Hade inte mycket hopp kvar, men det lilla som kvarstod fick mig än en gång att besöka en hälsokostbutik. Den här gången fick jag rådet att smörja med Blackcurrant Oil från Q for Skin, och jag fick med mig ett prov hem. Förvånat kunde jag konstatera att huden omedelbart kändes mjukare och mer följsam! Dagen efter hängde jag på låset när de öppnade och köpte oljan, som jag började smörja med minst tre gånger dagligen. Jag köpte även Svartvinbärskapslar för att även ge näring inifrån. 

     

   Idag, några månader senare, har jag överhuvudtaget inga besvär. Jag njuter av ett intimt samliv med min partner, vilket jag inte kunnat göra på åratal. I sommar har jag även badat mycket i havet och varit på en 4-dagars cykelsemester; vilket förr var förknippat med ökad torrhet och sveda, men som nu passerat helt utan konsekvenser för underlivet. Det är dock märkbart om jag slarvar med oljan, så jag ser till att ha med mig en liten flaska Blackcurrant Oil vart jag än går. Jag lever idag ett normalt liv och behöver inte längre anpassa mig efter slemhinnorna, vilket är en enorm frihet. Om en enda människa kan bli hjälp av att jag delar min historia, så var det värt det!

    

   Jag är med i både svenska och utländska grupper där vi delar besvären med extremt torra slemhinnor, och jag har i dessa forum tipsat om Blackcurrant Oil. Ibland känns det lite skämmigt att skriva om torrhet i underlivet… Men vadå! Blackcurrant Oil är det bästa som har hänt mig och om någon annan kan bli hjälpt av denna underbara olja… Säger jag Yes!!"

   Lotta

    

    

    

    

    

  • Lena, torra slemhinnor

   Jag heter Lena och är 54 år och bor i norra Sverige. Jag är en aktiv kvinna och är mycket ute i skog och mark med min familj och min hund. Jag lever ett mycket bra och aktivt liv, men har de senaste åren haft problem med mina slemhinnor p.g.a. klimakteriet. Jag har provat olika oljor, tvålar och kapslar för mina torrhetsproblem, men utan större resultat.


   Fick tips att prova Q for Skins Blackcurrant Oil och Svartvinbärskapslar och har använt det i ca 4 månader och det funkar utmärkt. Blackcurrant Oil känner jag är extremt mjukgörande och jag känner en klar förbättring av mina besvär.

   Förutom oljan och kapslarna använder jag numera Hair & Body Shampoo som intimtvål. Den gör att jag kan få känna mig fräsch utan att ge obehag.


   Att jag lyckades hitta denna hjälp är tack vare min väninna. Det är omöjligt att förstå när man ser produkterna att de kan göra kan göra så stor skillnad!

    

    

    

    

  • Jennie, vestibulit

   Det är vad torra slemhinnor och sjukdomarna som drabbar underlivet skapar hos oss kvinnor.

    

   Vet du vad vestibulit är? Jag blir inte förvånad om du inte vet för du är absolut inte den första. Ändå uppskattar man att var tionde kvinna mellan 18-25 år drabbas av just vestibulit, en annan studie till och med fler, men ändå vet knappt någon vad det är.

   Jag heter Jennie. Jag upptäckte att sjukdomstillståndet existerade en dag när jag satt framför datorn och Googlade i ren desperation. Jag hade då haft stor problematik i mitt underliv i 2 år men hade varken tagits på allvar eller fått hjälp.

   Kronisk svamp var det enda läkarna sa och gav mig medicin, men när svampen var borta stannade symptomen kvar - och slemhinnorna blev allt sämre. Jag kunde inte använda tampong, ha samlag betydde smärta och ett tag kunde jag inte ens ha på mig byxor eller cykla.

    

   Vestibulit är ren och skär smärta i underlivet. Brinnande vulva ett annat ord. Slemhinnan kring öppningen blir överkänslig och torr vilket gör att minsta beröring leder till stark sveda och brännande smärta. Och trots att de uppskattar att så många kvinnor drabbas så finns ingen forskning och inte heller någon framtagen fungerande behandling.

    

   När jag upptäckte att jag kanske skulle få leva med Vestibulit hela livet blev jag livrädd. Vem kommer vilja ha mig när jag är såhär? Hur ska jag kunna få barn och leva bra?

   Sanningen att säga så var min egen bild av smärta i underlivet ett normalt tillstånd. Det är väl så att vara kvinna? Att sex kan göra ont men jag tar mig igenom det ändå för det är bara så det är för oss kvinnor. Vår njutning är inte lika viktig och skammen som infinner sig om jag inte kan leverera den sexuella normbilden av kvinnan får mig att känna mig otillräcklig.

    

   Och det är just det, skammen.

    

   Vi måste börja prata om våra underliv! Måste börja dela våra historier och sätta ner foten och försöka respektera våra kroppar. Jag har betydligt fler kvinnor omkring mig som lider av någon form av sköra slemhinnor än kvinnor som inte har det. Och kvinnor som har sex fast det gör ont och kvinnor som har svampinfektion på svampinfektion och får utskrivet Pevaryl som förstör slemhinnan - men som ingen berättar om.

   Ett steg i den rätta riktningen är att jag testat allt. Jag är nästan symtomfri från Vestibulit idag efter en multi-behandling som krävde jobb både mentalt, fysiskt och känslomässigt. Det enda det lämnade kvar var utmattade och torra slemhinnor. Men jag hade gett upp lite, tänkte att det ändå väl är ett normaltillstånd för oss kvinnor.

    

   Men så för två månader sedan började jag jobba på en Hälsokraft-butik och fick höra om en svartvinbärsfröolja vi sålde som enligt kunderna skulle vara så otroligt bra för slemhinnorna. Jag förväntade mig inget speciellt eftersom fyra år hade gjort mig ganska skeptisk. Men när jag kommit in på dag två var det plötsligt som om hela slemhinnan var utbytt. Fyra år och sedan räckte två dagar för att känna mig nästan helt läkt. Två dagar...

   Så hoppet har åter tänts och jag sätter ner foten och säger nej, torra och sköra slemhinnor är inte ett normaltillstånd för oss kvinnor! Och framförallt är det dags för oss att låta Fifi ta plats.

    

   Hon har varit undangömd i alldeles för många sekel.

    

   Med kärlek till alla kvinnor,

   Jennie

  • Inga-Lill 72 år

   "Jag har haft stora besvär med mina torra, sköra slemhinnor i underlivet i ca 5 års tid. Det har inneburit hemsk klåda som övergick till sår och sprickor. Något samliv var inte att tänka på.

    

   Jag sökte hjälp på Gynekologisk mottagning och fick ordinerat cortisonsalva morgon och kväll tills såren läkt och jag skulle även smörja med vaselin varje morgon. Vaselin skulle jag fortsätta med livet ut.

    

   Mina slemhinnor torkade ihop mer och mer. Så blev jag kallad till cellprovtagning och den smärta detta innebar var nästan övermäktig. Jag blev då rekommenderad Vagifem vaginaltabletter av Gynekologen men det tog jag redan men blev rådd att fortsätta, det fanns inget annat.

    

   En väninna talade om att hon fått hjälp av en olja som är bra för torra slemhinnor. Jag beställde ett paket med Blackcurrant oil och Hair & Body schampot från Q for Skin. Redan efter bara en veckas användning kände jag en skillnad. Efter 2 månader med Blackcurrant oil kompletterade jag med Svartavinbärskapslar och Havtornskapslar. Den här kombinationen har jag haft i ca 3 månader och mina problem med torra slemhinnor är nästan helt borta. Även mitt samliv fungerar igen. Jag använder vare sig cortison eller vaselin längre. Blackcurrant oil är det bästa som hänt mig och jag hoppas att fler tar denna möjlighet för att få hjälp."

    

   Iga-Lill 72 år

  • Vendela, vestibulit

   "I November 2017 fick jag reda på att jag hade vestibulit. Jag hade precis fått ett nytt förhållande med en kille. Under vårt första år tillsammans kunde vi på grund av vestibuliten inte alls ha penetrerande sex för jag hade så ont och var torr i underlivet, oralsex funkade bara någon gång ibland. Jag fick min vestibulit i juni 2017 av att ha sex en gång samtidigt som jag hade svamp.

   Via facebook såg jag ett inlägg om en kvinna som hade använd Q for Skins Blackcurrant oil. Hon hade haft problem med torra slemhinnor i 10 år och denna olja hade hjälpt henne att återställa slemhinnorna. Jag kände att jag var tvungen att prova. Till en början kändes oljan nästan uttorkande och kliade på området men efter några veckor kändes det bättre. Det kändes som att huden i underlivet hade blivit nästan dubbelt så stark som innan. Även vestibuliten kändes bättre efter detta då området kändes mer tåligt än innan. Det var inte heller lika torrt inuti slidan vilket också minskat smärtorna vid sex ytterligare. Jag har ätit både Q for Skins Svartvinbärskapslar och använt oljan. Blackcurrant oil och Svartvinbärskapslarna har bidragit till att det nu går mycket bättre att ha sex då huden blivit starkare och inte är lika torr, de flesta gånger har jag inte alls några smärtor under sex.

   Att leva med vestibulit påverkar inte bara förhållandet och sexlivet utan påverkar hela livet i övrigt också. Därför är jag så otroligt glad att jag provade Blackcurrant oil och Svartvinbärskapslarna eftersom de har hjälpt mig så mycket. Den har förbättrat min livskvalitet på många sätt!

   Dessutom har jag under fyra års tid haft problem med en analfissur (en spricka i ändtarmen som orsakar kramp i ringmuskeln samt smärtor vid ändtarmen). Sedan jag började tvätta mig med Blackcurant oil har smärtorna minskat och det känns som att sprickan har läkt. Däremot har oljan ibland orsakat klåda men i stort har den haft positiva effekter. Även detta har ökat min livskvalitet. Därför skulle jag rekommendera alla med analfissurer att prova detta också och se om det kan hjälpa dem med.

   Tack för denna underbara olja!"


   Vendela, 25år

    

    

    

    

    

  • Katarina, klimakteriet

   "Mitt insteg i klimakteriet blev tappad sexlust, slemhinnor som fnöske och handflator som en grovarbetares.
   Jag blev tipsad om Blackcurrant Oil. Jag tyckte att den var skön mot huden och underlivets slemhinnor. Idag ett halvår senare är jag beroende av den. När jag använder oljan i underlivet känner jag mig sexigare och fräschare. Jag har aldrig upplevt något liknande med en olja, det finns en doft i den som får mig att känna mig pigg.
   Sexlusten kommer mer och mer tillbaka och idag har jag en kärleksfull relation med en man."

   Katarina

 • Oren hy
  • Petra, oren hy

   "Det var en sommardag som det hela började, jag var 19 år och fick min första finne. Under hela min tonårstid hade jag inte haft en enda finne och jag tänkte att någon gång så måste tonårsfinnarna komma. Det jag då trodde var tonårsfinnar var början till 15 års lidande. Strax efter att den första finnen hade ploppat upp så blev de bara fler och fler. Jag sökte mig till olika läkare och fick antibiotika och starka salvor. Det hjälpte för stunden men efter några månader var finnarna tillbaks igen. På somrarna var min akne mycket bättre, eftersom jag solade slaviskt för att bränna bort den. Personer med akne har ofta en mycket känslig hud och att utsätta sig för så mycket solande är inte bra för huden, vilket jag också upptäckte flera år senare. Sommaren var den bästa tiden på året, då brukade jag vara helt fri från mina finnar.  

    

   Så fort sommaren blev till höst så började finnarna att ploppa upp igen. Vid 20 års ålder började jag att söka mig till olika hudterapeuter, vilket jag fortsatte med under de kommande 13 åren. Det jag alltid fick till svar var att jag hade fel produkter och att jag behövde göra en kemisk peeling eller en syrabehandling. Jag har gjort både syrabehandlingar och kemiska peelingar, samtidigt som jag har använt produkter med aha-syra under många år. Min hud blev betydligt bättre, finnarna gick aldrig bort men periodvis kunde jag hålla dem i schack.

    

   Vid 33 års ålder började min hud att reagera på nästan allt som jag tog på huden. Jag hade sår i ansiktet och aknen var värre än någonsin. Min hud var tunn och torr som ett sandpapper, som inte kunde ta till sig någon fukt. Jag var helt förtvivlad och undvek sociala situationer. Att gå till jobbet var jättejobbigt, dels för smärtan i mina bölder och med tanke på hur jag såg ut. Jag hade provat mängder av produkter som fanns på marknaden och spenderat ofantliga summor pengar på olika mirakelprodukter.

    

   En höstdag så klev jag in i en lifebutik i Simrishamn och blev rekommenderad Q for Skins produkter. Jag bokade telefonrådgivning hos Q for Skin och vi resonerade kring mina hudproblem och vikten av näring inifrån. Jag började därför med svartvinbärskapslar för att tillföra lättuptaglig Omega 3 och Omega 6-fettsyran GLA och även hudvårdsprodukter med samma olja. Efter en månad började jag också kombinera med havtornskapslar.

    

   I början blev det lite sämre men sakta men säkert blev min hud bättre. Efter två månader hade jag inga finnar kvar. För att min akne ska hålla sig i schack så äter jag både svartvinbärskapslar och havtornskapslar. Jag behöver också tänka på vad jag äter och försöker undvika vitt mjöl, socker och choklad så gått det går.

    

   Jag är så tacksam för den hjälp och stöd som jag har fått av Q for Skin under våra samtal. Att jag skulle bli så här bra hade jag inte kunnat föreställa mig. Budskapet som jag vill få fram med min berättelse är att hälsa och skönhet kommer inifrån. För att må bra så måste både insidan och utsidan vara i balans. Fettsyror, bra mat och en mild och naturlig hudvård, tror jag är a och o, oavsett om du är gammal eller ung. Jag har utsatt min hud för mycket och jag kan inte med säkerhet säga vad som har utlöst vad. Däremot är jag starkt övertygad om att vad jag gjorde mot min hud för 15 år sedan får jag betala priset av idag."

    

   qforskin_orenhy_fore_petra

   Före

    

    

   qforskin_orenhy_efter_petra

   Efter 2 månader

    

    

   Petra har använt:

   Svartvinbärskapslar • Havtornskapslar
   Blackcurrant Oil Quick Repair Cream
   • Cleansing Milk

  • Ida, oren hy

   "Sedan tonåren har jag haft en mycket stressad och obalanserad hy, har bokstavligen försökt med allt som rekommenderats för att bli av med detta. Trots att jag är medveten inom hälsokost och hudvård, att kroppen påverkas av det vi stoppar i oss och att huden absorberar det som vi smörjer på den, var jag till och med beredd att ta starka receptbelagda läkemedel som jag visste skulle påverka obalanserna i kroppen ännu mer i längden. 6 månader efter behandling med dessa läkemedel kom problemen tillbaks med dubbel styrka.

    

   Jag är genuint tacksam att jag lärt känna Q for Skin genom mitt arbete. Efter en månad var resultatet med intag av 4st Svartvinbärskapslar överväldigande. Anti-stress krämen har en given plats i mitt badrum, tillsammans med Cleansing Milk och Suppressing Booster. Inte nog med att min hud inte längre är stressad, jag har fått en helt annan lyster och förbättrad cellförnyelse, minskad talgproduktion och hittat produkter som genuint värnar om både vatten, miljö och min hud. På riktigt!" 

   ida_before_after_pimples

    

    

  • Nikki, oren hy

   När jag var 27 år gammal fick jag besvär med kraftig rodnad och plitor i ansiktet. Just då var det ingen stor sak för mig. Jag hade besvär i några månader, gick till läkaren, fick antibiotika i några månader, och problemet var löst. 

    

   Ungefär tio år senare kom besvären tillbaka, först lite smygande men med tiden blev det värre med plitor som täckte hela ansiktet och även nyckelben och bröst. Under perioder fick jag också rodnad, hetta och stramande hud som dök upp direkt om jag åt eller drack något starkt. 

    

   Under åren som gått mellan det första utbrottet och återfallet hade jag börjat intressera mig för kost och hälsa på djupet. Att ta en flera månader lång antibiotikakur för att dämpa besvären kändes därför inte längre som ett alternativ, utan jag ville komma åt problemet på naturlig väg. 

    

   I grunden åt jag redan en relativt ”ren” kost: i princip veganskt och utan raffinerat socker, gluten och tillsatser. Det fanns alltså inte så mycket kvar att laborera med, men jag testade olika varianter som att äta raw food under en period (jag hade redan tidigare gjort det under ett års tid), äta mer eller mindre enbart frukt under en period, dricka gröna juicer, smoothies och kombucha, utesluta olika livsmedel som potatis, tomat, broccoli o.s.v., och även att ta kosttillskott som chlorella, MSM, selen, kisel och annat. En del saker gav effekt i några månader, men varje gång kom obehaget tillbaka, och fortsatte att bli värre och värre.

   Samtidigt provade jag mig igenom olika hudvårdsprodukter och olika ansiktsbehandlingar. Jag vet inte hur mycket pengar jag lagt på kompletta serier med produkter, som ibland gett fina resultat i början, men utan undantag kom besvären tillbaka efter några månader. 

    

   Till slut, i oktober 2017, när jag kämpat med hudbesvären i 4-5 år, fick jag ett infall när jag var på en hälsokostbutik i Göteborg och frågade om det fanns något kvar som jag inte hade provat, och då blev jag rekommenderad Svartvinbärskapslar från Q for Skin.

    

   Sagt och gjort, jag köpte en burk kapslar och gick sedan in på Q for Skins hemsida och läste om konceptet. På hemsidans kundberättelser såg jag att många fick resultat redan efter några veckor, så en månad senare, när jag inte såg någon skillnad alls, var jag ärligt talat superbesviken. 

    

   Jag bokade ändå tid för telefonrådgivning, och där fick jag rådet att inte nöja mig med Svartvinbärskapslar, utan också lägga till Quick Repair Cream, Blackcurrant Oil och Cleansing Milk, samt helst även Havtornskapslar. Dessutom blev jag rådd att ge det ett halvår och inte bara några veckor. 

    

   Egentligen var jag ganska skeptisk, det kan jag glatt medge. Men eftersom jag redan hade köpt så många olika produkter genom åren, varför inte prova ett sista alternativ?

    

   Ett halvår senare, i maj 2018, hade huden knappast blivit perfekt, men äntligen hade jag börjat se tillräckligt stor skillnad för att välja att förlänga ”prövotiden” - och efter det började huden snabbt att förändras dramatiskt. I månadsskiftet juli/augusti hade jag kvar några enstaka plitor, men jämfört med att vara helt täckt av dem kändes huden på gränsen till perfekt.

    

   De senaste åren har jag inte visat mig utomhus utan tjocka lager mineralsmink, och nu behöver jag inget smink alls längre – det är en sån befrielse! 

   /Nikki

    Oktober 2017                November 2017                   Juli 2018

    

   Nikki har använt:

   • Svartvinbärskapslar • Havtornskapslar
   • Blackcurrant Oil Quick Repair Cream
   • Cleansing Milk

  • Petra efter 5 år

   "Jag är så tacksam att jag för fem år sedan klev in i en lifebutik i Simrishamn och blev rekommenderad Q for Skin. Vid 33 års ålder började min hud att reagera på nästan allt som jag tog på huden. Jag hade sår i ansiktet och aknen var värre än någonsin. Min hud var tunn och torr som ett sandpapper efter alla kemiska behandlingar och AHA-syror. Jag var helt förtvivlad och undvek sociala situationer. Att gå till jobbet var jättejobbigt, dels för smärtan i mina bölder och med tanke på hur jag såg ut. Jag hade provat mängder av produkter som fanns på marknaden och spenderat ofantliga summor pengar på olika mirakelprodukter.

   Jag blev tipsad om att boka telefonrådgivning hos Q for Skin och vi resonerade kring mina hudproblem och vikten av näring inifrån. I början blev det lite sämre men sakta men säkert blev min hud bättre.

   Att jag skulle bli så här bra hade jag inte kunnat föreställa mig. Det gick åt mycket produkter i början och jag behövde känna stöd, och det fick jag under våra samtal. Idag går det inte alls åt lika mycket produkter, men fettsyror, bra mat och en mild och naturlig hudvård, tror jag är a och o, oavsett om man är gammal eller ung för att hålla huden i balans, särskilt under extra stressiga och påfrestande perioder i livet.

   Jag har en dotter som emellanåt har haft problem med torr hud. För att hålla hennes hud i balans så äter även hon Svartvinbärskapslar, använder endast Q Ultra Care som duschkräm och schampo, samt att hon alltid smörjer in sig med Quick Repair Cream. Det är inte mycket som behövs, men det ger fantastiska resultat.

   Jag är så glad och tacksam att jag fick kontakt med Q for Skin för fem år sedan. Jag fick fantastisk rådgivning och fick prova olika produkter för att hitta de som passade mig. Idag finns det inga andra alternativ än att fortsätta med dessa produkter. De ger min hud näring både på insidan och utsidan." 

   qforskin_orenhy_fore_petra

   Före

    

       Idag

    

    

   Petra använder:

   • Svartvinbärskapslar • Cleansing Milk
   • Suppressing Booster Quick Repair Cream
   • Blackcurrant Nourishing Oil

 • Röd, stressad hud
  • Sandra, röd/stressad hud

   Allt starkare kortisonbehandlingar och receptbelagda mediciner visade sig verkningslösa mot Sandras besvär. Efter att ha plågats i över 20 år av förvärrade hud- och hårbottenbesvär i ansikte och hårfäste var Sandra till slut desperat och på god väg att ge upp. Idag är hon glad att hon inte gjorde det. Efter 4 månader med Q for Skin är hon i det närmaste helt fri från sina besvär.

    

   MARDRÖMSRESA

   Känner man inte till hennes tidigare problem, är det nästan svårt att tro på det Sandra Rajacic berättar. Den 38-åriga tjejen med de pigga bruna ögonen ser nästan oförskämt frisk och sund ut. Men så har det inte alltid varit. Långt ifrån.

    

   En snabb blick på de före- och efterbilder hon visar räcker för att förstå att Sandra varit med om en mardrömsresa, bokstavligen talat. Allt började så långt tillbaka som 2001, när hon flyttade från sitt hemland Kroatien till det betydligt kallare Sverige och Göteborg. Visserligen hade hon redan lindrigare besvär med torr hy och hårbotten, men i den bistra Göteborgsluften upplevde hon hur problemen snabbt förvärrades.

    

   STARKA KORTISONBEHANDLINGAR

   Flytten innebar en kämpig omställning, inte bara klimatmässigt. Sandra var nybliven småbarnsmamma i ett nytt land med ett främmande språk, kulturskillnader och helt nya arbetsförhållanden. Uppblossande eksemartade utslag i ansiktet och flagnande och inflammerad hårbotten innebar otaliga besök på vårdcentraler och olika hudspecialister. Samtidigt sökte hon febrilt efter råd och tips på nätet, både i Sverige och utomlands. Under tiden fortsatte hon att använda sina vanliga hud- och hårvårdsprodukter.

    

   Nu följde år av ständigt pendlande mellan hopp och förtvivlan. Läkarna ordinerade kortison och olika mjällschampo, följt av ännu starkare kortisonbehandling.

   – Kortisonet höll besvären någorlunda i schack, men jag blev inte bättre. Fast jag vågade inte heller sluta med preparaten, de gav ju ändå viss lindring.

   Kortsiktigt dämpades också besvären något, om än bara för att återkomma lika starkt som innan. I jobbet som tandsköterska upplevde hon det att det var jobbigt att behöva vara nära patienterna. Sandra skämdes för sitt utseende och försökte dölja det värsta med smink. Men inombords mådde hon jättedåligt.

   – Till slut visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Jag var helt desperat och grep efter halmstrån. Det var oerhört påfrestande psykiskt. Jag kände mig äcklig och oattraktiv.

    

   VÄNDPUNKTEN
   Men saker kom att förändras den januaridag när hennes man av en händelse klev in i en hälsokostaffär på Vasaplatsen i centrala Göteborg. En engagerad personal tog sig tid att berätta om en hud- och hårbottenserie baserad på bland annat naturliga fröoljor av svartvinbär och havtorn, och de resultat som åstadkommits i studier på problemhud av Sandras slag. Det blev så småningom Sandras första möte med hud- och hårvårdsserien Q for Skin.

    

   SKEPTISK TILL ATT PROVA
   Sandra hade kommit till ett vägskäl. Hon fick veta att den typ av besvär hon led av ofta orsakas av näringsbrister i kombination med stress och starka kemikalier. Hon blev rekommenderad att testa Q for Skin-serien med kraftfulla Omegafettsyror, vitaminer och antioxidanter som bygger upp huden, inifrån och utifrån.
   – Först var jag tveksam, jag hade ju blivit beroende av allt starkare kemiska behandlingar. Men i det läget var jag så desperat att kände att jag inte hade något att förlora.

    

   Sandra bestämde sig för att prova. Redan efter några dagar märke hon hur klådan och irritationen i hud och hårbotten gav med sig. Efter en vecka hade besvären klingat av helt och hållet. För hon som nästan börjat ge upp hoppet, var det en obeskrivlig känsla. I takt med att besvären försvann återkom livsglädjen och känslan av att känna sig naturligt vacker.

   – Det är en helt fantastisk känsla att komma till jobbet och inte längre behöva dölja sitt ansikte och hår!

    

   När den här intervjun gjordes i slutet på maj 2013, hade Sandra använt produkterna varje dag i drygt 4 månader och hon mår bättre än hon gjort på år och dag.

   – Jag har alltid varit skeptisk till så kallade mirakelkurer. Och det är jag fortfarande. Men alla som känner mig och vet hur jag såg ut förut kan ju se skillnaden. Det bevisar ju att de här produkterna med bland annat rena vegetabiliska oljor kan ha väldigt positiv effekt på den typen av besvär som jag haft, säger Sandra.

   På frågan hur hon upplever Q for Skins hud- och hårvårdsserie och filosofin bakom hela konceptet, svarar hon:
   – Som den naturligt sunda person jag är, gillar jag Q for Skins koncept med rena naturliga ingredienser. Och resultatet talar för sig själv. För mig blev det en vändpunkt i livet. Jag känner mig mentalt stark och frisk, och nu trivs jag äntligen med mitt utseende igen!

   Enligt Sandra finns det ingen tvekan om att Q for Skins produktserie är den rätta för henne.

   – Jag kommer absolut att fortsätta med Q for Skin. Det handlar om ju om min hälsa och mitt välbefinnande – det är värt vartenda öre. Nu vill jag gärna hjälpa andra som har liknande besvär, och ge dem chansen att prova någonting nytt som kan förändra deras liv till det bättre.

    

   För Sandras del har de senaste månaderna inneburit just det: en avsevärd förändring både på insidan och utsidan och som påverkat hela familjen och deras gemensamma tillvaro i positiv riktning.

   Fråga min man, det är ju mycket hans förtjänst att jag kom i kontakt med Q for Skin. Han är minst lika glad och lättad som jag själv, om inte ännu gladare!

    

   Inte undra på det. Idag är Sandra en kvinna som fullt ut njuter av livet och gärna delar med sig av sina erfarenheter av Q for Skin.

   qforskin_efterbilder_sandra

    

    

   förebild_sandra

  • Nikki, röd/stressad hud

   När jag var 27 år gammal fick jag besvär med kraftig rodnad och plitor ansiktet. Just då var det ingen stor sak för mig: jag hade besvär i några månader, gick till läkaren, fick antibiotika i några månader, och problemet var löst. 


   Ungefär tio år senare kom besvären tillbaka, först lite smygande men med tiden blev det värre med plitor som täckte hela ansiktet och även nyckelben och bröst. Under perioder fick jag också rodnad, hetta och stramande hud som dök upp direkt om jag åt eller drack något starkt. 

   Under åren som gått mellan det första utbrottet och återfallet hade jag börjat intressera mig för kost och hälsa på djupet. Att ta en flera månader lång antibiotikakur för att dämpa besvären kändes därför inte längre som ett alternativ, utan jag ville komma åt problemet på naturlig väg. 

    

   I grunden åt jag redan en relativt ”ren” kost: i princip veganskt och utan raffinerat socker, gluten och tillsatser. Det fanns alltså inte så mycket kvar att laborera med, men jag testade olika varianter som att äta raw food under en period (jag hade redan tidigare gjort det under ett års tid), äta mer eller mindre enbart frukt under en period, dricka gröna juicer, smoothies och kombucha, utesluta olika livsmedel som potatis, tomat, broccoli o.s.v., och även att ta kosttillskott som chlorella, MSM, selen, kisel och annat. En del saker gav effekt i några månader, men varje gång kom obehaget tillbaka, och fortsatte att bli värre och värre.

    

   Samtidigt provade jag mig igenom olika hudvårdsprodukter och olika ansiktsbehandlingar. Jag vet inte hur mycket pengar jag lagt på kompletta serier med produkter, som ibland gett fina resultat i början, men utan undantag kom besvären tillbaka efter några månader. 

   Till slut, i oktober 2017, när jag kämpat med hudbesvären i 4-5 år, fick jag ett infall när jag var på en hälsokostbutik i Göteborg och frågade om det fanns något kvar som jag inte hade provat, och då blev jag rekommenderad Svartvinbärskapslar från Q for Skin.

    

   Sagt och gjort, jag köpte en burk kapslar och gick sedan in på Q for Skins hemsida och läste om konceptet. På hemsidans kundberättelser såg jag att många fick resultat redan efter några veckor, så en månad senare, när jag inte såg någon skillnad alls, var jag ärligt talat superbesviken. 

   Jag bokade ändå tid för telefonrådgivning, och där fick jag rådet att inte nöja mig med Svartvinbärskapslar, utan också lägga till Quick Repair Cream, Blackcurrant Oil och Cleansing Milk, samt helst även Havtornskapslar. Dessutom blev jag rådd att ge det ett halvår och inte bara några veckor. 

    

   Egentligen var jag ganska skeptisk, det kan jag glatt medge. Men eftersom jag redan hade köpt så många olika produkter genom åren, varför inte prova ett sista alternativ?

   Ett halvår senare, i maj 2018, hade huden knappast blivit perfekt, men äntligen hade jag börjat se tillräckligt stor skillnad för att välja att förlänga ”prövotiden” - och efter det började huden snabbt att förändras dramatiskt. I månadsskiftet juli/augusti hade jag kvar några enstaka plitor, men jämfört med att vara helt täckt av dem kändes huden på gränsen till perfekt.

    

   De senaste åren har jag inte visat mig utomhus utan tjocka lager mineralsmink, och nu behöver jag inget smink alls längre – det är en sån befrielse! 

    

    

    

    

    

    

  • Carro, röd/stressad hud

   ”Efter mitt första barn fick jag problem med huden. Mitt ansikte var till och från väldigt rött, irriterat och smärtsamt. Det var smärtan som var det värsta; att jag hade så ont i ansiktet. Jag fick tips om att prova svartvinbärskapslar, men jag var väldigt skeptisk mot det då. Jag tyckte att det bara var vanliga kapslar med nåt i. Hur skulle det hjälpa mig? Efter ett långt samtal med Ellinor på Q for Skin kom vi överens om att jag i alla fall skulle sluta med mjölkprodukter under en period samt börja med svartvinbärskapslar för att få i mig väsentlig näring inifrån. Detta var i januari och eftersom jag skulle gifta mig i augusti samma år kände jag att det var min sista utväg då ingenting annat hade hjälpt. 

    

   Fram till sommaren smörjde jag mig med Quick Repair Cream, Blackcurrant Oil och åt kapslarna. Min hud kändes lite bättre tills det blev dåligt på jobbet. Då blev huden mycket sämre igen. Efter samtal med Ellinor lade jag till 2st Havtornskapslar. Under sommaren åt jag bara kapslarna (2st Havtorn och 3st Svarta vinbär). Det gick inte att smörja ansiktet när det var så varmt ute, det bara svettades bort.

    

   Efter ca 8 månader har mitt ansikte blivit så mycket bättre. Jag äter nu 5st Havtorn och 5st Svartvinbärskapslar per dag. Jag kan äntligen gå runt utan smink igen, så härligt! Jag kände mig dessutom så fin på bröllopet. Tack Q for Skin för att ni inte gav upp hoppet om mig!”

    

    

    

   Januari 2018                   Augusti 2018

    

    

    

    

 • Torr, känslig hud barn
  • Avalon, torr/känslig hud

   "Mardrömmen börjar

   När Avalon var sex veckor gammal började vi märka att hans hud blev ovanligt torr och röd på armarna. Symptomen blev endast värre, en mardröm hade börjat. Han hade besvär på hela kroppen och varken han eller vi föräldrar kunde sova. Efter några veckor fick vi diagnosen atopisk eksem av läkaren. Det var inget annat att göra än att smörja med kortison och mjukgörande, enligt honom. Vi försökte med naturliga mjukgörande cremer tills det inte gick längre och vi fick ta till kortisonen. Det hjälpte så länge vi smörjde men så fort vi slutade kom besvären tillbaka. Vi behövde även använda mer och mer för att den skulle ge en verkan. Det var som om besvären aldrig var borta, den låg där under ytan och kortisonen lyckades bara pressa ner den under korta tider.

    

   Kan detta verkligen funka?

   När vi kom i kontakt med Q for Skin fnyste jag bara lite och tänkte "Vi har redan provat allt, ännu någon som erbjuder en produkt som ändå inte hjälper". Men efter en liten pratstund med en hudterapeut som verkligen trodde på Q for skin kunde jag inte annat än att prova. Vad hade jag att förlora? Några hundra-lappar, så det var värt ett försök tänkte jag…

    

   Vi börjar se resultat

   Det var det! När vi hade använt svartvinbärsserien under några dagar blev huden genast bättre, men efter cirka två veckor mycket sämre. Vi hade blivit varnade för detta av vår hudterapeut som sa att vi skulle fortsätta och att skulle bli bättre. Det gjorde vi trots att det kändes tufft några dagar av starka besvär. Men vi föräldrar kände på oss att det här är värt det, det kommer att bli bra! Och vi hade rätt. Efter att vi använt serien i sammanlagt två månader var besvären helt borta. Jag kunde knappast tro det, det var som ett under.

    

   Besvärsfri idag

   Ett halvår efter detta behövde vi inte ens använda crèmen och oljan längre. Endast kapslarna gjorde jobbet. Nu när det blir kallare och luften torrare behövs det lite crème då och då men det känns som om vi nu har byggt upp Avalons hud med så mycket olja att den har blivit otroligt stark. Hudbesvären är borta!"

   qforskin_efter

    

    

    

    

    

   torrkanlighudpaket_qforskin

  • Tova, torr/känslig hud

   Tovas mamma berättar:

    

   "När Tova var knappa tre månader upptäckte vi att hon var torr i huden och hade utslag på benen. Jag testade att undvika komjölkprodukter i sex veckor men vi märkte ingen direkt skillnad, tvärtom blev utslagen värre med tiden. Jag ville tro att besvären kom inifrån och ökade upp dosen Omega 3 som jag tog, men på BVC insisterade de på att det var ett utvärtesproblem och att vi skulle smörja med mjukgörande. Vi smorde med ”rena” produkter, olja och kräm, men ingen bättring. Vid det här laget hade hon även fått röda fläckar på magen som de på BVC sa var typiska torrhetsfläckar.

    

   Vi funderade mycket över vad som orsakade utslagen men trodde inte att hon hade ont av dem, så det var inte förrän vi förstod att det kliade på henne som ”paniken kom”. Insikten att det kliat på henne hela tiden men att så små barn helt enkelt inte kan klia sig var nästan mer än jag stod ut med. Klådan kan mycket väl ha varit en orsak till att hon vaknade så många gånger om nätterna. Detta fick vi veta när Tova var nästan sex månader och jag hade en tid hos hudläkare för egen del och passade på att fråga om Tova. Hudläkaren sa att det var atopiskt eksem. Hon tyckte vi skulle smörja med en mild kortisonkräm och sa att det kanske kommer att växa bort.

    

   Ett par dagar senare hade vi sexmånadersbesök på BVC och barnläkaren där sa samma sak; kortison. Jag frågade om nattljusolja med mera men det trodde de inte på och menade att kortison har bevisad inflammationsdämpande effekt. Jag visste att jag inte ville använda kortison då jag inte vill dämpa utslagen utan läka dem och dessutom är listan på biverkningar minst sagt avskräckande.

    

   Nu började en intensiv jakt efter naturligt alternativ till kortison. Jag kom i kontakt med Q for Skins Svartvinbärsfröoljeprodukter via rådgivning på en hälsokostbutik och tyckte det lät logiskt att de balanserar upp Omega 3 och Omega 6 plus att produkterna är ”rena”, vilket är viktigt för mig. Jag köpte olja & kräm till Tova och kapslar till mig och vi startade när Tova var knappa sex månader. Vid det här laget hade hon hudbesvär på mage och bröst, hals, kinder, lite på armarna, samt på benen inklusive knäveck. Hon var väldigt torr på utsida vader och nästan sårig på utsidan av fötterna som hon gnuggade mot varandra. Hon kliade sig med händerna på bröst och mage, det var hemskt att se. Samtidigt som vi började med svartvinbärsfröprodukterna slutade jag äta komjölk, gluten och socker (jag helammade). Jag hade hört att hudbesvär som Tovas kan bero på känslighet i tarmslemhinnorna och förhoppningen var att Tovas hud skulle bli bättra av att vi tog bort dessa födoämnen i kombination med att vi tillförde svartvinbärsfröolja.

    

   Bara efter några dagar såg vi stor förbättring! Problemen på benen var nästan helt borta och de ilskna märkena på magen var betydligt blekare, vi trodde knappt våra ögon. Men efter fem-sex dagar blev det sämre igen och i samma veva fick Tova sin första lilla förkylning. Vi blev såklart ledsna över försämringen men jag läste i en kundberättelse på hemsidan om en bebis som först blivit snabbt bättre för att sen bli sämre innan han blev bra igen och har förstått att det ofta kan vara så med läkeprocesser. Det blev lite sämre för varje dag i en veckas tid. Vi fortsatte att smörja (vid varje blöjbyte) och med kapslarna samt med kosten plus att vi var sparsamma med att bada henne. Vi har även tagit Tova till kiropraktor regelbundet för att få hjälp att stärka hennes immunförsvar. Under flera veckor kunde vi inte märka av någon förbättring, vilket såklart var frustrerande men vi ville ge produkterna en rejäl chans och inte ge upp för snabbt. Hon hade ytterligare en liten förkylning under den här tiden då eksemen blev sämre men det kan jag tycka är logiskt då immunförsvaret är utsatt för större belastning vid infektion.

    

   Sakta men säkert blev hon bättre och bättre och fem månader efter att vi började är hon nu helt bra! Jag tar fortfarande kapslarna men smörjer henne bara sporadiskt. Jag får nästan nypa mig i armen när jag ser hur fin hon är i huden, vi är oändligt tacksamma! Det känns så fantastiskt bra att ha åstadkommit detta resultat med hjälp av rena produkter, en hjälp till kroppen att ta hand om besvären själv."

    

   qforskin_tova_foreochefterbilder

    

   qforskin_foreochefterbilder_tova_svartvinbar

  • Alfred, torr/känslig hud

   "När Alfred var 3 veckor gammal började problemen med hans mage och utredning om födoämnesallergi påbörjades. Jag har i olika vändor uteslutit komjölksprotein, ägg och soja ur min kost då jag ammade. Problemen för Alfred visade sig aldrig i huden utan enbart genom blodig avföring. När han var 10 månader testade jag återigen att äta ägg under ett antal veckor och det var här som det började dyka upp röda fläckar på hans mage. De spred sig och blev värre, till slut hade han fula blossande utslag på större delen av kroppen. Värst var det på magen, i knävecken och halsen. Vi blev genast ordinerade kortison men jag ville få bukt på problemen med rätt kost samt rena produkter.

    

   Efter samtal med Ellinor började vi med 1 kapsel svartvinbärsolja/dag samt smorde flera ggr dagligen med svartvinbärscremen och oljan. Efter drygt två veckor var produkterna slut, så mycket hade vi smort! Och eksemen blossade värre än någonsin. Ungefär här kände jag paniken stiga och pratade återigen med Ellinor som lugnade mig och sa det jag egentligen redan visste, huden förnyade sig och var i en övergångsfas. Så, vi köpte en omgång till med créme och olja samt ökade dosen kapslar till 2st/dag.

    

   Fem dagar senare var Alfred så fin i huden att jag grät av lättnad. Vi behövde inte smörja lika mycket men fortsatte med kapslarna. Han äter en kost fri från komjölk, ägg, soja och gluten. Vi badar honom ca 1 gång i veckan med enbart olja i badvattnet. Hudbesvären är ännu inte borta (det har bara gått 1,5 månad sen vi började med produkterna)och vissa dagar då han härjat och lekt intensivt kan det blossa upp extra. Han har även varit förkyld en gång och då har eksemen blivit sämre. Men vi ger inte upp och allt känns mer under kontroll!

   Det känns fantastiskt att det finns hjälp att få och som bara gör gott i en liten barnkropp, bara man öppnar ögonen och söker utanför ramarna. Jag önskar att fler med problemhud får chansen och tar den :-)

   / Alfred och Andrea"

   qforskin_efter_fore

   Före och efter

    

    

    

    

   torrkanslighy_qforskin

    

  • Love, torr/känslig hud

   Torr och röd runt munnen

   Loves mamma berättar:

    

   ”Då det varit kallt ute och min son varit förkyld har huden blivit röd och irriterad. Jag fick tipset att prova Q for Skins Quick Repair Cream och Blackcurrant Oil. Jag smörjde in honom efter dusch på kvällen. Dagen efter var utslagen nästan helt borta. Jag fortsätter att smörja och huden har sen dess inte blivit något mer röd trots kyla och snorig näsa.”

    

   qforskin_barn_baby_paket

    

                                              Q for Skins barn- & babypaket

   qforskin_efter_fore

   Före och dagen efter 

    

  • Tova efter 3,5 år

   Tovas mamma fortsätter:

    

   "Det har nu gått 3,5 år sen vi fick bukt med Tovas utslag och torra hud med hjälp av svartvinbärsfröprodukterna. Hon är idag en pigg och frisk liten tjej på snart 4,5 år som inte har minsta tendens till hudbesvär. Hon äter två svartvinbärskapslar varje dag året om, hon tuggar dem och tycker att de är goda så hon är noga med att inte missa dem.

    

   På sommarhalvåret smörjer vi inte alls. På hösten smörjer vi med Quick Repair Cream på haka och kinder en gång om dagen samt smörjer in kroppen med Blackcurrant Oil en gång i månaden. Under vinterhalvåret smörjer vi lite mer, haka och kinder med Quick Repair Cream morgon och kväll samt delar av kroppen ett par gånger i veckan, det beror lite på. Vi smörjer in hela Tova med Blackcurrant Oil efter bad men det är inte mer än två gånger per månad.

    

   Hon är inte känslig för sol, värme eller något annat, får inga utslag, rodnader eller annat. Vi är noga med bra mat- och sovrutiner för att stärka hennes immunförsvar och i kombination med svartvinbärsfröprodukterna upplever vi att hon har en stark och frisk hud. Jag har inte behövt oroa mig alls för torr hud eller andra hudproblem de senaste 3,5 åren och för det är jag så tacksam."

    

    

    

   qforskin_tova_foreochefterbilder

    

   qforskin_foreochefterbilder_tova_svartvinbar

 • Torr, känslig hud vuxen
  • Linda, torr/känslig hud

   ”Mina hudbesvär började när jag var ca 1 år, mamma tog med mig till min barndoktor och där fick jag min första kortisonkräm. Armveck, knäveck och baksida lår. Vintrarna var hemska, mycket kläder och klåda. När sommaren kom blev jag nästan bra.

    

   När jag kom in i puberteten var jag utan hudbesvär ca ½ år. Sedan kom det tillbaka och då var det på hals, ansikte, höger hand och höger bröstvårta. Det var eksem som kliade och hade en brinnande och fjällande känsla. Ögonen var svullna och jag hade rödamarkerade utslag runt ögonen.

    

   2001 hade jag en period jag var konstant dålig. Ansikte och hals var flammigt, rött med en svidande, brinnande känsla. Jag sov med ispåsar på ansikte och hals. Det hjälpte när jag duschade riktigt varmt. Men det blev mycket värre när jag slutade duscha. På min lunchrast, på mitt dåvarande jobb, duschade jag för att klara dagen.

    

   Jag fick tid på hudmottagningen på sjukhuset. De tog massor av allergitester. Ibland reagerade jag på alla för att kroppen var så retad. Men jag fick ingen hjälp. De kom inte fram till något svar.

    

   Hudbesvären som jag hade i vuxen ålder blev inte bättre på sommaren.

   Jag var hos en privatläkare, hudspecialist, och betalade 700 kr för ett besök. Han skrev ut Elocon, som jag redan hade fått. Det är bara att gilla läget, du har atopiskt eksem.

    

   2005 och 2009 var jag gravid och efter vecka 15 försvann mina besvär och kom tillbaka när jag slutade att amma.

    

   När jag har varit på hudmottagningen de senaste gångerna har jag fått penicillinkur mot candida svamp. Efter att jag har ätit den i en vecka har det blivit bättre, men efter avslutad kur så kommer det tillbaka. Jag kontaktade min läkare på hud och frågade ifall jag skulle lägga om kosten. Nej, det behöver du inte göra. Jag skulle höra av mig om jag behöver kortison och svamptabletter.

    

   November 2012 bestämde jag mig för att ta bort gluten ur min kost. Januari 2013 fick jag ett bakslag. Fick fruktansvärt ont i ansikte och hals. Vaknade med ögon som var helt ihop svullnade. Sov inget på nätterna och mådde jättedåligt. Fick svampmedicin och blev lite bättre, men visste att det skulle komma tillbaka. Då bestämde jag mig för att ta bort socker och gluten. Sockret var jättesvårt pga. av att jag var sockerberoende. Det är fortfarande svårt för om jag smakar något sött triggar det igång sötsuget i mig.

    

   Efter att jag tagit bort gluten och socker ur min kost och äter kapslarna från Q for Skin och smörjer mig med kräm, så mår jag sååå bra. Sist jag använde kortison var i slutet av februari. Det har inte hänt i hela mitt liv. Svamptabletterna har jag inte behövt äta, januari var senast.

   Tack för att jag fick vara med i studien på Ekolea. ”

   qforskin_kundberattelse_linda

    

   torrkanslighy_qforskin

    

   Linda har använt:

   • Svartvinbärskapslar Quick Repair Cream
   • Blackcurrant Oil • Hair & Body Shampoo

   • Quick Relief Shampoo

  • Maya - äntligen mjuka, lena händer

   ”Mina besvär på händerna dök upp när jag var elva- tolv år gammal. De har varit av olika besvärlighetsgrad, men alltid behandlats på samma sätt: med kortison och mjukgörande salvor. Kortisonet har dämpat besvären tillfälligt, men besvären har alltid återkommit och blivit värre över åren. Efter en snabbkonsultation hos Ekolea konstaterades att jag hade närmast ingen fukt i händerna. Jag blev därför rekommenderad en kombination av Q for Skins Svartvinbärskapslar, Quick Repair Cream och Blackcurrant Oil. Redan efter en vecka hade jag återfått spänsten i händerna och behövde inte smörja in dem lika ofta.

    

   När mina händer hade blivit fina började jag att slarva med kapslar och hudkräm. Även om problemen inte kom tillbaka i den form de hade tidigare, så fick jag torra fläckar över hela händerna. Vid besök hos en hudspecialist fick jag höra att de torra fläckarna var slitningseksem som uppstod i kall och torrluft samt diskning. De rekommenderade handskar för handdisk och handdesinfektion. Jag tyckte att det verkade vara en rimlig förklaring till mina torra händer, men bestämde mig för att besöka Ekolea för att få deras råd och synpunkter. Hos Ekolea blev jag rekommenderad att genast starta en ny kur med Svartvinbärskapslar för att stötta huden inifrån. Idag känns mina händer mycket bättre.

    

   Q for Skins produkter har gett mig bättre resultat på ett halvår, än vad kortison och ”vanliga” mjukgörande salvor gjort under tretton år. Min slutsats är att hur man sköter sin kropp inifrån och ut är minst lika viktigt som utifrån och in. Kombinationen av kapslar och kräm hjälpte mig få normala händer igen, och det är jag jätteglad och tacksam för”.

  • Karin, torr/känslig hud

   "Jag heter Karin Skeppstedt, en glad 4-barns mamma på 43 år. Jag har alltid lidit av torr, känslig hud och har sedan jag var barn varit beroende av starka kortisonkrämer. Mina besvär har i vuxen ålder mest suttit på händer, ben och i de värsta perioderna även på hals och i ansiktet. Som barn var besvären i böjvecken. Jag har även en kontaktallergi mot två ämnen som är vanliga i de flesta parfymerade hudvårds- och rengöringsprodukter. Dessa ämnen undviker jag helt genom att bara använda oparfymerade produkter.

   De senaste åren har jag börjat intresserat mig för hur kosten påverkar min hud. 

    

   Under mina 4 graviditeter har huden varit bättre och under dessa perioder har jag också varit extra noga med vad jag stoppat i mig. Efter sista amningen, när livet började rulla på i vanliga banor igen kom även hudbesvären tillbaka i förnyad styrka! Som värst var det hösten 2012. Jag insåg att en förändring var nödvändig. När jag fick en bok om raw food i julklapp tog jag det som ett tecken på att det var dags! Vid nyår började jag äta 100% raw food. Jag tog bort alla mjölkprodukter, gluten och kött. Efter ca 10 dagar fick jag en enorm utrensningsreaktion där huden blev mycket värre! Jag såg ut som en boxare med helt igensvullna ögon! Inte roligt!

    

   Jag träffade, tack och lov rätt personer som uppmuntrade mig att fortsätta och efter ca 3 veckor klingade symtomen av! En av dessa personer som gav mig stöd var fantastiska Ellinor på Q for Skin. Hon gjorde mätningar på min hud och lärde mig vikten av att tillföra kroppen rätt fettsyror både inifrån och utifrån. Jag fick med mig svartvinbärskapslar samt hela serien med svartvinbärsprodukter, kräm, olja och schampo. Nu kom den stora förändringen! När vi träffades igen och utförde samma mätningar såg vi avsevärda förbättringar i resultaten!

    

   Sedan i februari 2013 är jag helt fri från mina hudbesvär och har inte använt kortisonkräm en enda gång. Vad gäller min kost så äter jag nu 50% raw food och 50% lagad vegetarisk mat. Jag utesluter fortfarande mjölkprodukter och kött. Ibland blir jag sugen på en smörgås och då unnar jag mig det men jag mår allra bäst när glutenintaget är lågt. Jag äter 3-4st svartvinbärskapslar per dag.

    

   Min hud har nu en elasticitet och mjukhet som jag aldrig upplevt. Självklart är den fortfarande skör efter alla år med kortisonkräm men om jag är duktig och använder handskar vid disk och städning samt att återfukta händerna regelbundet under dagen så har jag inga besvär. Detta är för mig ett mirakel!

   Jag rekommenderar Q for Skins produkter till alla med liknande problem!"

   efterbild_karin

    

    

    

    

    

  • Alexandra, torr/känslig hud

   E-mail som vi fått av en kund som vill berätta sin historia.

    

   "Mitt namn är Alexandra och jag är 23 år. Ända sedan jag var en lite bebis har jag haft besvär med torr, känslig hud på olika ställen på kroppen, framförallt under näsan och på händerna. Jag har varit hos många olika läkare och har alltid fått samma råd, att använda kortison och olika mjukgörande krämer från Apoteket. Kortisonet har dock knappt hjälpt i vissa fall utan besvären har alltid kommit tillbaka efter att kortisonkuren har avslutats så att jag på nytt fått använda kortison. Dock har en del av besvären försvunnit med åren, utan synlig anledning, speciellt det på händerna har blivit bättre av kostbyte och uteslutning av mjölk, socker och gluten.

    

   Under min uppväxt har kortison alltid funnits hemma i badrumsskåpet tills för några år sedan när jag började intressera mig mer och mer för vad hudvårdsprodukter egentligen innehåller. Jag bytte ut hela mitt badrumsskåp mot naturliga och ekologiska produkter. Min hud mådde märkbart mycket bättre och kändes inte alls lika yttorr, känslig och irriterad. Både kost- och hudvårdsbytet har gjort gott för min hy.

    

   För ca 2 månader sedan kom problemen tillbaka med en enorm kraft. Det som orsakade denna explosion är jag rätt säker på, har med min inre stress att göra. Mår inte insidan bra syns det på utsidan och än mer stress blev det av att vara dränkt av vätskande torr hud i ansiktet och huvudet.

    

   Jag använde till en början diverse olika huskurer utan allt för givande resultat. Jag mådde riktigt dåligt över den torra, irriterade huden som denna gång var långt värre än det varit innan och kunde inte komma på en enda produkt som skulle kunna hjälpa mig. Jag var fast besluten att inte under några omständigheter ge vika och använda kortison eller andra starka medel än en gång. Mitt i all panik mindes jag plötsligt att jag för några år sedan sett reklam för Q for Skins produkter i en veckotidning. Jag kollade då upp dem och har nu använt mig av Quick Repair Cream, Blackcurrant Oil och Quick Relief Shampoo. Dessa produkter har verkligen imponerat på mig, de gav mycket snabbt resultat, lugnade huden och återfuktade. På mindre än ett dygn lyckades Blackcurrant Oil att riktigt ordentligt återfukta min hud under näsan. Även mina händer har blivit enormt mycket bättre på endast några dagar (se bilder).

    

   Jag rekommenderar verkligen personer med liknande problem att prova dessa produkter, de känns milda på huden men gör ett fantastiskt och snabbt jobb, speciellt på riktigt torr hud. Jag är väldigt tacksam till att jag slapp ta till kortisonet trots att många sa till mig att mina besvär inte skulle vara lätt att läka på naturlig väg. Men visst gick det!"

   qforskin_torrkanslighud_kundberattelse

    

   Alexandra har använt:

   Quick Repair Cream
   Blackcurrant Oil
   • Quick Relief Shampoo

    

  • Lars, torr/känslig hud

   Artikel i Hemmets Journal nr 30, 2014

    

    

   ”Efter två veckor var klådan borta!

   Under flera år plågades Lars Nilsson av kliande utslag. Läkarna stod hjälplösa, men sambon Bodil vägrade ge upp hoppet. Hjälpen kom från ett litet bär…

    

   Ute på landet i Skånes Värsjö, i norra Skåne, har Lars Nilsson, 71,och sambon Bodil Hansson, 68 år, sedan 20 år tillbaka sitt eget paradis, en vinterbonad och ombyggd sommarstuga. Eftersom Lars arbetat som snickare i hela sitt liv är det en gediget byggd stuga vi välkomnas till. Lars och Bodil strålar i kapp med solen. Och det är lätt att förstå varför de numera är så lyckliga när Lars

   berättar:

    

   - Våren 2011 började det plötsligt klia på mina armar och rygg, och det spred sig till benen och hårbotten. Och ansiktet svullnade rejält. Lars, som aldrig tidigare haft problem med allergi eller eksem, stod frågande. Det gjorde även Bodil – och läkarna skulle det visa sig.

    

   - På läkarmottagningen i Örkelljunga trodde de att Lars blivit allergisk och skrev ut tabletter, berättar Bodil. När det inte hjälpte blev det remiss till hudläkare i Helsingborg, som ordinerade mjukgörande crème och kortison.

    

   Spreds till hela kroppen

   Men inte heller det fick stopp på klådan. Ett tredje besök, denna gång på hudkliniken i Ängelholm, resulterade i en stor utredning. Diagnosen blev ”någon form av kontakteksem” och tilläggsbehandling med zinkstrumpa. Men kliandet fortsatte.

   - Sommaren 2013 hade klådan spridit sig till hela kroppen, det var hemskt. Lars rev sig så att det började blöda, fortsätter Bodil.

   - Jag kunde inte låta bli att riva, det kliade ju hela tiden, inflikar Lars. Värst var det på nätterna och framåt småtimmarna.

   - Mellan klockan 1 och 4 var det som svårast för Lars, så då satt vi uppe och spelade Yatzy för att han skulle få annat att tänka på. Det blev många fulltecknade block, berättar Bodil med ett leende.

    

   Bodil försökte lindra klådan med både barnpuder och kalla linneomslag, men det hjälpte bara kortvarigt. - Vi brukar ta motgångar med jämnmod, men den här gången var det svårt.

   Men så fick Bodil höra talats om ett preparat, baserat på svartvinbärsfröolja, som kunde hjälpa mot eksem. - Vi hade inget att förlora. Läkarna hade ju gett upp, så det enda som fanns kvar att pröva var naturmedel.

    

   En vändpunkt

   I oktober 2013 åkte hon och Lars till Lifebutiken i Ängelholm – och lämnade den två timmar senare.

   - Under den tiden gick de igenom allt, kollade min hudfuktighet och så fick jag svara på en massa frågor om hur jag mådde. På frågan om min livskvalitet svarade jag 1, det var verkligen skit, betonar Lars. Lars fick rådet att köpa Q for Skins paket för torr och känslig hud med bl a svartvinbärskapslar och olja och crème med svartvinbärsfröolja.

   - Jag började ta en kapsel om dagen och smörjde mig morgon och kväll. Sedan ökade jag antalet kapslar enligt ett schema.

    

   Efter två veckor kom vändpunkten:

   - Plötsligt märkte jag att klådan minskade. Och efter ytterligare två veckor var den helt borta. Det var heltunderbart att kunna sova en hel natt!

   Efter två månader var miraklet ett faktum. Då var nämligen även de flesta av Lars utslag borta! Livet hade plötsligt återvänt till det normala i lilla Skånes Värsjö. Och när Lars återvände till Lifebutiken för uppföljning blev hans svar på livskvaliteten 10, högsta möjliga.

   - Allt var ju på topp igen!”

   Lars_qforskin_hemmetsveckotidning

   Spara

  • Lars & Bodil tipsar hur de har använt Q for Skins produkter

   "Hej Ellinor här vill vi dela med oss av tips efter detta året med era produkter!

    

   Först och främst har vi fått ett normalt liv och det är vi oerhört tacksamma för och framförallt har Lars klåda slutat. Era produkter är guld värda och vi kan varmt rekommendera de till alla. När det är väldigt varmt på sommaren har vi bara använt Blackcurrant Oil. Spruta i en väl tvättad och ren hand och stryk på huden så det inte blir för tjockt och gör det tre gånger per dag. Annars använder vi Blackcurrant Oil och Quick Repair Cream två gånger om dagen och det har givit ett otroligt bra resultat snabbt. Till hår och kroppstvätt är det Hair & Body Shampoo, men när kroppen är väldigt irriterad och röd tvätta då istället med quick relief shampoo för det gör underverk på en vecka. Man får aldrig sluta smörja fast huden känns fin utan då går det otroligt bra att fortsätta med Quick Repair krämen. Stryk bara ett tunt lager över kroppen och låt det torka. Viktigt är också när du har duschat att du inte är helt torr innan du smörjer in dig. Ta först oljan och dröj 5 minuter, sen smörjer du med krämen. Detta har vi gjort i ett år och det visade resultat efter 5 veckor. Halsen på Lars var röd, sårig och väldigt irriterad i somras. Likaså vänster ben och vi visste inte vad vi skulle göra. Men med ert Quick Relief Shampoo som vi tidigare inte hade testat, blev det bra på en vecka. Kapslarna är också väldigt viktiga och när kroppen är mer irriterad som den kan vara efter sol, värme eller fel klädesplagg tag då en extra kapsel ett tag så läker det inifrån också. Har rekommenderat detta till vänner med psoriasis och de säger att de hjälper med era produkter. De är överlyckliga. Stor kram och ha det bra /Bodil och Lars.”

    Lars Nilsson, Hemmets Veckotidning juli 2014, qforskin

  • Elin, torr/känslig hud

   ”Problem med torr, känslig hud har följt mig sedan barnsben, med vad som började som klassiska böjvecksutslag. Genom åren har jag haft bra och mindre bra perioder, som de flesta med problemhy av alla slag kan känna igen sig i. Alla dessa år har kantats av läkarbesök, hudspecialister, starka kortisoner och diverse huskurer – alla med varierande resultat.

    

   Känslan att aldrig bli tagen på allvar, att gång på gång ställa sig upp efter varje återfall som blommar upp allt starkare, det har tagit hårt på min självkänsla, att aldrig få känna sig bekväm i sig egen hy. För 2 år sen så slog mina utslag till med besked, jag var i en period där mitt arbete var allt jag levde för och jag avancerade otroligt snabbt. 

    

   Stressen kom smygande och min kropp började reagera allt starkare mot detta. Jag fick blodiga sår i hårbotten, på halsen, öronen, ansiktet, ben och armar. Det slutade aldrig att klia, värst var på nätterna, då jag kliade mig själv blodig varje kväll och bara en sådan enkel sak att ta en dusch var något som gjorde så ont att jag oftast duschade 1 gång i veckan, om ens så ofta, det kändes som vattnet skar sönder min hud.

   Mitt driv, stress och pressen jag la på mig själv resulterade i att jag gick in i väggen, 23 år gammal. Jag tog beslut att säga upp mig med omedelbar verkan från den chefstjänst jag hade, och flytta till Karlstad.

    

   Efter att ha börjat på ett nytt jobb och med nya krafter söka hjälp hos läkare angående min hud, och även denna gång fått återvända hem med svansen mellan benen med fler kortisoner att hämta på apoteket så satt jag en kväll och läste om kundberättelser på Q for Skins hemsida. Jag hade tidigare provat svartvinbärsserien, någon kapsel ibland och smort med svartvinbärskräm någon gång då och då, men aldrig känt eller sett den förbättring som personerna bakom kundberättelserna känt. Med tanken om ett sista försök så letade jag fram om det fanns någon återförsäljare i närheten och hittade Ekolea.

    

   Med gråten i halsen gick jag in i butiken för att köpa svartvinbärs-krämen, gick fram till kassan, och började direkt gråta. Med stor värme fick jag den hjälp jag så länge velat ha, jag fick lära mig om vikten av att använda Q for Skins svartvinbärs serie som en kur, att använda kapslar, lotion, olja och shampoo samtidigt. Tillsammans bestämde vi att ses redan veckan därpå, för att se hur min kropp reagerat på produkterna. Jag kunde knappt tro mina ögon, men bara 7 dagar senare var min hud lugnare och kändes inte lika sträv. Efter 3 veckor hade alla besvär nästan försvunnit i ansikte och hårbotten. Det tar lång tid för en hud som varit stressad och irriterad under så många år att återhämta sig, men jag känner mig så trygg och obeskrivligt tacksam efter allt stöd från personalen på Ekolea. Jag kommer att fortsätta använda svartvinbärs-serien och rekommenderar den varmt!”

   qforskin_kundberattelse_linda

    

    

  • Marie & 15-årig son, torr/känslig hud

   "Sitter hemma en fredag med familjen när min underbara omtänksamma mamma ringer och säger att Åsa är i tidningen (Åsa Mundel Svensson var med i Året Runt och berättade om sina hårbottenbesvär). Jag ber henne ta ett kort på reportaget. Hon gör det och det är då vår resa med Q for Skin börjar.

    

   Jag ringde till Q for Skin och berättade om vår sons hudproblem sedan han var liten. Panik, gråt, klåda, kli, kalla duschar, mediciner, krämer, svidande, omläggningar, torrt ... Ja, listan kan bli hur lång som helst. Det var så skönt med någon som för första gången på alla år (sonen blir 15 i höst) förstod problemet, hon liksom fyllde i mina meningar. Ja, det kändes så hoppfullt med allt det vi pratar om, huden framför allt men även hans känslighet osv.

    

   Jag beställde hudpaket för torr, känslig hud. Det kom hem på några få dagar. Vi började med att testa schampot när han skulle in i duschen, kändes bra ingen svidande känsla. Vi baddade sedan torrt med ett lakan över det värsta partierna. Sedan 1 spray med oljan och en klick kräm. Kändes inget ont, inget svidande! Han började med en kapsel varannan dag, som vi sakta ökade upp, nu är vi på 4st/ dag.

    

   Dag 2 sedan tog jag lite mer kräm och då sved det lite, men det gick över snabbt och det var inte i närheten av tidigare erfarenheter av svidande känsla alls. Tidigare har det varit gråt, " ta bort, bort!", men inte alls nu. Vi fortsatte å smörja och inta kapslar.

    

   Sedan kom bakslaget, kanske efter 1-1/5 vecka efteråt, men inte alls som det var tidigare. Vi fortsatte med att smörja och inta kapslar, tror vi var på 2st/dag då. En natt när jag skulle lägga mig och sonen sov hårt, dränkte jag hans knäveck med endast kräm och på morgon sååå mycket bättre, bakslaget vände därefter!

    

   Vi fortsätter att smörja och inta kapslar- det funkar äntligen! TACK GODE GUD, tror ja ska bli troende?

    

   Oj så vi har kämpat med sonen från han var så liten, oj så många salvor från Apoteket vi har testat utan resultat å oj så många läkarbesök där de envist säger smörj han är torr, jo tackar attan för det. Nu är vi så tacksamma att vi har hittat er tack vare min underbara mor som såg Åsa i tidningen (hennes son är klasskamrat med vår yngsta son).

   Tack å ni måste synas mera så andra familjer kan få hjälp av er!”

    

    

   qforskin_kundberattelse_mariesson

    

   torrkanslighy_qforskin

    

   Maries son har använt:

   • Svartvinbärskapslar Quick Repair Cream
   • Blackcurrant Oil • Hair & Body Shampoo

    

   qforskin_kundberattelse_marie

  • Linda efter 3 år

   Håller resultatet? 3 år efter tidningsartikeln i Året Runt berättar Linda hur hon gör för att behålla sina fina resultat!

    

   "Mina hudbesvär kom aldrig tillbaka!

   Mina hudbesvär började som barn och jag har haft dem i 37 år. Många sömnlösa nätter och starka kortisonkrämer. Sedan tre år tillbaka har jag haft Q for Skins produkter. Jag trodde inte det var sant när besvären började försvinna efter en månads användning. Resultatet håller även nu tre år senare. Jag tvättar ansiktet med Quick Relief shampoo och smörjer med svartvinbärskrämen. Två svartvinbärskapslar tar jag varje morgon tillsammans med min frukost. Inga kortisonkrämer har jag använt på tre år, vilket jag använde dagligen förr. Jag är sååå glad över att jag kom i kontakt med Q for Skin!

    

   Min dotter har också en väldigt torr hy och får lätt besvär med huden under vintertid. Hon använder också svartvinbärs- serien och hennes hy är mycket bättre.

    

   Jag tycker det är roligt att få hjälpa andra människor med hudbesvär. Jag tipsar gärna andra och berättar min historia. Jag får många positiva kommentarer tillbaka om att det har fungerat även för dem.

    

   Tack än en gång Q for Skin!

   Ni har förändrat mitt liv / Linda"

    

   kundberättelse_Året Runt_2013

    

   Året Runt 2013 

    

    

    

  • Lina, torr/känslig hud

   "Jag är en sån där atopiker, en sådan hopplös som det inte går att göra något för. Jag fick problem med huden redan som spädbarn vilket har fortsatt upp i vuxen ålder. Det har dessutom förvärrats betydligt de senaste åren, trots hälsosam livsstil där jag utesluter bl a socker och gluten ur min kost. Jag har som många andra atopiker testat ett flertal kurer, dieter och mirakelprodukter. Det har många gånger känts tröstlöst.

    

   För ett tag sedan kom jag i kontakt med Q for Skin via Life-butiker. Personalen talade varmt om serien och menade att det är det enda de rekommenderar för torr, känslig hud och hårbottenbesvär nu för tiden, eftersom kunderna får så goda resultat. Jag var skeptisk då jag redan testat en rad mirakelprodukter, som inte hjälpt nämnvärt. Hursomhelst fick jag med mig några prover hem, och blev imponerad av resultaten. Huden lugnade sig betydligt när jag smörjde med Quick Repair Cream, och jag behövde därför inte smörja så ofta som jag gjort tidigare med andra cremer. Jag fick även prov på Quick Relief Shampoo för min torra och kliande hårbotten, vilket jag använde en gång; jag behövde helt enkelt inte använda det fler gånger, då jag blev i princip besvärsfri efter en enda shamponering. Min sambo skojade om att det var en dålig affärsidé för företaget att produkterna är så effektiva!

    

   I och med höstens intåg så blir huden torrare, och den här säsongen har jag bara använt Quick Repair Cream. Efter tre veckors daglig användning så är huden mycket bättre, även om viss klåda kvarstår. Jag är än så länge imponerad av resultaten och har bestämt mig för att använda flera produkter ur serien (Svartvinbärskapslar invärtes och Quick Repair Cream samt Blackcurrant Oil utvärtes) under minst 6 månader, för att utvärdera resultaten. Jag kommer sedan uppdatera här om mina erfarenheter av serien."

   efterbild_lina

    

    

    

    

    

    

    

  • Julia, torr/känslig hud

   "Jag är 23 år och jobbar heltid som personlig tränare, så kost och träning är en stor del av mitt liv. För några månader sedan ville jag duscha och träna så sällan som möjligt, för jag visste att det startade kliande och svidande hud, vilket var väldigt frustrerande. Detta är nu inget problem längre och jag kan både duscha och träna utan att vara orolig för hudproblem, vilket är så skönt. Här nedanför ska du få läsa min historia från start.

   Jag har hela livet haft problem med torr, känslig hud, vissa år mer vissa mindre. De sista åren har min hud varit sämre än någonsin och jag har testat både kortison, alternativa behandlingar och olika kurer. Allt har fungerat ett tag, men inte gett det slutgiltiga resultat där min hud och mage mår 100% bra.

    

   Jag har testat mycket själv med kosten när jag känt att vissa livsmedel triggar huden och magen blir sämre. Det har varit svårt att veta vad som startar reaktionerna i hud och mage. Jag undviker nu mjölkprotein och vetemjöl så strikt jag kan och ganska lite alkohol och socker.

    

   För två månader sedan skrev jag ner detta: 

   13/6 -2017 

   Idag pratade jag med Ellinor på Q for Skin för första gången. Hon lät pålitlig, seriös och kunnig vilken jag kände var en lättnad och så glad för. När jag har pratat med många andra som velat hjälpa mig har det saknats något av dessa. Jag tycker det ska bli så spännande att se vart det här kan leda mig i för riktning! 

    

   Vi diskuterade att jag ska försöka avstå mjölk, gluten, socker och alkohol så mycket som möjligt i en period framöver. Skälet till detta är att jag har märkt att mina eksembesvär blir värre av detta. Redan inom några timmar kan jag känna av försämring om jag fuskar och sen kan det ta upp till 4 dagar för att bli bra. Är det då värt att äta det som är fel för mig? Svar nej.

    

   Huden idag är torr men inte lika dålig som den var för några dagar sedan.  Huden på halsen är stel och sårig, ögonlocken torra, ingen lyster i huden, knottrig och kliande hud på magen och i underlivet och hudvecken mot låren kliar. Magen är ostabil lös/hård om vart annat men ej uppsvälld. 

    

   Jag duschade precis innan jag tog bilderna och det kliade direkt när jag klev in i duschen och det var jobbigt konstant men skönt med värmen. För mig som älskar att duscha är det väldigt jobbigt att ej kunna njuta fullt ut.

   Nu har det gått 2 månader sedan jag startade med: 

   • Svartvinbärskapslar
   • Havtornskapslar (1 månad sedan) 
   • Blackcurrant Oil
   • Quick Repair Cream 
   • Quick Relief Shampoo
   • Q Conditioner

   Redan efter en vecka började jag märka resultat av att huden blev mjukare och magen började bli mer stabil. Resultatet än så länge är att kliandet har minskat med 70% jämfört med för 2 månader sedan. Får jag i mig något olämpligt (tror det är vetemjö) så klias det mycket i ca 3 dagar, sedan lugnar det ner sig igen.

    

   Min mage mår mycket bättre, mer stabil och harmonisk. Min hud är inte helt symtomfri, men så mycket bättre och jag bara längtar framåt i tiden när jag kan se ännu mer resultat. Jag är så glad att jag började använda Q for Skins produkter och kommer fortsätta med det framöver.

   Hälsningar

   Julia"

    

    

    julia_before_after

    

    

   julia_after 

    

  • Jaiteh, torr/känslig hud

   "Sedan jag var 2 år har jag haft problem med känslig och extremt torr hud, mitt namn är Jaiteh och jag är 22 år gammal. 

   Under alla dessa år av besvär kan jag bara minnas en femdagars resa utomlands då min hud inte kliade och flagnade. Jag har provat allt mellan himmel och jord för att försöka förbättra min hud. Jag har använt olika typer av kortison, kapslar, tabletter och mjukgörande krämer. Jag har träffat flera olika läkare som alla sagt de kommer att skriva ut något som kommer hjälpa mig med mina hudbesvär men ingenting har haft en långvarig effekt. På en av alla mina sjukhusbesök sa en läkare att han rekommenderade att jag endast skulle duscha en gång i veckan, detta var inte ett alternativ för mig eftersom jag tränade minst 7 gånger i veckan då jag spelar basket på elitnivå.

    

   När jag först fick höra om Q for Skin var jag väldigt skeptisk då jag provat många olika produkter genom åren som lovat fantastiska resultat men som inte levererat. Min underbar kollega insisterade på att jag skulle testa Q for Skin och jag är så tacksam för det.

   Jag blev rekommenderad att inta svartvinbärskapslar samt att smörja mig med Quick Repair Cream och Nourishing Oil varje dag. Min hud kliade och flagnade konstant men när jag smörjde in mig flera gånger om dagen kände jag hur krämen och oljan hade en lugnande effekt på min hud. Redan efter några dagar märkte jag hur kliandet avtog och flagnandet blev mindre och mindre.

    

   I dag har jag använt Q for Skin i nästan 3 månader och kliandet som har varit mitt största problem har minskat med hela 80%. Min hud i ansiktet känns inte längre stram och torr utan är mjuk och len. Jag har aldrig tidigare fått så många komplimanger för min hud och att jag idag kan duscha hur mycket jag vill samt vakna upp med återfettad hud är något jag aldrig trodde var möjligt. Jag är inte 100% bra i huden än men att veta att det finns hopp är den bästa känslan jag någonsin haft, det betyder så mycket. Jag är så otroligt nöjd med Q for skin och jag kommer aldrig använda något annat.

    

   Hälsningar
   Jaite"

    

    

    julia_before_after

    

    

    

    

  • Isa, torr/känslig hud

    

   "Jag kommer från Turkiet och har i hela mitt yrkesmässiga liv jobbat som kock. Jag har alltid haft lite problem med huden och att det har kliat i skägget, men i somras när det var så fruktansvärt varmt och jag jobbade långa dagar i ett varmt kök fick jag utslag på armar och rygg som både kliade och sved. Jag vaknade på nätterna och var tvungen att smörja med kortison som jag själv upplevde inte hjälpte. Det var outhärdligt.

   När jag kom i kontakt med Q for Skin blev jag rekommenderad att börja med Svartvinbärskapslar, smörja med Quick Repair Cream och Blackcurrant Oil och även tvätta kroppen och skägget med Quick Relief Shampoo. Jag har idag fått en helt annan hud och inte ens mitt skägg kliar längre, jag är så tacksam!"

   Isa

    

    

     

 

Vi har även bloggen Att leva med hud- eller hårbottenbesvär. Tanken med bloggen är att det ska vara en levande plattform där man kan få tips och idéer av andra som har varit i liknade situation. Till en början kan man följa PetraKarinLina, Sophie och Jaiteh i deras vardag. Vi har även gästbloggare som skriver om hur de har gjort för att huden ska komma i balans igen. 

 

Trevlig läsning!

 • Anti-age, hyperpigmentation
  • Mikaela, hyperpigmentation

   "I don’t use make-up every day, but when I got a lot of hyperpigmentation on my face, it wasn’t fun at all. My face looked dirty. I wanted to use skin treatments with acids because I didn’t want to cover my face with make-up every day. However, when I came into contact with Ellinor at Q for Skin she proposed that I should try their new lingonberry cream, which was under development, and also take their capsules to support the skin from the inside.

    

   I'm a person who doesn’t use a lot of skin care products, - soap and water have been my thing. I often forgot to take the capsules, but I tried to remember to take two capsules a day. However, I was strict with applying the cream on my face both in the morning and evening.

    

   I started in August and saw no change in the beginning. However, even though I spent 2 months (Nov-Jan) in the sun, I could really see a difference. I have a little left, but nothing that I feel I need to cover. This concept really suits me as I'm not a person who uses a lot of different creams. I want to keep it as simple as possible, but still achieve great results. "

    

   Before and after 6 months


   Before and after 6 months – (pictures provided by client)
   Mikaela, 35 years old 

    

   Mikaela's choice of capsules was 2 Sea buckthorn capsules a day because of its anti-stress effects on the skin.

  • Holly, anti-age

   The cream’s been great - I really notice the difference around my eyes when I’ve been using it with fine lines decreasing and my skin feeling calmer

    

   Holly before Holly after 3 months


   Before and after 3 months – (pictures provided by client)
   Holly

 • Dry & sensitive skin
  • Karin, dry & sensitive skin

   “Ever since I was a child, I have had problems with dry and sensitive skin. When my skin was at its worst, I was ashamed of myself and my appearance. I chose to go shopping in the evenings when it was less likely to meet people. I avoided shaking hands, and I hesitated to touch my children as I was afraid to scratch them with my chapped hands.

    

   When I came into contact with Q for Skin, I had tried almost everything without finding a long-term solution. At Q for Skin, I met people who saw me, understood my situation and gave me personal recommendations which meant a lot to me.

   I started using Blackcurrant seed oil capsules, Blackcurrant Oil, Quick Repair Cream, Hair & Body Shampoo and Conditioner. The positive results came quickly, and today I have been symptom-free for 3 years.

    

   When you live with dry and sensitive skin, it is important to find products that do not burn on your skin and are easy to apply. They should also be natural, perfume free and pleasant to use.

    

   To anyone who has dry and sensitive skin, I highly recommend Q for Skin’s products. They have given me the joy of living back!”

    

   Karin

  • Isa, dry & sensitive skin

   "I come from Turkey and I have worked as a chef for my entire professional life. I have always had some problems with my skin including an itchy beard. This summer, when it was so incredibly hot in Sweden, I worked long days in a hot kitchen and I got a rash on my arms and back that caused both an itchy and stingy feeling. I woke up at night and had to apply cortisone cream, which did not help. It was unbearable.

    

   When I came into contact with Q for Skin, I was advised to start taking Blackcurrant capsules, apply Quick Repair Cream and Blackcurrant Oil to my skin and also wash my body and beard with Quick Relief Shampoo. Today I have completely different skin, and even my beard does not itch anymore. I am so grateful!"

    

   Isa 

    

    

 • Dry intimate area
  • Lotta, vaginal dryness

   "For the last 10 years I have been suffering from vaginal dryness, which has restricted me in everyday life. I have tried “everything”, without satisfying results. When I started with Blackcurrant Oil and take Blackcurrant capsules, I experienced and instant improvement. Today I am completely free from my affliction and I no longer need to adapt my life to my intimate area. I now enjoy a revived intimacy with my partner, swimming in salty waters and bicycle vacations; it is a complete freedom. If sharing my story can even help one person, then it is worth it!

    

    

 • Troublesome scalp
  • Sophie, troublesome scalp

   A life with dry, flaky and itchy scalp

   “You know the feeling when your head starts to ich, your hand wants to scratch and then flakes get stuck on your fingers. It is not particularly nice! I have never understood why it happens, and I have tried everything to stop it.

    

   I lead a busy, active life, and sometimes struggle to avoid stress, which impacts my health and my scalp. When I came into contact with Q for Skin, I was advised to follow the 3-step concept. I started to take Blackcurrant capsules, wash my hair with Quick Relief Shampoo and Conditioner, brush my scalp and use Nourishing Oil 1-2 times a day. It worked for me!

    

   I have learned to live with my dry scalp, and now I have tools to manage it. I’m so grateful for this help. So if you are like me, you have given up, take the chance -it’s so worth it!”

    

   qforskin_troublesome scalp

  • Ruth, troublesome scalp

   "I have struggled with a dry, flaky and itchy scalp for almost 4 years. Living in hot and humid Singapore and Hong Kong, I attributed it to the climate. I saw various doctors and was prescribed different shampoos, none of which had any success. On the contrary, things were getting worse, particularly when under periods of stress and my husband would regularly tell me to "stop clawing at my head". I was becoming increasingly self conscious about flakes on my clothes.

    

   I will admit, after 4 years of struggling with this, I was sceptical about there being any products that would improve the condition of my scalp. At the same time, I reckoned I had nothing to lose by giving Q for Skin's products a shot.  I was also impressed by the company's commitment to sustainability - I firmly believe the products we use should not have a detrimental effect on the environment. To treat my scalp, I was advised to massage Blackcurrant oil into the affected areas on a nightly basis. In the morning I should brush my scalp and then wash my hair with Quick Relief Shampoo followed by Q Conditoner. In addition I was told to take 3 blackcurrant seed oil capsules a day.

    

   Within a few days my scalp felt less itchy and after 10 days the previously affected areas were completely clear. I was (and still am) completely amazed at the improvement in such a short space of time. I would highly recommend Q for Skin's products to anyone with skin problems."

    

   qforskin_troublesome scalp

 • Troublesome scalp children
  • Henry, troublesome scalp

   ”When my baby was 2 weeks old, he started to get a yellow-white coating on this scalp. I massaged Blackcurrant Oil into the scalp in the evening and in the morning removed the loose flakes with help of a towel, very gentle. I did this until all the flakes had disappeared. After a week the scalp was all clear again. I’m so grateful it was so easy”.

    

    

  • Elton, troublesome scalp

   ”Once my son, Elton, reached 8 months, it was time to tackle his cradle cap. I have been taking Blackcurrant capsules myself and started to use Blackcurrant Oil in the bath for him. I added a massage with Blackcurrant Oil on his scalp everyday into this routine, and removed loose flakes. I kept this routine up for 3 weeks, but I already started to see visible results within a week. Since getting rid of this cradle cap, Elton’s hair has grown faster”.

    

    

Q for Skin AB® · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2021 · Sitemap