Q for Skin
Q for Skin
svenska english

Havtornsolja

Superbäret

Havtornet härstammar från Himalaya och växer där inga andra växter trivs. Bäret har länge använts för sina hälsofrämjande egenskaper i flera tusen år i Asien. I Finland och Sverige växer havtorn främst längs Bottenvikens stränder och i deras skärgård söderut mot Åland. För att skydda sig mot de kalla vintrarna och starka sommarsolen har havtornbäret skaffat sig en unik sammansättning som motsvarar behovet hos den mänskliga huden. Det höga innehållet av vitaminer, antioxidanter, viktiga fettsyror och höga halter av karotenoider som tex Lykopen, Zeaxanthin och Canthaxantin gör havtornet till ett uppskattat näringstillskott.

 

Havtornsolja

Havtornsoljan innehåller cirka 200 bioaktiva ämnen som förnyar, skyddar och stärker huden. Den är mycket rik på den kroppsegna fettsyran Omega 7 och de essentiella fettsyrorna Omega 3, 6 och Omega 9 samt rikligt med karotenoider och naturliga E-vitaminer. Havtornsoljans betakaroten omvandlas i vår kropp till A-vitamin som bidrar till att bibehålla normal hu. Havtornsoljan tillför den fantastiska näring som huden behöver. Vi har tillsatt denna olja i kräm och kapslar.

 

Ekologisk pressningsmetod

För att pressa fettsyror och antioxidanter ur havtornsbär/frön används CO2-metoden som gör det möjligt att extrahera utan förstörande upphettning eller kemikalier (lösningsmedel). Metoden klassas som ekologisk dvs. bra för produkten, naturen och konsumenten.

 

Vi använder havtornsoljan i våra Havtornskapslar och Anti-stress Cream.

 

Yang et al (2009). Effects of oral supplementation and topical application of supercritical CO2 extracted sea buckthorn oil on skin ageing of female subjects. J.Appl.Cosmetical , 27, pp. 1-13.

 

Yang, B. (2003). Effects of SeBuckhorn oil (Hippophae rhamnoides) on skin: Eastern Tradition and modern research. Personal Care, pp. 46-49.

 

 Larmo et al (2012). CO2-extracted northern berries are rich sources of essential fatty acids and natural antioxidants. Innovations in Food Technology. May, pp. 34-35.

 

Till produkter

 

Anti-stress

Anti-stress

Havtornsolja

Superbäret

Havtornet härstammar från Himalaya och växer där inga andra växter trivs. Bäret har länge använts för sina hälsofrämjande egenskaper i flera tusen år i Asien. I Finland och Sverige växer havtorn främst längs Bottenvikens stränder och i deras skärgård söderut mot Åland. För att skydda sig mot de kalla vintrarna och starka sommarsolen har havtornbäret skaffat sig en unik sammansättning som motsvarar behovet hos den mänskliga huden. Det höga innehållet av vitaminer, antioxidanter, viktiga fettsyror och höga halter av karotenoider som tex Lykopen, Zeaxanthin och Canthaxantin gör havtornet till ett uppskattat näringstillskott.

 

Havtornsolja

Havtornsoljan innehåller cirka 200 bioaktiva ämnen som förnyar, skyddar och stärker huden. Den är mycket rik på den kroppsegna fettsyran Omega 7 och de essentiella fettsyrorna Omega 3, 6 och Omega 9 samt rikligt med karotenoider och naturliga E-vitaminer. Havtornsoljans betakaroten omvandlas i vår kropp till A-vitamin som bidrar till att bibehålla normal hu. Havtornsoljan tillför den fantastiska näring som huden behöver. Vi har tillsatt denna olja i kräm och kapslar.

 

Ekologisk pressningsmetod

För att pressa fettsyror och antioxidanter ur havtornsbär/frön används CO2-metoden som gör det möjligt att extrahera utan förstörande upphettning eller kemikalier (lösningsmedel). Metoden klassas som ekologisk dvs. bra för produkten, naturen och konsumenten.

 

Vi använder havtornsoljan i våra Havtornskapslar och Anti-stress Cream.

 

Yang et al (2009). Effects of oral supplementation and topical application of supercritical CO2 extracted sea buckthorn oil on skin ageing of female subjects. J.Appl.Cosmetical , 27, pp. 1-13.

 

Yang, B. (2003). Effects of SeBuckhorn oil (Hippophae rhamnoides) on skin: Eastern Tradition and modern research. Personal Care, pp. 46-49.

 

 Larmo et al (2012). CO2-extracted northern berries are rich sources of essential fatty acids and natural antioxidants. Innovations in Food Technology. May, pp. 34-35.

 

Till produkter

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2013 · Sitemap

Havtornsolja

Superbäret

Havtornet härstammar från Himalaya och växer där inga andra växter trivs. Bäret har länge använts för sina hälsofrämjande egenskaper i flera tusen år i Asien. I Finland och Sverige växer havtorn främst längs Bottenvikens stränder och i deras skärgård söderut mot Åland. För att skydda sig mot de kalla vintrarna och starka sommarsolen har havtornbäret skaffat sig en unik sammansättning som motsvarar behovet hos den mänskliga huden. Det höga innehållet av vitaminer, antioxidanter, viktiga fettsyror och höga halter av karotenoider som tex Lykopen, Zeaxanthin och Canthaxantin gör havtornet till ett uppskattat näringstillskott.

 

Havtornsolja

Havtornsoljan innehåller cirka 200 bioaktiva ämnen som förnyar, skyddar och stärker huden. Den är mycket rik på den kroppsegna fettsyran Omega 7 och de essentiella fettsyrorna Omega 3, 6 och Omega 9 samt rikligt med karotenoider och naturliga E-vitaminer. Havtornsoljans betakaroten omvandlas i vår kropp till A-vitamin som bidrar till att bibehålla normal hu. Havtornsoljan tillför den fantastiska näring som huden behöver. Vi har tillsatt denna olja i kräm och kapslar.

 

Ekologisk pressningsmetod

För att pressa fettsyror och antioxidanter ur havtornsbär/frön används CO2-metoden som gör det möjligt att extrahera utan förstörande upphettning eller kemikalier (lösningsmedel). Metoden klassas som ekologisk dvs. bra för produkten, naturen och konsumenten.

 

Vi använder havtornsoljan i våra Havtornskapslar och Anti-stress Cream.

 

Yang et al (2009). Effects of oral supplementation and topical application of supercritical CO2 extracted sea buckthorn oil on skin ageing of female subjects. J.Appl.Cosmetical , 27, pp. 1-13.

 

Yang, B. (2003). Effects of SeBuckhorn oil (Hippophae rhamnoides) on skin: Eastern Tradition and modern research. Personal Care, pp. 46-49.

 

 Larmo et al (2012). CO2-extracted northern berries are rich sources of essential fatty acids and natural antioxidants. Innovations in Food Technology. May, pp. 34-35.

 

Till produkter

 

Anti-stress

Anti-stress

Havtornsolja

Superbäret

Havtornet härstammar från Himalaya och växer där inga andra växter trivs. Bäret har länge använts för sina hälsofrämjande egenskaper i flera tusen år i Asien. I Finland och Sverige växer havtorn främst längs Bottenvikens stränder och i deras skärgård söderut mot Åland. För att skydda sig mot de kalla vintrarna och starka sommarsolen har havtornbäret skaffat sig en unik sammansättning som motsvarar behovet hos den mänskliga huden. Det höga innehållet av vitaminer, antioxidanter, viktiga fettsyror och höga halter av karotenoider som tex Lykopen, Zeaxanthin och Canthaxantin gör havtornet till ett uppskattat näringstillskott.

 

Havtornsolja

Havtornsoljan innehåller cirka 200 bioaktiva ämnen som förnyar, skyddar och stärker huden. Den är mycket rik på den kroppsegna fettsyran Omega 7 och de essentiella fettsyrorna Omega 3, 6 och Omega 9 samt rikligt med karotenoider och naturliga E-vitaminer. Havtornsoljans betakaroten omvandlas i vår kropp till A-vitamin som bidrar till att bibehålla normal hu. Havtornsoljan tillför den fantastiska näring som huden behöver. Vi har tillsatt denna olja i kräm och kapslar.

 

Ekologisk pressningsmetod

För att pressa fettsyror och antioxidanter ur havtornsbär/frön används CO2-metoden som gör det möjligt att extrahera utan förstörande upphettning eller kemikalier (lösningsmedel). Metoden klassas som ekologisk dvs. bra för produkten, naturen och konsumenten.

 

Vi använder havtornsoljan i våra Havtornskapslar och Anti-stress Cream.

 

Yang et al (2009). Effects of oral supplementation and topical application of supercritical CO2 extracted sea buckthorn oil on skin ageing of female subjects. J.Appl.Cosmetical , 27, pp. 1-13.

 

Yang, B. (2003). Effects of SeBuckhorn oil (Hippophae rhamnoides) on skin: Eastern Tradition and modern research. Personal Care, pp. 46-49.

 

 Larmo et al (2012). CO2-extracted northern berries are rich sources of essential fatty acids and natural antioxidants. Innovations in Food Technology. May, pp. 34-35.

 

Till produkter

 

Q for Skin AB · Box 8195 · SE-163 08 Spånga · Sweden · Phone +46 (0)8-754 37 00 · info@qforskin.se · www.qforskin.se · © 2013 · Sitemap